19. Muşcătura Fricii

27.3K 1.5K 421
                                    



Ryan fu prins în vâltoarea de voci şi nu ştiu cum să scape mai repede din situaţia asta.

— Nu pot să cred că a făcut asta! O să... I-am spus clar azi-dimineaţă ce să declare dacă e întrebat. Lui şi tuturor celor care au fost aici acum două seri, nenorocitul s-a folosit de asta în favoarea lui. Înjură Henry, şi nici măcar mama lui nu fu capabilă să îl critice pentru limbaj.

— Nu îţi face griji, fiule, o să îşi schimbe declaraţia, chiar dacă trebuie să îl ameninţ cu divorţul. Nu o să îl mai las să stea în calea fericirii tale. Văzuse de multe ori hotărârea asta pe chipul lui Adele, dar nu pentru el. Îl strânse de mână şi îi simţi, după atâţia ani, protecţia maternă, iar când îl trase iar în braţele ei, Ryan fu incapabil să se retragă.

— Nu îţi poţi închipui cât mă bucur pentru tine. Cât m-am rugat să vină ziua asta şi să îmi recuperez fiul din ghearele lui. Ryan nu spuse nimic, dar o strânse cu aceeaşi forţă, regretând distanţarea pe care o permisese între el şi mama lui. Nu se simţise iubit de ea, dar adevărul este că nu îi dăduse voie să îl iubească. Îşi dorise lăcomeşte să fie preferatul ei, şi cum nu fusese, o respinsese complet. Chiar dacă i-au trebuit 29 de ani să se maturizeze, decise că de acum înainte îi va permite să îl iubească aşa cum nu a reuşit niciodată.

Competiţia între el şi fratele său s-a încheiat.

Nu îl văzuse pe Russell şi fu de-a dreptul şocat când întoarse capul şi dădu peste statura încă impresionantă a bunicului său. Se ridicase din scaunul cu rotile şi furia de pe chipul lui pare suficientă să îl ajute să se deplaseze şi fără ajutor. Îl privi doar foarte scurt pe Ryan, dar îi transmise o mie de cuvinte. Îşi puse mâna pe umărul lui şi îl strânse cu forţă, apoi porni spre etaj şi cu toţii îşi dădură seama că adevăratele probleme abia acum încep pentru James.

Jenn îl trase în braţele ei ca pe un puşti şi îşi lipi buzele de obrazul lui, ca o ventuză.

— Promit să nu te mai numesc niciodată şarpe. Zâmbi ea şi păru foarte tânără, ca în ziua în care a călcat prima dată în casa asta şi el şi-a jurat că o s-o distrugă. Acum râse şi o strânse în braţele lui. Până la urmă, toate au plecat de la ea şi planul nebun al lui Henry. Nu ar fi ajuns să cunoască iubirea adevărată dacă nu ar fi fost cea mai bună prietenă a lui Jenn.

— Te iert dacă îmi promiţi că nu îl laşi pe Henry să aibă al doilea copil înaintea mea. Trebuie să egalez scorul.

Adele, care privise totul cu ochii în lacrimi, tresări imediat.

— Ce?

Henry oftă exasperat.

— Mersi, frate! Şi eu care speram să scap de ea măcar până la 5 luni.

Ryan râse iar Adele aproape că luă foc.

— Henry şi Jennifer Steward, voi plănuiţi să faceţi încă un copil şi mie nu mi-aţi spus?

— Încă nu, nu s-a întâmplat nimic. Se apără Henry repede, căutând o cale de evadare.

— De fapt... începu Jenn cu un zâmbet, şi toţi se opriră şi o priviră şocaţi.

— Oh, nu! Nu! Mi-ai promis! se revoltă Ryan, iar Jenn râse.

— Îmi pare rău, frăţioare, va trebui să fii foarte rapid să mă prinzi din urmă. Ryan îşi umflă nările de oftică, Adele rămase fără cuvinte, dar Henry aproape că leşină. Veni spre ea cu paşi nesiguri.

— Eşti... începu el, iar Jenn își muşcă buza de jos şi aprobă din cap, zâmbind.

— Deocamdată e doar un test făcut acasă şi sunt abia trei săptămâni, dar acum sunt mult mai capabilă să cunosc semnele. Nu am avut timp să merg la control în toată nebunia asta cu Sam, dar sunt destul de sigură.

Încearcă să îmi reziștiNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ