Bölüm 20

9.7K 1K 592
                                    

Medya Abel için.

.....

Moneta'nın evinin önüne geldiğimizde Azrail kapıya tıklatmadan önce Azelyayı Hector ve Abelden uzak durması konusunda uyardı. Azelya her ne kadar bundan hoşlanmasa da başını olumlu anlamda salladı. Ardından kapıyı tıklattı.

Kapıyı Moneta açtığında yine her zamanki tatlı haliyle gülümsemiş ve bizi içeri davet etmişti. Bizden önce birileri gelmiş olmalıydı. İçeriden gelen sesler buna işaret ediyordu.

İçeri girdiğimizde Lisa uçarak yanımıza gelmiş ve öncelikli olarak Azelya'nın etrafında dönmüştü. Azelya buna gülerken Lisa bir şeyler söylemişti.

"Seni özlediğini söylüyor."

Azelya Lisayı tuttuğunda onu öpmüş ve 'bu aralar pek uğrayamadım özür dilerim' demişti.

"Ama yeni bir pasta tarifi denediğini duydum. Yemek için sabırsızlanıyorum. Sakın benden önce kimseye yedirme."

Lisa Monetaya baktığında gülmüştü. Başını olumlu anlamda salladığında Moneta kaşlarını kaldırarak 'Lisa önce ben deneyecektim ama' demişti şakayla karışık bir sesle. Lisa buna daha çok gülerken omuzlarını silkelemiş ve Moneta'nın omzuna oturmuştu.

Moneta bizi oturma odasına alırken gelenlere bakmıştım. Khan, Şaya, Chen ve yardımcısı Kolle, Elka, Benza ve Abel odadaydı. Kalen'i her ne kadar göremesem de burada olmalıydı. Khan ise Filiayı getirmemişti. Onu nereye bıraktığını merak etsem de elbette sorgulamamıştım. Hepsiyle birlikte selamlaştığımda Şaya'nın yanına oturmuştum. Kitap meselesini bana söylememiş olmasını hala anlayamasam da ona belli etmemeliydim. En azından şimdilik.

Kapı çalındığında Moneta kapıya ilerleyerek açmıştı. Gelenlerin Esya ve Louis olduğunu gördüğümde kaşlarımı çatarak Moneta ile sözsüz bir bakışma gerçekleştirmiştim. Louis davetli değildi.

Louis alaycı bir tavırla kollarını iki yana açtığında gülerek 'Moneta' demişti sanki çok sevdiği bir arkadaşını kucaklamak istermiş gibi. Moneta tepkisizce bakarken bakışları Esyaya döndü.

"Esya sadece sen davetliydin."

Esya içeri girdiğinde 'benim davetli olduğum her yere Louis de davetlidir' dedi. Ardından bakışları bizim bulunduğumuz odaya döndüğünde Chen'e baktı.

"Ayrıca o buradaysa Louis de burada olmayı hak ediyor."

Louis üzülüyormuş gibi yaparak Monetaya ilerlediğinde 'en az lanetli olduğun vakitteki kadar kibarsın' demişti.

"Misafirperverliğin beni yine etkiledi."

Monetaya sarıldığında Moneta yüzünü buruşturarak sarılmanın bitmesini bekliyor gibiydi. Louis geri çekildiğinde Moneta tek kaşını kaldırdı.

"Eminim lanetli zamanımdaki kibarlığımı özlemişsindir. Lanetin gitmesi seni yanıltmasın. O kibarlığımı tekrar gösterebilirim."

Moneta yapay bir şekilde gülümsediğinde bu yüzüstü tehdide karşılık Louis gerçek olmayan bir gülümseme sundu.

Moneta bizim olduğumuz tarafı işaret ettiğinde ikisine de geçmesini söylüyordu. Azelya ile kısa bir bakışma yaşadığımızda hızla Şayaya dönerek Mindy'i sordu. Şaya huzursuzlandığı için dikkatini dağıtmaya çalışmıştı.

Louis ve Esya yanımıza vardığında Esya'nın bakışları Azelyadaydı. Şaya ile olan konuşmasını bitirmesini beklediğinde Azelya ayağa kalktı ve Esyaya sarıldı. Louis'e selam vermeden Esyayı yanına çekerek koltuğa oturdu ve sohbet etmeye başladı. Louis'in iki kaşı da havalandığında öylece ayakta kalmıştı. Bakışlarını bana çevirdiğinde gülümsedi ve Khan'ın yanına oturdu.

ATALANTE 3 [TAMAMLANDI] Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin