2. Konser

51.9K 3.4K 2K
                                    

Oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın lütfen. 


sevgili arkadaşlarım;

bu kitapla ilgili bilmeniz gereken EN ÖNEMLİ ŞEY

bunun bir 'öğrenme ve büyüme yolculuğu' olduğudur.

istisnasız her karakter öğrenecek, değişecek ve gelişecek.

yaptıkları her hatanın, her aptallığın farkına varacak.

bu kitaptaki hiçbir karakter mükemmel değildir ama hepsi yaşadıkları ve öğrendikleriyle birlikte değişir.

*


2. Konser


Konsere farklı şehirlerden ve ülkelerden akın akın insan gelmişti. Önlerden yer kapmak isteyenlerin stadyumun kapılarının önüne bir gün önceden kurduğu kamp çadırları, sokaklara taşmıştı. Gökyüzünde uçan droneların çektiği görüntüler, magazin programlarından kültür programlarına ve hatta tüm dünyadaki haber bültenlerine kadar her türden programa aktarılıyordu. Dünyanın her yerinden gazeteciler, her kanaldan canlı yayın araçları gelmişti.

Bir gün öncesinden konser alanına sıralanan tura ait onlarca tır, Argo ürünleri satıyordu. Biz de alışveriş yapmıştık. Deniz, grup üyelerinin figürlerine, parfümlerine, kıyafetlerine ve daha bir sürü şeye bir servet yatırmıştı. Bense tercihimi oversize grup tişörtlerinden yana kullanmıştım. Elbette yalnızca evde giyecektim ve elbise niyetine kullanacaktım.

Konser saati yaklaştıkça heyecan artıyor, bekleyen kalabalık hep bir ağızdan Argo şarkıları söylüyordu. Kendi hazırladıkları pankartları taşıyan kızların büyük çoğunluğu daha şimdiden ağlamaktan helak olmuşlardı. Görünüşe bakılırsa hazırda bekletilen ambulanslar doğru bir karardı.

Gazeteciler hayranlarla röportaj yapıyor, hayran siteleri ödüllü oyunlar oynayıp reklamlarını yapıyordu. Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden on dokuz büyük youtuber konsere gelmiş, ellerinde kameralarla dolaşarak vlog çekiyordu.

Polisler ve güvenlik görevlileri güvenliği sağlamak ve tıkanacağı bariz olan trafiği düzenlemek için geceden beri çalışıyorlardı. Gökyüzünde bile hayranların ve magazincilerin uçurduğu drone trafiği vardı. Bir milyon nüfusuna rağmen son derece sakin olan şehir, bugün en kalabalık şehirlerden bile daha kaotik durumdaydı. Konsere gelen elli bin kişinin yanı sıra konsere giremeyeceği halde bir umut üyeleri görebilmek ve bu atmosferi yaşayabilmek için gelen binlerce kişi stadyumun etrafını mahşer gününe çevirmişti.

Sadece yakın şehirlerden değil, Türkiye'nin bir ucundan, hatta farklı ülkelerden gelenler olmuştu. Organizatörler final günü hatırına o hayranlar için dışarıya dev ekranlar yerleştirmeye karar vermişti.

Twitter yıkılıyordu. Argo, konser ve üyelerin isimleri dünya trendlerinde alt alta sıralanmıştı. Hemen ilerideki bir muhabir kameraya şunları söylüyordu: "Argo sadece Türkiye müzik tarihinde değil, dünya müzik tarihinde de bir devrim niteliğinde. Eleştirmenlerden tam not almış müzikleri ve grup üyelerinin ilgi çekici karakterleri sayesinde sadece genç kızların değil, her yaştan insanın hayranlık duyduğu bir grup olduklarını bugün bir kez daha kanıtladılar. Konser saati yaklaştıkça ne kadar farklı kesimlerden ve farklı yaşlardan insanlara hitap ettikleri bir kez daha gözler önüne serildi."

İLHAM PERİSİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin