8. Euforia Unui Păcat

29K 1.5K 257
                                    



Crăciunul veni mult prea repede. Într-un moment fusese ocupată să aleagă cadoul perfect pentru fiecare prieten, iar în următorul cu toţii îi urau "Crăciun fericit!"

Ziua începu cum nu se poate mai frumos. Fiind atât de implicată în organizarea balului de diseară, Sam nu avu de ales atunci când Jenn îi ceru să îşi petreacă noaptea Crăciunului la ei acasă. Fu surprinsă să vadă că sunt mai mulţi ca în orice an, balul lui Ryan adună rude din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, aşa că reşedinţa enormă deveni arhiplină. Singurul care nu dormise peste noapte fusese Ryan, dar avusese grijă să se vorbească despre el până la Crăciunul următor.

Ca în fiecare an, Adele îi târî pe toţi la slujbă, câtorva rude nu atât de apropiate li se dădu voie să aleagă, dar copiii ei nu avură nicio şansă — adică unul dintre ei, dar acum în oală intră şi Jenn şi Sam. Nu că ar fi Ryan vreun bisericos, dar are destule motive să spună pas, având în vedere că Adele se încăpăţânează să aleagă catedrala în care era el cât pe ce să o dezvirgineze pe Maia O'Neil când erau adolescenţi. Sam a fost introdusă în tradiţie încă din primul an de după nunta lui Jenn cu Henry, şi nu avusese ce să rateze, din moment ce nici părinţii ei şi nici ai lui Derek nu sunt mari credincioşi. Derek nici atât, dar nu are de ales.

Anul ăsta, însă, avu parte de o surpriză plăcută când Logan apăru parcă de nicăieri. Familia Steward are o întreagă bancă rezervată, iar afurisitul de nepot al predicatorului se înghesui imediat lângă ea. Rândul începe cu Adele şi James, Russell şi ceilalţi copii ai lui: Troy și Angelina alături de familiilor lor, Henry şi Jenn, care îl au între ei pe Timmy, şi se sfârşeşte cu Sam şi Derek. Logan îşi făcu cu iscusinţă loc între Sam şi Jenn, înghesuind grupul, dar nimeni nu protestă.

O trase imediat din sfera plictiselii, mai ales după ce i-o arătă pe celebra Maia, care acum e o femeie în toată regula şi stă alături de soţul ei şi copilul ce pare să aibă în jur de doi ani. Logan îşi scoase telefonul şi făcu o poză, pe ascuns, atunci când ea urcă alături de cor.

— Ce tot faci? îi şuşoti Sam, privind speriată spre predicator. Logan rânji drăceşte şi apoi se piti în spatele băncii din faţa lui. Când îşi dădu seama că îi trimite mesajul lui Ryan, pe Sam o apucară transpiraţiile.

— Nu îi dai pace nici în noaptea de Crăciun? se văicări ea, deşi ideea lui Logan o amuză periculos de tare.

După ce îi trimise poza, îi scrise:

„Vezi ce fraier ai fost că nu ai insistat mai mult?! Poate sexul în altar nu era stilul ei."

Sam nu se putu abţine. Reuşi să îşi pună mâna la gură înainte să izbucnească în râs şi să atragă atenţia întregii biserici. Jenn aruncă o privire pe după capul lui Logan, dar momentan e ocupată să îl ţină potolit pe Timmy. Înainte să îşi dea seama, Logan îndreptă camera de selfie spre ea şi Sam se trezi fotografiată.

— Logan, nu... aproape că sări pe el, dar trimisese deja poza, apoi adăugă mesajul:

„Sam, aici, lângă mine, aprobă."

Se uită la el, abia abţinându-se să nu îl strângă de gât. Logan doar zâmbi ca un îngeraş nenorocit.

— De ce ai făcut asta?

— Vreau să văd dacă încă mai are boaşele din adolescenţă, șopti el, iar Sam căscă gura, apoi privi repede spre Adele, îngrozită să nu audă aşa ceva. Doamne ajută că e distanţa între ei. Spre surprinderea şi neplăcerea lor, Ryan nu le răspunse la joc, ignorându-i total.

Încearcă să îmi reziștiWhere stories live. Discover now