5. Ajutor Pentru Trădare

30.9K 1.5K 440
                                    



Sunetul alarmei fu ca o piatră luată de pe inimă. Sări imediat din pat şi o opri, bâjbâind pe întuneric după halat. Nu e o persoană matinală, dar acum abia aşteptase un pretext să se ridice din pat, din moment ce nu a dormit deloc toată noaptea. Gândurile îi fuseseră prea pângărite, corpul îi vibrase fără explicaţie încontinuu, şi singurul motiv pentru aceste stări îi face pielea să se zbârlească.

Derek mormăi adormit, îşi trase cearşaful peste cap atunci când ea aprinse lumina. Sam îşi târşi picioarele spre baie, tot mai ameţită de propriile gânduri. Făcu un duş şi se pregăti de serviciu precum o somnambulă. Mâine e deschiderea cabinetului veterinar, dar starea ei nu se datorează în niciun caz acestui lucru, ci lui Ryan Steward, care fusese capabil noaptea trecută să îi facă praf totul de la raţiune până la hormoni. În timp ce îşi făcu buzele în oglindă, îşi aminti cum se uitase el la gura ei noaptea trecută, sărutul acela... şi mâna îi tremură, trasând o linie roşie cu mult peste contur. Înjură pe şoptite şi se şterse, apoi alese o nuanţă pală şi mult mai sigură.

Fusese beat. Dumnezeu ştie de ce se îmbătase la ora aia, dar asta nu contează. Ea îi căzuse în cursă precum o pasăre cu aripile rupte. Sfinte, nu avusese nicio şansă. Atunci când intrase peste ea, în camera lui Timmy, înalt şi puternic, cu privirea unui prădător înfometat, fusese pierdută pe loc. Nici nu îşi mai aminteşte cum a plecat de acolo, cum a bâlbâit nişte scuze pentru Jenn şi l-a luat pe Derek târâş. Noroc că nimeni nu mai avusese timp de ea, Jenn explodase simţindu-l pe Ryan duhnind a băutură lângă patul fiului ei. Russell îl salvase apărând în mijlocul scandalului şi spunându-le că Ryan începuse să bea după ce îl adormise pe Timmy, iar vinovatul în cauză fusese înspăimântător de tăcut, ascultând acuzaţiile, până îşi pierduse cumpătul şi ieşise din casă izbind uşa în urma lui. Până să îl mai prindă cineva, accelera deja şi dispărea pe poartă. Sam ştie că suferise o puternică lovitură în orgoliul lui. Încă una. Nu îi venise să creadă când Jenn îi spusese că îl lăsase pe Timmy cu el, sunase să se asigure că totul e bine când ea şi Derek se întorseseră din vizita extenuantă la familia lui. Era deja cu nervii la pământ, şi să îl audă pe Ryan beat în telefon îi pusese capac.

Bău o cafea tare şi ieşi din casă înainte de ivirea zorilor. Ninsoarea de noaptea trecută lăsase încă un strat gros de zăpadă şi Sam se strâmbă în sinea ei, visătoare la vară şi haine subţiri. Fu un adevărat chin să iasă din garaj şi să ocolească maşina lui Derek. O lăsase afară ieri, şi cam în ultimele zile, pe motiv că telecomanda lui de la garaj s-a defectat şi îi dă bătăi de cap, ceea ce e o minciună inteligentă care să acopere faptul că îi e frică să bage maşina în garaj și să o lovească de a ei. De când îşi luase Jeep-ul, spaţiul şi aşa limitat din garaj s-a strâmtorat complet, dar Derek nu are nicio reţinere să parcheze în garaj când ajunge primul acasă, apoi se fâţâie prin casă şi aşteaptă să iasă ea prima din garaj. Sam se amuză din nou de lipsa lui de talent la şofat şi decise să îi cureţe maşina de zăpadă, ca recompensă că nu s-a plâns aproape deloc în legătură cu Jeep-ul după şocul iniţial şi problemele pe care i le creează acum. Sam nu ar putea să îşi iubească maşina mai mult de atât.

Luă mătura şi lopăţica, şi lăsă farurile aprinse la maşina ei, ca să vadă mai bine. Simţi că e ceva în neregulă imediat ce ajunse lângă maşina lui, apoi îşi scoase telefonul să lumineze. Şterse geamul de zăpadă şi prima dată văzu cioburile din interior, apoi mută lumina pe scaunul din dreapta şi nu reuşi să îşi abţină ţipătul. Îşi puse imediat mâna la gură, se dădu un pas în spate şi fu aproape să cadă în mormanul de zăpadă de lângă alee.

Când reuşi să îşi stăpânească frica, dădu ocol maşinii şi lumină spre geamul spart. Pe scaunul din dreapta fusese aruncat un câine mort, sângerând din abundenţă. Iar cea mai terifiantă parte e faptul că bietul animal fusese străpuns de zeci de seringi. Picioarele începură să îi tremure şi simţi cum se prăbuşeşte, atunci Derek dădu buzna pe uşa garajului, alarmat şi încă în pijamale, iar când văzu ce zace pe scaunul maşinii lui, îi dispăru tot sângele din obraji.

Încearcă să îmi reziștiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin