#photo day 58

7.3K 756 13
                                    

Jak moc stačí, aby jste se s rodiči pohádali? Dle mého názoru, pokud máte úžasné, chápající rodiče, mají buď velkou trpělivost nebo při hádkách s vámi nejsou takový nerváci. Kdežto rodiče, kteří se o své děti nezajímají, jim přijdou na obtíž a tak dokáže vyvolat hádku cokoliv a pak to má ještě ke všemu dlouhé trvání. Patřím do té druhé skupiny, kdy moje ''matka'' mě nemá vůbec v oblibě. Proto jsem jí už od 10 let přestala říkat mami. Toto slovo nahradilo jiné: Katherine. 

Přišla jsem ze školy a hodila svoji tašku na schody. ,, Dobré odpoledne!'' pozdravila jsem. Moje nevlastní sestra už byla doma a právě něco jedla v kuchyni. Neslyšela jsem od ní ale odpověď. ,, Ahoj?'' zkusila jsem znovu na sestru. Jen na mě pohlédla a poté tak jako aby se neřeklo přikývla na pozdrav. ,, Kdy přijde Katherine?'' zeptala jsem se jí v naději, že odpoví: ,, Přijde až pozdě v noci.'' Dneska jsem neměla ale šťastný den.

,, Za chvilku přijede....'' pověděla mi. Povzdechla jsem si a otočila se na podpatku. Chtěla jsem odejít, ale ještě mě zarazila. ,, Mimochodem...'' Otočila jsem se zpátky. ,, Asi jsem ti to zapomněla říct, ale máš tady vyluxovat, vytřít, umýt nádobí, dát prát a zamést venku dvůr. Pokud to nestihneš, máš průser.''

,, Cože?!'' Vykřikla jsem na ni. ,, Děláš si ze mě srandu?'' Jen pokrčila rameny a zasmála se.

,, Ne... to uvidíš sama.''

,, Řekni mi, jak to podle tebe asi mám stihnout?!'' Zapřemýšlela se nad tím.

,, To mi neřekla, jak to budeš zvládat.Prostě to chce mít hotový.''

,, Kráva jedna!!''

,, Cože? Takhle o mojí ''mamince'' nemluv!''

,, Tak když po mě chce tak nemožný věci?!''

,,Vždyť ona po tobě toho tolik nikdy nechce a ještě si stěžuješ!''

,, Ale-'' Pak jsem si to uvědomila. ,, Co to máš?''

Nevlastní sestra se podívala pod ruku, kde měla zrovna spuštěnou aplikaci - diktafon. ,, Jo tohle...no...'' Zasmála se. ,, Dělala jsem si s tebe jen menší srandu. Nic uklízet nemusíš.'' Poté odložila jídlo, se zlomyslným úsměvem spustila hlasovku:

,, Kráva jedna!!'' Zněla jsem tam tak naštvaně, až jsem se nepoznávala. ,, Cože? Takhle o mojí ''mamince'' nemluv!'' A sestra dělala chudinku. Už mi pomalu docházelo o co jí šlo. Nahrála jen to, co potřebovala. Tak aby mě usvědčila jako hnusnou mrchu, abych měla problém. ,, Tak když po mě chce tak nemožný věci?!'' Stále ten naštvaný hlas. ,,Vždyť ona po tobě toho tolik nikdy nechce a ještě si stěžuješ!''

,, Nenávidím tě!'' zašeptala jsem.

Sestra vstala. ,, Ne tak jako já... '' A odešla. 

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
365 photos | CZ (revize)Where stories live. Discover now