Bölüm 9

10.5K 1K 275
                                    

Herkes çoktan Khan ile tokalaşmış ve hepsi hoş geldiğini söylemişti. Khan ciddi haliyle herkese teşekkür ederken Fiona'nın yanındaki Corentine bakmıştı. Fiona gülümseyerek 'Corentin, eşim' demişti. Corentin Khan ile selamlaştığında Khan yine açık sözlü bir şekilde konuşmuştu. Patavatsız diyemezdim ama söylediklerinden çekinecek biri değildi. Kesitlerde Andaya karşı çok kibar oluşunu görmüştüm. Şimdi ise buzdan bir duvar gibiydi.

"Leon ile birlikteydin?"

Fiona gerildiğinde Corentin de gerilmişti. Khan'ın haberi yok muydu?

"İyi şeyler yaşanmadı Khan. Leonu öldürdüm."

Fiona'nın aniden söylemesiyle birlikte Khan şaşırdı. Bundan haberi yok muydu gerçekten? Khan ikisinin de gerildiğini anlayarak Esyaya döndü. Ona uzun bir süre baktıktan sonra bakışlarını Monetaya çevirdi.

"Eski güzelliğine dönmüşsün."

Moneta buna gülümsediğinde 'evet lanet yok' demişti. Khan ise hafif bir gülümsemeyle 'beni öldürüyordun' dedi. Moneta mahçup bir şekilde saçlarını kulak arkasına iteklediğinde 'üzgünüm' dedi sadece.

"Bilerek yapmıyordum. Lanet çok şey yaptırdı."

Khan başını salladığında 'sorun değil' dedi. Esya o sırada alayla söze girdi.

"Seni Anda öldürdü."

Khan tek kaşını kaldırarak Esyaya döndüğünde 'evet' dedi.

"Bu seni ne kadar ilgilendirir?"

Esya afalladığında Khan bakışlarını ondan çekerek Chen ve Şaya arasında bakışlarını dolaştırdı. Eliyle ikisini işaret ettiğinde 'tekrar berabersin ha' dedi.

"Uzun zaman sonra."

Şaya sinirle güldüğünde ellerini salladı.

"Hayır."

Chen'in bakışları Şayaya döndüğünde çenesini sıktığını görebiliyordum. Khan durumu fark ettiğinde üstelemedi. Bakışlarını Abel ve Azelyaya çevirdi.

"Sizler?"

Azelya gülümseyerek 'ben Atalante'nin kızıyım' dedi.

"Adım Azelya."

Abel de 'ben de Elka'nın oğluyum' diyerek sözlerine devam etti.

"Adım Abel."

Khan gülümseyerek başını salladığında bize döndü.

"Bu kadar büyümeleri gerçekten de tuhaf."

Bakışlarını Egeria ve Dennis'e çevirdikten sonra Hector'e baktı.

"Her özelin çocuğu bu şekilde büyüyor anladığım kadarıyla."

Başımı olumlu anlamda salladığımda 'evet' dedim. Khan üzgün bir şekilde baktığında 'bizim bebeğimizde böyle büyüyecekti' dedi. Derin bir nefes aldığında Esya tekrar söze girdi.

"Anda gibi biri anne olmamalıydı."

Khan alt dudağını ısırdığında sinirle güldü.

"Senin gibi biri de asla anne olmamalı."

Ortamın kızışacağını anladığımdan konuyu değiştirdim. Azelya da hemen Esya'nın yanına geçmişti. Sakin kalmasını söylüyordu. Lacey'i gösterdiğimde onu tanıttım. Azelya'nın yardımcısı olduğunu söylemişti o da. Azrail gülerek 'ikinci kızımız diyebiliriz' dedi. Lacey başını Azrail'e çevirdiğinde yüzünü göremediğimiz için tepkisi görünmüyordu ancak şaşırdığı belliydi. Neden eski haline döndüğünü bilmiyordum ama zaten sadece yüzü oluşmuştu. Bundan memnun olmamış olmalıydı. Bunu üstelemeyecektim.

ATALANTE 3 [TAMAMLANDI] Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin