Uitslag Wattned's Choice Award: maart

1K 115 21
                                    

Hier zijn we weer met een volgende uitslag, misschien zelfs de uitslag waar de meesten onder jullie het benieuwdst naar zijn: de keuze van ons, het Wattned Team! 

Omdat er zo weinig boeken genomineerd waren in maart - historische fictie blijft een ondergewaardeerd genre - zal er dan ook iets minder variatie zijn in de top drie. Het maakte het er voor ons als individuen wel makkelijker op, want nu hadden we zeker genoeg tijd om voor elk boek een uitgebreide beoordeling te schrijven. De meeste deelnemers van maart weten hun punten al, wat eigenlijk niet helemaal de bedoeling was. Normaal gezien worden de beoordelingsformulieren pas uitgereikt nadat de uitslag bekend is, maar door onoplettendheid hebben we de formulieren al doorgestuurd. Het is nu gebeurd, onze excuses daarvoor. We zijn allemaal nog tieners en het is een les voor de volgende keer. 

We hebben heel veel mooie boeken mogen lezen en de scores lagen heel erg dicht bij elkaar. Wel merkten we dat het genre historische fictie niet altijd even correct werd gehanteerd. Sommige verhalen hadden wel sporen van historische elementen, maar speelden zich af in een verzonnen wereld in een onbepaalde tijd. Helaas zijn die twee laatste dingen wel in strijd met de regels voor een historische fictie, waardoor die boeken jammer genoeg gediskwalificeerd zijn geweest. Wel willen we erbij melden dat er nog steeds kans gemaakt kan worden op een Mystery Nettie aan het einde van het jaar!  

Enfin, genoeg daarover. Op naar de uitslag! Wij, de admins, zijn de volgende top drie bekomen:  

3.  Anastatia van Voyant

2. Vergeet Me Niet van Cacaoboon 

1. De Winter van North Riverhall van FictionalState

Dit zijn de winnaars! Gefeliciteerd iedereen! Extra gefeliciteerd aan FictionalState, onze eigen admin! Wel willen we even onderstrepen dat zij deze maand zelf niet beoordeeld heeft, zodat ze zichzelf zeker niet kon voortrekken. Ook de andere admins zijn zo objectief mogelijk geweest bij het beoordelen, want uiteraard moet alles zo eerlijk mogelijk verlopen. 

Aangezien de top drie nauwelijks verschilt van de top drie van de People's Choice Award en alle personen hun sticker normalerwijze al hebben ontvangen, is het een beetje overbodig om nog te zeggen dat de sticker jullie kant opkomt.

Hierbij sluiten we de maand maart af. We hopen dat historische fictie een beetje populairder is geworden bij het grote publiek en dat nu voor eens en voor altijd duidelijk is dat dit genre helemaal niet saai hoeft te zijn.     

Op naar april, de maand waarin de genres Humor en Willekeurig centraal staan! Vergeet zeker niet te stemmen op jullie favoriete boeken via de poll, die je inmiddels kan vinden op ons profiel.

Tot de volgende keer, 
het Wattned Team 

Netties 2016Where stories live. Discover now