24

3.2K 98 59
                                    

Philippas perspektiv

När jag kommer till skolan klarar jag att stå ensam vid skåpet i ungefär en minut innan Noel kommer fram till mig. Jag ler inte mot honom som jag brukar göra, jag är fortfarande helt förkrossad över det som hände igår.

"Vart tog du vägen? Eller vart var du? jag väntade på dig någon gata bort för att hämta dig ändå men du kom aldrig?"

"ja, jag ska bo hos min moster för ett tag nu" säger jag och sänker blicken mot golvet. Jag stänger mitt skåp och börjar gå iväg men Noel följer efter mig med snabba steg. "Varför?" frågar han och jag rycker på axlarna. "Det har hänt lite saker om man säger så".

"Är du okej Philippa?" säger han och tar tag om min axel och tvingar mig att snurra runt. "Du ser så..ledsen ut och din röst är inte lika glad som den brukar vara" säger han och jag biter mig löst i läppen.

"Jag antar att alla har sina dåliga dagar Noel, jag måste till lektionen nu" säger jag och lämnar honom ensam i korridoren.

***

Under lunchen ligger jag på gräset med mitt huvud i Noels knä. Han leker lite med mitt hår och min blick är fast på läktaren. Att tänka är nästan det enda jag gör just nu och min hjärna börjar bli trött. Jag flyttar blicken till Noel.

Jag tänker på kvällen vi hängde i mitt rum. Han sa att jag aldrig stör honom, är det fortfarande sant? Eller ljög han när han sa det? Mitt huvud gör så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen och bråket med mamma och pappa får mig bara att vilja gråta.

Plötsligt sätter jag mig fort upp och slår till mitt huvud i Noels kind. "aj shit Philippa" säger han och tar upp ena handen mot hans kind. "Förlåt, det var inte meningen. Är du okej? Såklart inte jag råkade nyss slå dig..förlåt..jag är en sån idiot..förlåt Noel"

Han småskrattar lite, fortfarande med handen för hans kind. "Det är inte så att jag har dött Philippa, jag är okej".

De andra killarna skrattar och jag tittar generat ner i mitt knä. Jag tittar runt på alla fyra killar. "Jag har en fråga..som kanske är lite udda" säger jag.

"en fråga till alla oss?" frågar Ludwig och jag nickar. "Och jag vill att ni alla svarar precis vad ni tycker" säger jag. Efter några djupa andetag tar jag modet till mig och ställer frågan.

"Hur vet man om..om man gillar någon" säger jag tyst. Mina kinder blir knallröda och Axel ler mot mig.

Dante suckar. "Jag tror att det är när man lägger märke till typ småsaker som den andra personen gör, saker som andra personer kanske inte hade tänkt på".

"Eller när man känner att man går upp från sängen på morgonen på grund av den personen, om det är så då..hah...då är det verkligen kärlek" säger Axel och Ludwig nickar på huvudet.

"Typ egentligen om du vill vara nära den personen, om den gör dig glad eller får dig att må bra. Om du känner att det är lätt att prata med den personen och om du känner dig bekväm runt den personen. Typ så" säger Ludwig.

"jag brukar inte ge sådana råd men jag hoppas att det hjälpte lite" säger Axel skrattandes och jag ler. "Ja, jag behövde någon som kunde få igång mina tankar typ"

"Varför? Gillar du någon?" frågar Noel och jag hör hur Ludwig mumlar något men jag hör inte vad. Min puls börjar öka en aning och jag tvingar mig själv att lugna ner mig. "Jag tänker fortfarande på det".

"Låt det inte ta över ditt liv, du verkar ha tillräckligt att tänka på ändå, låt det ta sin tid" säger Axel och jag nickar.

Jag tittar på klockan och ser att det är fem minuter kvar av rasten. Noel släpper mig fortare än vad han brukar göra och sedan går vi in till skolan igen.

***

"Vill du att jag kör dig till din moster?" frågar Noel efter sista lektionen. "Du borde inte slösa din bensin på mig, det är ju dyrt" säger jag och skrattar till lite. "Jag klarar mig, kom igen" säger han och jag följer efter honom lite smått förvånad över att han inte går vid sidan om mig som han brukar göra.

Bilturen hem till min moster är tystare än vad det brukar vara när han skjutsar hem mig. Precis innan jag ska kliva av bilen tar han tag om min hand. "Ta det lugnt okej? Du har tänkt alldeles för mycket idag. Oavsett om det handlar om den killen du gillar eller dina föräldrar som bråkar så ta en paus, okej? Ring mig om du behöver" säger han och jag ler mot honom. "Tack Noel, hejdå"

han i trean ➳ noel flikeWhere stories live. Discover now