Kapitel 16

1.2K 90 26
                                    

Mina ögon var fastklistrade på skärmen. Videon började med att det var en forskare som jag inte kände igen först. Han var bekant, men jag kunde inte säga vem det var. Men när jag insåg vem det var så spärrade jag upp ögonen. Det... var ju Dr. H! Men i videon är han mycket yngre. Fem till tio år yngre skulle jag tro. Wow.

"Försöksperson 0 skapades utan problem. Försökspersons 0's profil..." sa den yngre Dr. H på videon och nu tog han fram ett papper som han började läsa av. Dr. H beskrev Zack nu. Hur gammal han var och hur han såg ut. Men när han skulle beskriva Zacks krafter så hackade filmen upp sig och ljudet försvann i några sekunder. När ljudet väl kom tillbaka så hade han redan berättat Zacks krafter. Videon byttes ut och nu såg man vardagsrummet. Det var rummet som vi försökspersoner var i när vi inte var på våra rum eller i träningshallen. Det är lite som ett sällskapsrum.

Vinkeln var ifrån taket och i hörnet av skärmen kunde man se ett datum. Men jag kollade på vad som hände i vardagsrummet. För att där satt två tonåringar som var bekanta. Den ena stod med ryggen emot kameran och den andra stod mittemot den personen. Den ena såg jag direkt att det var Zack. Fast något var annorlunda med honom nu. Nu var hans ögon svarta. Konstigt... Var det fel på filmen? Hans ögon var ju vita när jag mötte honom? Och varför ser han femton år ut på filmen? Filmen filmades för åtta år sen. När jag mötte honom såg han ju ut exakt som han gör på filmen, tja förutom för hans ögon.

Jag kollade lite snabbt på den andra tonåringen. Det var en tjej och hon hade blont hår. Hm. Konstigt... hennes hår såg exakt ut som mitt.

Sen vände hon sig så att man kunde se hennes ansikte.

Och jag trodde för ett ögonblick att jag skulle svimma. För att när jag kollade på tjejen så såg jag... Mig själv.

Jag bara stirrade på skärmen, och därmed tjejen. Hon var en exakt kopia av mig. Det var nästan som om jag kollade på mig själv. Hon hade exakt samma blonda hår som mig, likadana gråa ögon som mig och hon har den exakta ansiktsformen.

Vad i... Hur...? Vem...?

Hon kunde inte vara mig, för att datumet på filmen säger att detta filmades för åtta år sen! Och jag fanns inte ens då! I chock kollade jag vidare på filmen. Det visade Zack och kopian av mig som pratade och skrattade lite då och då. Jag kunde höra vad dom sa och även deras skratt, men jag var för chockat för att kunna lyssna.

Videon visade olika klipp från när Zack och kopian gjorde olika saker. När dom pratade, när dom skrattade och när dom gjorde olika labbtester. Jag såg även på när dom tränade. Och då menar jag träna som att träna med deras krafter.

Jag såg när Zack satt och kollade på en forskare, och sen så skiftade hans ögon från svart till vitt och då plötsligt ryckte forskaren till, och i nästa sekund började han dansa kycklingdansen. Kopian av mig satt bredvid Zack och skrattade. När Zack hörde hennes skratt så sneglade han på henne och slutade fokusera sig på forskaren. Hans ögon skiftade från vita till svarta igen och forskaren slutade dansa efter några sekunder.

Jaha... Zack kan kontrollera folk... och då blir hans ögon vita.

Och när jag kollade vidare på filmen såg jag när kopian av mig använde hennes krafter. Hon hade tydligen exakt likadana krafter som Zack har. Fast hon var inte lika bra på att fokusera som Zack var. Men dom skrattade bara bort det och tränade mer.

Men sen kom en video som var filmad på natten. Eller i alla fall sent. Jag såg kopian av mig som satt i vardagsrummet i soffan där. Hennes hår var rufsigt som om hon nyss hade kommit upp ur sängen och i hennes händer hade hon en kopp med något som såg ut som te. Men i den här delen av videon såg hon så... ledsen ut. Hon smuttade lite nu och då på teet, tills Zack plötsligt öppnade en av dörrarna och gick in i vardagsrummet. Hans hår såg också rufsigt ut, som om han nyss vaknat.

D.N.ADär berättelser lever. Upptäck nu