Bölüm 4

10.5K 1.1K 363
                                    

Medya özel Elka için.

.......

Chen heyecanla yerinde beklerken Şaya nefes almıyor gibiydi. Esya hem şaşkın hem de öfkeliydi. Bakışlarını bana çevirdiğinde tek kaşını kaldırdı. Onu misafir etmemden hiç hoşlanmamıştı. Chen'in bakışları Esyaya döndüğünde çenesini sıktı. Bu bakışlarından ona olan öfkesi çok net görünüyordu. Esya da bunu görmüştü elbette.

Moneta ortamı yumuşatmak için öne çıktığında 'şaşırmış olmalısın' dedi içten bir gülümsemeyle. Chene yaklaştığında Chen 'fazlasıyla' dedi. Moneta ile ayak üstü sarılarak selamlaştıklarında Chen 'iyi olmana sevindim' dedi.

"Lanetin gitmiş olmasına sevindim."

Moneta gülümserken 'elbette sevineceksin' dedi.

"Lanetliyken hepinize az çektirmedim."

Chen buna daha fazla gülerken 'evet' dedi. Moneta yaptıkları için üzgün olduğunu söylediğinde Chen unuttuğunu söyledi. Lanetli zamanlarında olduğu için bunun önemli olmadığını vurgulamıştı. Moneta'nın lanetli zamanlarında yaptıklarından birkaçını biliyordum elbette ama Chen'e ne yapmıştı onu bilmiyordum. Chen Lisayı da selamladığında Fiona da yaklaştı. Chen ile selamlaştıklarında Fiona Corentini tanıttı. Chen Corentine baktıktan sonra bana bakarak gülümsedi.

"Atalante senden bahsetti."

Corentin bakışlarını bana çevirerek gülümsediğinde başımı sallayarak güldüm. Ardından Dennisle de tanışması için Dennis'i gösterdiğimde tanıştılar.

"Kara ile ilişki kurmuş olmana çok şaşırdım Egeria. Seninle de yeni tanışıyor sayılırız."

Egeria gülümsediğinde 'kara savaşı için yüzeye çıktığımda seni görmüştüm' dedi. Chen başını olumlu anlamda salladığında 'ben de öyle' dedi. Egeria Hector'ü de Chenle tanıştırmıştı. Ardından Elkaya döndüğünde elini uzatarak Elka ile selamlaştı. Benza da Chen ile selamlaştığında Abel ile tanıştılar.

"Erkek özellerin gelişine sebep olan Abel sensin demek. Tanıştığıma çok memnun oldum."

Abel başını sallayarak kendisinin de memnun olduğunu söylemişti. Chen'e Hermia ve Menosu da tanıttığımda 'dostlarım' dedim. Zaten gün içinde konuşmalarımızda ona dostlarımdan bahsetmiştim. Chen ikisini de selamladığında bakışları Şayaya kaydı
Şaya masadan tutunarak bekliyordu. Ne tepki vereceğini bilmiyor gibiydi.

Chen Şayaya gülümsediğinde ismini seslendi.

"Beni selamlamayacak mısın?"

Şaya yerinde kıpırdanırken yutkundu. Esya'nın bakışları bir an Şayaya kaysa da tekrar Chen'e dönmüştü.

"Hoş geldin."

Chen gülümseyerek 'hoş buldum' dediğinde Şaya arkasını dönerek sofraya geri oturdu. Chen'in bakışları bana döndüğünde başımı salladım. Zamanla bu durum zaten düzelecekti.

Herkes sofraya tekrar geçtiğinde Kolle Chen'in kucağına geçerek oturdu. Ardından Şayaya dönük bir şekilde bir şeyler söylediğinde Chen gülümseyerek söze girdi.

"Mindy'nin iyi olup olmadığını soruyor."

Şaya derin bir nefes aldıktan sonra Chen'e bakmadan Kolleye bakarak 'gayet iyi Kolle' dedi.

"Sorduğun için teşekkürler."

Esya ellerini çenesinde birleştirmiş bir şekilde beklerken Chen bizimkilere bakarak 'Atalante sizden sevgiyle bahsetti' dedi.

ATALANTE 3 [TAMAMLANDI] Where stories live. Discover now