6. Duşman şi Aliat

27.6K 1.5K 365
                                    



Bucata de pizza îi rămase în gât când auzi uşa de la intrare. Înghiţi cu noduri şi luă o gură de Cola, Derek îi strigă numele înainte să ajungă în bucătărie, lucru ce îi provocă un tresărit brusc. Apăru în uşă, cu zâmbetul până la urechi şi fața îngheţată radiind de fericire.

— Ai făcut-o! Ai făcut-o! Ai făcut-o! începu să urle şi se năpusti asupra ei, o smulse de pe scaun şi o învârti ca pe o marionetă. Disperată, Sam se agăţă de umerii lui şi încercă să revină cu picioarele pe podea.

— Despre ce Dumnezeu vorbeşti? Ce s-a întâmplat? Derek îi prinse obrajii şi îşi lipi buzele de ale ei ca o ventuză. Când se retrase, ochii lui sclipiră.

— M-a sunat! Ryan Steward m-a sunat!

Auzindu-i numele, Sam începu imediat să caute scaunul din spatele ei, simţind nevoia să se aşeze. Deşi fericirea lui Derek e un semn clar că Ryan nu a făcut ceva teribil, ea tot nu reuşeşte să se calmeze.

— Şi?

— Şi m-a angajat. O să plec în prima expediţie, peste două săptămâni. Ah, Sam, m-ai făcut cel mai fericit bărbat din lume. Eşti uimitoare! O prinse iar de şolduri şi o ridică în aer, Sam încercă să îşi păstreze calmul şi să fie fericită pentru el.

— Cum ai reuşit să îl convingi aşa de repede? Credeam că o să îţi ia cel puţin câteva zile să te hotărăşti să îl suni.

Când o aşeză pe picioarele ei, îşi aranjă părul ce îi scăpase din coadă şi ridică din umeri.

— Ştiam că o să mă baţi la cap, aşa că am făcut-o cât de repede, ca să scap de tine. Înainte să apuce să se ferească, Derek îi prinse iar obrajii şi mârâi excitat înainte să o sărute de îi țiuiră urechile. O lăsă pe spate şi Sam se prinse disperată de gâtul lui.

— Vreau să îţi rup hainele astea chiar acum, eşti cea mai a dracului femeie pe care am cunoscut-o vreodată şi te iubesc la nebunie. Ştiam că doar tu îl poţi convinge pe tipul ăla să facă ce vrei.

Sam bâjbâi după susţinere, uitându-se cruciş la el şi încercând să îşi păstreze hainele atunci când Derek se agăţă de ele. Îi veni să îi urle în față preţul pe care trebuise să îl plătească pentru visul lui afurisit, cum îl stârnise pentru ultima dată pe balaurul ce se tot abţinuse, iar acum promisese că o să vină după ea şi o să îi dea lumea peste cap. Dar îşi ţinu gura închisă şi reuşi să scape de Derek.

— Calm, aventurierule, nici nu am făcut duş încă. Păstrează-ţi extazul pentru mai târziu. Derek îşi muscă cu forţă buza de jos şi o sărută din nou înainte să aibă timp să se retragă. Nu îşi aminteşte ultima dată când a fost aşa sălbatic, dar motivul acestei sălbaticii o opreşte să se bucure de ea.

— Ce e cu asta? el arătă spre cutia de pizza, Sam ridică din umeri şi îşi luă felia abandonată.

— Nu am avut chef de gătit în seara asta.

— Ei bine, ce s-a întâmplat e cu siguranţă un motiv de sărbătoare. Fugi şi schimbă-te, iubito, în seara asta luăm cina la restaurantul tău preferat. Îi făcu cu ochiul şi începu să îşi desfacă nodul de la cravată. Altădată ar fi ţopăit fericită, acum îşi doreşte doar să stea pe canapea, cu pizza şi un film, dar Derek arată hotărât să o târască afară din casă. Pe la spatele lui, Sam îşi dădu capul pe spate şi se smiorcăi silenţios.

— Apropo, Ryan mi-a spus ceva destul de ciudat la sfârşit. Se întoarse curios spre ea, iar Sam ţâşni imediat înapoi.

— Ce? chiţăi ea.

Încearcă să îmi reziștiWhere stories live. Discover now