Dankwoord

378 89 26
                                    

Hallo!

Ondertussen hebben we laatste uitslagen achter de rug, dus is het tijd om de Netties 2016 definitief en in schoonheid af te sluiten. Daarom zouden wij graag nog eens terugblikken op dit drukke maar zeer interessante jaar en natuurlijk moeten we daarvoor een heel aantal mensen bedanken.

Exact een jaar geleden was er een gezegende knul, SunneBril, die met het idee op de proppen kwam een pagina te starten die ter doel had de Nederlandstalige Wattpad-gemeenschap dichter bij elkaar te brengen. Vooral het idee om Netties te organiseren, een waardig alternatief voor de Wattys, kon op veel enthousiasme rekenen. Het werd een groot succes. Zo groot, dat hij het onmogelijk alleen aankon. Enkele dagen later was de pagina immers plotseling verdwenen, wat tot de verbazing van een heel aantal mensen leidde.

De impact van de Netties had zich intussen al verspreid. Op een gegeven moment kwam het ook ter sprake bij een groepje vrienden: Prozaly, Saraline2000, FictionalState, Anneniempje, MerleFindhammer, hungry_ghosts. Ze vonden het jammer dat de Netties niet konden doorgaan en eigenlijk heel impulsief besloten ze dat ze daar zelf iets aan moesten doen; voor ze het goed en wel beseften, hadden ze plots Wattned overgenomen en kregen ze de zware verantwoordelijkheid de Netties tot een goed einde te brengen. Wat volgde waren lange brainstormsessies over hoe ze het concept zouden uitwerken, veel administratieve rompslomp en de uiteindelijke uiteenzetting van het hele project. De nominaties stoomden binnen, het volgersaantal steeg razendsnel en ze werden overspoeld door berichtjes. Het succes verraste hen oprecht.

Ze hebben foutjes gemaakt, zowel grote als minder grote. Niet alles verliep vlekkeloos. Daar baalden ze natuurlijk van, maar de vele complimentjes die ze kregen hebben hen steeds opnieuw met plezier doen verdergaan. Tot het op een gegeven moment op was. De uitslagen lieten steeds langer op zich wachten. Het plezier was weg, de druk was te groot. Dus zagen ze geen andere weg dan stoppen, ook al was het met pijn in het hart.

Toch konden twee van hen het project niet helemaal achter zich laten. Daarom besloten Prozaly en Saraline2000 het idee verder te zetten, maar veranderen ze licht van koers. Er werd een oproep gedaan naar nieuwe juryleden die het zware beoordeelwerk op zich wilden nemen. Daar werd dan ook massaal op gereageerd. Uiteindelijk waren dit te uitverkorenen: -Isabel, aSmallShiningStar, BeautifulPhrases, BrunetteNS, CrazyNinjaSkills, Deliriorum, Denastories, Quintiano, ReaderBooksWriter, RosesRover, SunneBril, Tranenval . De laatste maanden hebben zij tot een goed einde gebracht, zodat we over konden gaan tot de laatste uitslagen.

Nu staan we hier.

Bedankt, SunneBril. Zonder jouw was dit project nooit tot stand gekomen.

Bedankt, Anneniempje, FictionalState, hungry_ghosts en MerleFindhammer. Door jullie kreeg het project vorm en zouden we nooit zo ver geraakt zijn.

Bedankt aan het hele Wattned Jurypanel, dat zich de laatste maanden zo onzelfzuchtig heeft ingezet om alle boeken beoordeeld te krijgen. Zonder jullie was dit project nooit terug heropgestart geweest. Bedankt voor al jullie harde werk en jullie goede deelneming aan het uitdenken van het concept. Jullie zijn fantastisch.

En natuurlijk bedankt aan iedereen die ons het voorbije jaar gevolgd heeft, die ons ten alle tijden gesteund heeft, die ons de kans heeft gegeven dit alles te organiseren. Bedankt voor jullie eindeloze geduld, ondanks de vele schoonheidsfoutjes die we gemaakt hebben. Bedankt voor al jullie enthousiasme, jullie goede raad, jullie solidariteit. Alle genomineerden, alle volgers, alle (stille) lezers: een dikke, dikke merci.

Nu is er waarschijnlijk één vraag die jullie bezighoudt: hoe moet het nu verder met Wattned? Wel, laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er komt een Netties 2017! Meer nog: we zijn van plan om Wattned volledig te restylen. Oké, niet volledig. De Netties blijven hoe dan ook behouden, maar er zullen enkele grote en minder grote veranderingen aan het concept gebeuren. Wat deze veranderingen dan wel mogen inhouden, houden we voorlopig nog eventjes voor onszelf. Voorlopig zijn we alles nog wat aan het uiteenzetten, maar jullie kunnen ervan op aan: Wattned wordt beter en levendiger dan in 2016!

Dan rest ons nog één ding: wij wensen iedereen een spetterend 2017 toe, waarin hopelijk een heleboel geweldige boeken zullen geschreven worden en we samen een eendrachtig Wattpad kunnen vormen vol met enthousiasme en vriendschap. Gelukkig nieuwjaar!

Het Wattned Team

Netties 2016Where stories live. Discover now