Uitslagen Wattned's Choice Awards

438 64 36
                                    

Hé daar!

Hoewel Wattned er voor jullie de afgelopen maanden nogal doods moet uitgezien hebben, heeft het Wattned Beoordelingspanel gezwoegd en gezweet om alle boeken beoordeeld te krijgen. Het was een zware taak, maar uiteindelijk zijn we geslaagd in onze opzet en zijn we erg enthousiast jullie onze resultaten mee te delen. Hierbij willen we trouwens alle juryleden nog eens bedanken voor hun werk: zonder hen was Wattned ondertussen een stille dood begraven. Dus om het op z'n Vlaams te zeggen: een dikke merci.

We vonden het erg jammer dat we een zeer groot aantal boeken moesten diskwalificeren om de simpele reden dat ze niet van een tag (#Netties2016) voorzien waren. Misschien was dit bewust - de Netties zijn een tijdje nogal inactief geweest, waarvoor onze excuses- of misschien heb je dit simpelweg over het hoofd gezien. Als je je dus nu afvraagt waarom je de top drie van deze uitslagen niet gehaald hebt, kun je misschien eens nagaan of dit te wijten is aan het feit dat je de tag niet hebt? Nochtans was in de regels duidelijk aangegeven dat elk boek deze tag moet bevatten om te kunnen meedoen. We vinden het dan ook zeer spijtig dat mogelijke kanshebbers hierdoor uit de boot vielen.

In de maand augustus hebben we besloten de twee genres (nl. Fantasy en Sciencefiction) in een verschillende top drie te gieten, omdat de verschillen toch wel redelijk groot zijn en we in deze maand genoeg nominaties hadden om dit kunnen doen. In de andere maanden doen we dit niet, omdat het aantal boeken per genre daar te klein is om apart te kunnen meedoen. In dat geval zou zowat iedereen de top drie halen, wat misschien leuk is, maar uiteraard niet bepaald de bedoeling.

Genoeg gezever, op naar de uitslagen dan maar!

Genoeg gezever, op naar de uitslagen dan maar!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Augustus: Fantasy & Sciencefiction

Fantasy:

3. Skyfall - silverstake
2. The Frostfire Prince - Amarelia & Tussen de Sterren en de Maan - FictionalState
1. NOX, De Begaafden - Rani1999

Sciencefiction:

3. Maanvlucht - Saraline2000
2. (Uitverkoren) De Hoofdprijs - MissTop40
1. De nieuwe wereld 1: Elodie - CIRaccon

September: Algemene Fictie, Non-Fictie & Volwassen

3. Just one night - dark-vs-light
2. Verlaten - FrozenB
1. Daniëlle - Seriewoordenaar

Oktober: Horror & Thriller/Mysterie

3. The girl he wants - moustany
2. Achter het Masker - PicadillyCircus
1. Emotieloos - Scepsis

November: Paranormaal, Spiritueel, Vampier & Weerwolf

3. Dochter van de Maan - MarishaSchrage & Vel Over Been - xStoryWriter & Spiri-Freak - Aerod12
2. Freedom nr.1 - dreamingshewolf
1. Black and White Secrets - EmilyCarly

****

Hierbij willen we alle winnaars van harte feliciteren! Net zoals alle andere winnaars krijgen jullie boeken een verdiend plaatsje in onze leeslijsten en zullen ze daarbij voorzien kunnen worden van onze sticker - als dat nog niet het geval zou zijn. Iedereen die wil kan trouwens zijn beoordelingsformulier opvragen door ons een privéberichtje te sturen en dan overhandigen we het jou persoonlijk.

We hebben echter nog een verrassing voor jullie in petto. Wat dat moge zijn, houden we voorlopig nog heel eventjes geheim. We hebben het tenslotte een heel jaar geheim kunnen houden, dus nog wat extra maakt in ons geval niet enorm veel uit. Helemaal geheim is het eigenlijk ook niet, als je het concept van de Netties een beetje kent. Dus jullie kunnen er eventueel wel achter komen, alleen niet voor honderd procent. Hebben we je nu helemaal verward gemaakt? Prima, dat is namelijk exact onze bedoeling. Begraaf dit boek dus nog niet in de diepe krochten van jullie bibliotheken, want er staat nog een heleboel aan te komen!

Tot zeer binnenkort!
het Wattned Team

Netties 2016Where stories live. Discover now