Kapitel 32

5.8K 243 169
                                    


Dagens låt: "Good Girls" – 5sos

Spola fram 50 sekunder så börjar låten sen<3

Jag ska få se dem i juni och jag har aldrig varit så glad över något i hela mitt liv! (Förutom när jag gick på Ed Sheerans konsert som var awesome)

Trevlig läsning<3

***

Jamies pov:

Att skippa lektioner har för länge sedan blivit en vana för mig. Ena dagen är jag där, och den andra dyker jag inte ens upp. Den enda anledningen till att jag faktiskt tog mig till skolan idag var Jessica. Hon behövde en varning. En varning från någon som vet. Efter att ha pratat med henne var jag med på en lektion till innan jag stack hit. Ärligt talat känns gymnasiet meningslös när jag har så lätt att lära mig. Antar att både jag och min kusin ärvt den förmågan. Han prioriterar den dock först.

Jag förstår att Jess inte vill prata om kyssen. Det gör jag. För i helvete, jag gjorde ett misstag. Jag skulle aldrig tagit det så lugnt. Istället skulle hon fått druckit mer vin och sedan hade alltihop blivit mer än bara två läppar som möts. Jag hade vunnit vadet och kunnat lämna henne föralltid.

Men hon var inte tillräckligt full och det slutade istället med en total katastrof. Hon rusade därifrån fortare än ögat. Och även fast det hela tiden var min plan att få henne berusad, kände jag hela tiden skuldkänslorna trycka mot bröstet. Hon förtjänar någon som faktiskt inte är ute efter att såra henne.

Med en djup suck dricker jag en klunk ur glaset i händerna.

Jag är en idiot.

Det finns alltid ställen att gå till när man vill komma bort från verkligheten. Det gäller bara att veta var man ska leta. Jag lutar mig bak i soffan, lägger nonchalant armen på ryggstödet och försöker ignorera den överröstande musiken från Matties sovrum på övervåningen.

Trots att jag kom hit ensam finns det två extremt störande personer som bor i det här huset. Speciellt en av dem: Victoria. Hon slänger sig ner på fåtöljen bredvid och nynnar med Nirvanas Smells like teen spirit som hennes bror satt på högsta volym. I handen håller hon en av de hemmagjorda cigaretterna som får det att dofta starkt i hela rummet. Jag grimaserar, dricker mer av vodkan. Det sticker i näsan.

"Jag vill ha ett jobb." säger Victoria och drar lite i sitt vita linne som är alldeles för stort. U-ringningen slutar inte förrän vid bh:ns slut. "Vad tror du? Skulle jag passa som konstnär?"

Ett fnysande läte flyr från mitt håll. "Du kan inte ens måla."

"Och? Det är aldrig försent att lära sig, eller hur?" Hon tar ett djupt bloss, sluter ögonen en stund och njuter av känslan. "Vad gör du här förresten? Du dyker upp mitt på dagen och bokstavligen beordrar om något starkt att dricka. Sedan slår du dig ner i vår soffa och säger inte ett ord på evigheter. Den där meningen var nog den första du sa sedan du satte dig ner."

"Jag är inte på humör att prata."

Hon rycker lätt på axlarna och slänger upp de nakna benen över ena armstödet. Trots att det inte blivit tillräckligt varmt ute än har hon klätt sig i de kortaste shorts som måste finnas i hennes garderob. När jag dök upp vid dörren var hon klädd i slappa mjukisbyxor, men det ändrades direkt då min fot kom över tröskeln.

Vi spenderade en kväll tillsammans förut. För längesedan. Till mitt försvar hade jag druckit en hel del. Och när jag får i mig sprit blir jag som en vilsen och deprimerad hundvalp. All slags närhet välkomnas. Men om jag inte fått i mig så jävla mycket alkohol den gången hade jag aldrig knullat Matties syrra. Det är som att begå självmord. Lyckligtvis för mig vet han ingenting. Och Victoria kommer inte säga något.

Förbjudna läpparWhere stories live. Discover now