18. Căutări Prin Întuneric

20.9K 1.5K 191
                                    



După plecarea lui Ryan, Sam făcu o cafea pentru ea şi cei doi, apoi începură să pună în ordine ipoteze, să scormonească tot mai mult în trecut, dar cu fiecare posibilitate doborâtă, se simţi tot mai epuizată.

— Iar cea mai enervantă parte e faptul că l-am văzut. L-am văzut pe unul dintre ei în ziua aia, când a venit să întrebe de marfă, dar a şters imaginile. Lovi cu pumnul în palmă, frustrată. Se simte ca şi cum ar încerca să se agaţe de ceva ce nu reuşeşte să prindă, ca şi cum ar căuta prin întuneric frânghia ce o urcă la suprafaţă.

Mark clătină din cap.

— Am făcut un portret după descrierea ta, dar nu m-a ajutat foarte mult. Căută prin dosare şi îi întinse foaia. Sam îl studie cu atenţie, însă chiar dacă trăsăturile sunt exact aşa cum şi le aminteşte, nu e aceeaşi persoană în imagine, iar mai multe detalii nu poate prinde. Fusese prea speriată să reţină totul perfect. Epuizată, aruncă foaia pe masă şi se ridică.

— Merg să fac un duş.

Cei doi nu comentară. Urcă în cameră aproape târându-şi picioarele după ea. Viaţa e ei e un fiasco atât de nebunesc în momentul ăsta, încât nu ştie pe ce să se concentreze mai întâi. Pe faptul că mai are puţin şi ajunge acuzată de moartea lui Derek, sau pe răzbunarea unor traficanţi ce ar putea bănui că ea ştie unde sunt drogurile lor.

Se dezbrăcă şi intră în cabina de dus, lăsând apa fierbinte să îi curgă pe piele şi să îi dezmorţească muşchii încordaţi. Nu o surprinde faptul că tatăl lui Ryan a declarat împotriva ei, încă de seara trecută şi-a exprimat clar părerea despre ea şi relaţia lor, iar asta nu o afectează chiar atât de tare, James Steward abia de îşi acceptă fiul mai mic şi nora, aşa că ea nu e o excepţie. O plăcuse superficial cât timp fusese o prietenă de familie şi nu ameninţase să facă schimbări drastice în viaţa lui, cum ar fi acum, când a captat atenţia celei mai mari realizări a lui James: Ryan Steward.

Îşi aminti momentul în care a fost prima dată acolo cu Derek, cum toată puterea emanată de familia aia aproape l-a drogat şi nu ştia cu cine să vorbească mai întâi. Se întâmpla cu câteva zile înainte de nuntă.

Sam privi peretele de granit, simţind un detaliu important cum i se strecoară printre degete. Se încruntă la aburul din faţa ei, de parcă a trăit asta de fiecare dată când ceva a părut să nu fie în regulă cu Derek. Dacă e un lucru de care Derek s-a plâns tot timpul în legătură cu reşedinţa familiei Steward, acela a fost drumul ce duce spre ea. Scurtătura prin pădure taie orice semnal telefonic.

Îşi aminti noaptea în care a rămas blocată în pădure. Ea nu a reuşit să sune, dar Jenn a spus că a încercat de nenumărate ori să îl sune şi pe Derek şi rezultatul a fost acelaşi. La fel s-a întâmplat şi în noaptea în care a dispărut pur şi simplu de la restaurant. L-a cunoscut foarte bine, Derek Roqual nu şi-a închis niciodată telefonul. Atunci când nu voia să fie deranjat, îl dădea pe silenţios, însă nu îl închidea nici în avion şi îşi pierdea minţile dacă se întâmpla să i se termine bateria.

De fiecare dată când dispărea în mod bizar, nu avea semnal la telefon.

Nu putea să plece foarte departe, pentru că întotdeauna se întorcea înapoi în 3-4 ore, şi e o singură zonă în New York care taie complet reţelele de telefonie mobilă: pădurea spre casa familiei Steward.

Îşi aminti dimineaţa în care îl găsise dormind pe canapea, după ce o lăsase singură la restaurant cu Ryan şi Kim. Era şifonat, epuizat şi, cel mai important, avea ace de brad în păr şi mânecile înverzite. Nu găsi încă logica corectă pentru asta, dar fu sigură că e detaliul pe care îl caută.

Încearcă să îmi reziștiWhere stories live. Discover now