Shiffer - Sussi

17 0 0
                                    

Hon låg på rygg på den stora sängen och kollade på lappen. Vad betydde detta? Det va hela fyrkanter, halva, tre fjärdedelar. Prickar, ibland en ibland två. Hon hade legat här i säkert en timma och bara stirrat på lappen. Elise var ute med Leo och då hade hon passat på att hämta lappen som hon gömt. 

Hon orkade inte kolla mer på den. Så hon la den bredvid sig. Hon vred på huvudet och kollade ut mot det stora öppna fönstret som hon hade öppnat. Från det hördes vattnets kluckande, och fåglar som sjöng. 

Hon tog upp en bok som hon hade hittat i vardagsrummet innan hon gick upp för att försöka lösa gåtan med lappen. Hon slog upp boken. Och började bläddra. Hon hade med flit valt en hon hittade om gamla sett att ta kontakt. 

Det stod om morchikod, röksignaler och helt plötsligt på en sida. "Shiffer". Hon satte sig snabbt upp i sängen och sa högt utan att tänka på det:

"Shiffer?!"

Hon kollade sig snabbt om för att se om någon hade sett. Hon gick fram och drog igen fönstret. Hon återvände till boken. Det fanns en beskrivning på hur man skulle lösa det. Hon målade upp en karta över alla bokstäver i alfabetet men när hon hade kommit halvvägs så lät det som om det var någon utanför hennes dörr. Hon la lappen innanför BH'n och reste sig upp och gick mot ljudet utanför dörren. Kvar lämnade hon lappen.

När hon kom ut i korridoren så var det inte någon där, hon gick en bit men det fanns inte några spår av någon. Hon gick tillbaka in i rummet och stängde dörren så tyst hon kunde. Hon vände sig om och kollade bort mot lappen. Men det var som om hon tappade andan. Den var inte kvar. Hon gick fram till sängen och kollade under, över och bredvid. Sen kollade hon mot fönstret, det var öppet. Hade lappen flugit ut? Hon sprang fram och kollade, men det ända som hon såg var att fotavtryck mot den vita fasaden. Hade någon tagit den? Det verkade som det. 

"Fan," svor hon. Hon öppnade dörren och gick ut för att hitta Elise. 

SjöjungfrunDär berättelser lever. Upptäck nu