Kapitel 17

1.1K 91 14
                                    

När jag väl hade kommit hem till lägenheten igen så var jag ensam där efterssom dom andra hade inte slutat skolan än. Men dom skulle snart göra det, om en timme eller så är dom hemma.

Det första jag gjorde var att lägga ner den vita laptopen på matbordet. Jag hade lånat den ifrån Jack. När jag väl är klar med den så får han tillbaka den.
Tror jag.

Jag tog lite godis ifrån kylskåpet medans jag funderade på vad jag skulle göra i en timme.
Jag satt vid köksfönstret och pillade lite på bladen till en växt där. Men då plötsligt så fort mina fingrar nuddade växtens blad så vissnade hela växten på bara några sekunder. Jag drog snabbt tillbaka fingrarna som om jag hade bränt mig.
Var... Det jag som gjorde sådär? Tveksamt förde jag fingrarna till en annan växt som var bredvid den första och så fort jag nuddade dens blad så vissnade den lika snabbt.
Är det här Damons krafter? Men hans krafter funkar väl bara på människor? Och senast jag kollade så var inte växter människor.

Men... Om jag fick Damons och Coles krafter... Kommer jag få Amys och Beas med?
Jag vet inte om det är en bra sak eller inte. Jag tror inte att jag skulle kunna kontrollera allas krafter.

Jag drog ett djupt andetag. Om jag kontrollerar mig tillräckligt så kanske jag kan läka växterna igen.
Genast började jag fokusera på den ena växten, och jag förde fingrarna till dens bruna blad. Men istället för att bli gröna så blev dem ännu brunare och smulades tillslut sönder.
Medans jag ryckte undan fingrarna så flög en tanke förbi.

Tänk om jag råkar röra någon... Och av misstag dödar dem?
Genast tänkte jag på killen jag råkade gå in i på skolan. Han fick ju ett epilepsi anfall... På grund av mig!
Gud, jag är en hemsk människa! Jag skickade en oskyldig kille till sjukhus, men jag har knappt tänkt på det.

Jag måste lära mig att kontrollera Damons krafter.
Jag gick snabbt igenom hela lägenheten och tog med alla växter jag hittade till köksbordet. Okej... Då börjar vi.

DAMONS PERSPEKTIV

Jag gick fram med händerna nerkörda i munkjackans fickor. Jag, Amy, Bea och Cole var påväg hem ifrån skolan.
Elin hade gått hem tidigare eftersom hon sa att hon mådde dåligt.

Men det är inte konstigt om hon är lite nere efter allt som hänt. Att den här Zack plötsligt var i lägenheten och att... Tja. Elin kanske har fått mina krafter.
Jag hoppas för hennes skull att hon inte har fått mina krafter.

Men så fort vi öppnade dörren till lägenheten så märkte jag direkt att något var... Fel. För att i hallen kunde jag se flera bruna blad. Jag följde efter spåret av bruna blad och kom fram till köket. Där hittade jag Elin som höll på att ta kål på några stackars växter. Dom andra stod bakom mig och när vi hade stått där i några sekunder utan att hon märkt oss så harklade Amy sig. Vilket fick Elin att hoppa till och sen kolla på oss.
"Hm. Hej!" sa Elin efter några sekunder av tystnad. Jag sneglade på alla vissnade växter och sen tillbaka på Elin. Jag suckade innan jag mumlade:
"Du gör helt fel."

Cole, Bea och Amy gick iväg till affären för att köpa mat.
Medans dom höll på med det så satt jag mitt emot Elin, och mellan oss var en vissen växt. Jag måste lära henne att kontrollera hennes nya krafter, innan hon gör samma misstag som jag gjorde.
"Okej. För att kunna kontrollera mina krafter måste du vilja kontrollera dom."
"Men jag vill ju kontrollera dem!" gnällde Elin.
"Ja, men du måste veta vad du vill göra när du rör folk. Om du verkligen vill skada dom, gör du det. Men om du verkligen vill läka dom så gör du det. Men om du är inte vet vad du vill så kommer det gå dåligt."
Elin nickade och tog ett djupt andetag. Sen förde hon hennes fingrar till växtens blad...

*************************
Hej! Förlåt hörni för att det här kapitlet kom ut så sent. Men jag har varit väldigt upptagen på senaste tiden. Vi får väldigt mycket läxor iår. Som idag, idag ska jag ha både läxförhör i tyska och i svenska. Och... Jag har inte pluggat ett dugg. Hehe...

Hej då! :-)

D.N.AWhere stories live. Discover now