Kapitola 18

866 106 17
                                    



Zrzka jen přikývne. Ohlédne se k lesu a na tváři se jí objeví čisté zděšení.

„Tamaro, koukej," řekne a zatřese s mým ramenem. Ohlédnu se tím směrem a spatřím dvě postavy, pomalu se blížící k nám.


„To snad ne," vydechnu, pozorujíc přibližujícího se Daniela a Roxy těsně za ním. Oba s očividně velice naštvanými výrazy na jejich tvářích, což mi z neznámého důvodu přivádí pocit radosti a štěstí.

„Asi nebudou zrovna nadšení, žes zabila jejich dva kámoše," špitne Kira. Obě stále pozorujeme ty dva, kteří jsou od nás sotva deset kroků, když zastaví.

„My jsme je zabily," opravím jí. Pak Kiře pomůžu na nohy a společně se zadíváme na tuhle povedenou dvojici.

„Která z Vás má na svědomí tohle?" vykřikne Daniel, rukou ukazujíc na mrtvé tělo Ashe.

„Myslím, že to jsem byla já," odpovím s klidem a zvednu přitom pravou ruku jako ve škole. Kira docela nahlas polkne.

„To si děláš srandu?! Ty, taková nicka, nedokáže zabít někoho, jako byl Ash a Matt. Ani jedna z Vás!" křikne naštvaně Roxy. Pak se rozejde k Ashovi a z hrudníku mu vytáhne zkrvavenou sekeru.

„Ou," hraně se zarazím. „Já....ani nevím, co ti na to mám říct. Možná by se hodila nějaká sarkastická poznámka."

Roxy naštvaně zavrčí a vrhne se na mě. Než se ale připravím, už jí Kira udeří z boku a obě se převalí na stranu, blíže k strmému útesu, vedoucímu do moře.

„Tahle je moje!" křikne zrzka, zápasící s býčí holkou. Nejdřív si obě dívky přeměřím pohledem, ale uznávám, že Kira bojuje dobře. Ne tak jako já, ani jako Roxy, ale dobře. Možná, že čím dřív zabiju Daniela, tím dřív budu moct pomoci Kiře.

„Asi jsme si zbili jen mi dva, lásko," promluví brunet kousíček ode mě, z kapsy vytahujíc zbraň.

„Já ti nevím, jestli tady vidíš ještě někoho, tahej si tu pistolku na něj," pokrčím rameny. Daniel na mě namíří pistoli, jenže já obratně vykopnu nohou a vyrazím mu pistoli z ruky.

Brunet na nic nečeká. Zlostně zavrčí - Co mají všichni s tím vrčením? - a pěstí mě udeří přímo do obličeje. Na rtech ucítím kovovou příchuť krve. Olíznu si rozražený spodní ret a pohlédnu na Daniela s křivým úšklebkem na tváři.

Vrhnu se na něj. On se znovu rozpřáhne k úderu pěstí, jenže já se skrčím a podrazím mu nohy. Daniel s žuchnutím dopadne na záda, ale téměř okamžitě se převalí na břicho. V téhle pozici se rychle odrazí rukama od země a stoupne si znovu přede mně.

Uznale písknu. „Nejsi nejhorší," pokývu hlavou a nohou ho udeřím do břicha. Daniel mi ale chytne kotník a jedním rychlím pohybem s ním zakroutí tak, až se ozve křupnutí. Vyjeknu bolestí a svalím se na zem.

„Ale tobě to nějak nejde," řekne, vysmívajíc se mé válející se postavě. Rychle pohnu kotníkem. Och, ne. Hloupý nápad.

Po očku mrknu na Kiru a Roxy, které jsou doposud vyrovnané. Obě mají občasné šrámy, Kira o něco hlubší, jelikož je má od sekery, ale nevypadá to vážně. Naproti mně, zkušené vražedkyni s poraněným bokem, chybějící špičkou jazyka a zlomeným pravým kotníkem.

„Pff," odfrknu si, namáhavě vstávajíc na nohy. Vlastně na nohu. Fajn, musím vymyslet náhradní plán. S jednou nohou ho zaručeně neporazím, takže jinak.

Final Girl [CZ] ✓Where stories live. Discover now