Uitslag Wattned's Choice Award

518 84 17
                                    

Hier zijn we weer met de allerlaatste uitslag van juli!

Deze maand hebben we ons helemaal ondergedompeld in de kortverhalen en poëzie en we moeten zeggen dat het niveau heel erg hoog lag! Dus geef jezelf gerust een applausje, want ook al sta je misschien niet in de top drie, dat betekent niet dat je verhaal niet goed is. De punten lagen dan ook zeer dicht bij elkaar en een heel aantal haalde een score van minstens veertig op vijftig!

Aanschouw de uitslag van de kortverhalen:

3. MAD - @immortxl (onze excuses, er is een probleem met het taggen) 

2. De Loods- MerleFindhammer

1. Metro - Seriewoordenaar 

1. En toen was je weg - @Lysithae 

_____________

UPDATE (26/8/16): Na een terechte opmerking van een schrijfster hier over de top drie van deze Wattned's Choice Award in de categorie kort verhaal, zijn we tot de conclusie gekomen dat het verhaal En toen was je weg van Lysithae eigenlijk op één had moeten staan in die top drie! Daarvoor onze excuses - we hebben simpelweg haar scores over het hoofd gezien, waardoor die per ongeluk niet mee zijn gerekend in de eindclassificering. Daarom is besloten dat zij, samen met degene die nu op plek één staat (Metro van Seriewoordenaar) op een gedeelde eerste plek staat. Gefeliciteerd, Lysithae! Ook zij krijgt dus een sticker van ons voor de Wattned's Choice Award winst van deze maand. Nogmaals onze excuses voor de verwarring! We hopen dat het probleem hiermee uit de wereld geholpen is.

_____________

Voor we overgaan naar de uitslag van poëzie, moeten we hier eerst nog een belangrijk detail bij uitleggen. Wie bekend is met de beoordelingsformulieren die we gebruiken, weet dat dit beoordelingsformulier niet is afgestemd op poëzie; het onderdeel over personages is hier doorgaans bijvoorbeeld compleet nutteloos, dus niet van toepassing op de boeken die we te lezen kregen. Daarom hebben we een nieuw beoordelingsformulier ontwikkeld, volledig aangepast aan de noden van poëzie.

A. Spelling en grammatica:

Punten: _/5 pt
Opmerkingen:

B. Stijl
[dit houdt in: functionele rijm/ functionele afbraak (dus niet: dit is wat ik kan, dat kan zelfs geen brandweerman) (ook niet het gevoel alsof er random afbraak is om diepzinnig te doen maar het is dus gewoon bullshit). Creatief woordgebruik (Ik zomer je met mijn mond) Metrum, veel tussenrijm of alliteraties, goede strofenbouw, beeldspraak, dubbele betekenissen, emotie overbrengend, sfeer overbrengend]

Punten: _/25 pt
Opmerkingen:

C. Inhoud en diepgang
Punten: _/10 pt
Opmerkingen:

D. Originaliteit (let op: een selfharm of liefdesgedicht kan ook origineel zijn, mits origineel gebracht)
Punten: _/5 pt
Opmerkingen:

E. Cover en flaptekst
Punten: _/ 5 pt
Opmerkingen:

5. Totaal aantal punten: _/50 pt

Dat gezegd zijnde, kunnen we nu overgaan naar de echte uitslag! De volgende drie poëten hebben ons het meest kunnen meesleuren met hun boeken:

3. Gedichten - Anneniempje

2. Haar Zwartste Slaap - durban_skies

1. Dichtsels - MerleFindhammer

Gefeliciteerd aan alle winnaars! De sticker komt jullie kant op en jullie boeken zullen in onze leeslijsten prijken.

Dit betekent dat de maand juli erop zit en we officieel kunnen overgaan naar augustus, als we even het feit negeren dat ook augustus al bijna voorbij is. Augustus staan in het teken van Fantasy en Sciencefiction, dus laat die elfen, trollen, robots en buitenaardse wezens maar komen! Jullie kunnen ondertussen nog steeds stemmen op de poll van augustus, dus zeker doen als dat nog niet is gebeurd!

Tot volgende maand,
de Admins


Netties 2016Where stories live. Discover now