Capitolul 48

7.4K 360 156
                                    

Un gol imens mi se formase in stomac, iar asteptarea ma dobora incetul cu incetul. Kyle ranjea satisfacut de faptul ca ii acceptasem invitatia la jocul său murdar. Am mai privit o data spre Adam, care parea ca se afla cu totul in alt univers. In interiorul meu se luptau un milion de stări care mai de care. O parte din mine voia sa alerge spre el, sa il imbratiseze strans si sa ii spuna ca nu l-as crede niciodata pe Kyle si ca nu as putea sa fiu impotriva sa. Cu toate astea, o alta parte din mine il credea si se bucura ca eram legata de acea bară si ca nu puteam sa ma duc la el. Una voia sa fuga spre el sa il roage sa nege totul, iar alta - sa ii dea o palma sa ii arate cat de tare doare. Una voia sa planga intr-un colt, sa isi verse amarul din suflet, iar alta - sa il omoare. Un foc mistuitor ma ardea pe dinauntru si eu nu reuseam nicidecum sa il opresc. Nici nu voiam, dar simteam ca ma ia deja cu ameteli. Doar tacea, si asta ma enerva si mai mult. O rautate imensa ce nu imi era deloc caracteristica in mod normal voia sa iasa la suprafață.

Am inghitit in sec, in fata ochilor derulandu-mi-se secvente parca de film cu Ryan. Sa-i spui ca inca imi este dator... Asa a fost intelegerea. Acum incepeam sa le pun cap la cap. Are logica... am gandit inainte ca vocea lui Ryan sa intervina cu o alta secvență. Adam ar fi trebuit sa iti spuna... Cum de mi-a scapat asta?

- Pariul... Avea legatura cu mine.... am repetat cu voce tare ca un papagal ceea ce a spus Ryan in amintirea mea, neavand putere cu adevarat sa ii privesc pe niciunul dintre cei doi.

Totusi, m-am uitat spre Adam, simtind cum golul din stomac creste atunci cand privirile ni s-au intalnit. Era adevarat.

- Hai, ca nu esti prostuță, păpușă... am auzit vocea plina de satisfactie a lui Kyle ca prin ceață. Mai stii tu sau sa continui eu?

Am dat din cap stangace. Inca nu imi puteam reveni de la noutatea proaspat aflata. Adam... M-a... Mintit... Pentru mine asta era cu neputință. Adam era singura persoana pe care ma mai bazam. Singura persoana in care mai aveam incredere. Si acum totul se incheiase. Oricat de tare il uram pe Kyle, el era cel care imi deschidea ochii.

- Eh! Cu ce sa incep? a intrebat retoric, readucandu-ma cu picioarele pe pamant. A, da! Cu faptul ca erai intr-o relatie cu tradatorul acela de Ryan, nu?

Am aprobat fara pic de vlaga, fixandu-l pe Kyle cu privirea. Voiam sa aflu adevarul, dar parca ceva ma oprea. Stiam ca o data cu aflarea acestui lucru, firul de incredere față de Adam ce il mai aveam va pieri si el. Eram sigura.

- Asa... a incercat parca sa atraga si mai mult atentia noastra, cu toate ca o avea in totalitate. Cred ca stii ca e un tradator in serie iubitul tau...

Nu e iubitul meu... am vrut sa evidentiez, dar vocea mea disparuse. Nici macar un scancet nu puteam scoate.

- Te-a tradat mai intai pe tine, apoi ne tradeaza pe noi. Vezi cu cine ai fost intr-o relatie? m-a intrebat demonstrativ.

Am inghitit in sec.

- Oricum... Acesta e alt subiect. Sa revenim la ale noastre. Deci, Romeo... Sau poate ca Adonis?... a ras sarcastic. Zeul frumusetii s-a considerat atat de irezistibil incat să reusească să te faca a lui chiar din prima zi... Iti dai seama? a ras batjocoritor.

Mi-a cazut tavanul in cap. Poftim? Nu puteam sa imi cred urechilor. Nu... Adam nu ar face asta... Nu?... Nici macar eu nu mai stiam. Iar starea pierduta in care parea sa fie Adam nu ma ajuta deloc sa am vreo suspiciune asupra lui Kyle. Acesta statea pur si simplu si numara firele de praf de pe podea. Ce naiba?

Aleasa (Volumul II)Where stories live. Discover now