37

2.4K 84 77
                                    

Noels perspektiv

Jag börjar närma mig mitt hus runt 5 på morgonen dagen efter festen. Det blev en del alkohol under festen och jag drog även till med några jointar. Så nu är jag helt redo för att slänga mig på sängen och stanna där det kommande dygnet. 

Jag lyckas ta mig hela vägen fram till min säng innan jag somnar, fullt påklädd. 

Runt halv 11 vaknar jag upp lite smått desperat över att få bort min dunkade huvudverk. När jag släpar mig själv in till köket ser jag att Axel är där och poppar lite popcorn i mikron. 

Utan att säga något öppnar han kylskåpet och kastar över flaskan jag tänkt att plocka på mig. Jag grymtar till som ett tack och börjar sedan klunka i mig innehållet i flaskan. När jag har druckit upp lutar jag mig mot diskbänken samtidigt som Dante och Ludwig kommer in till oss. 

"Sleeping beauty har äntligen vaknat ser jag, hur var festen?" frågar Ludwig med ett flin på sina läppar. Jag himlar med ögonen och rycker därefter på axlarna. 

"Det var väl precis som varje gymnasiefest brukar vara"

Axel skakar på huvudet. "De festerna är bara så dumma, varför drog du ens dit?"

Jag rycker på axlarna ännu en gång och nu är det Dantes tur att prata. "Vart är Philippa? Brukar hon inte hänga här efter ni vart ute?" frågar han en smula oroligt. 

Hennes föräldrar visste aldrig vart hon var och de brydde knappt sig, vilket är ganska sorgligt. Men trots det ville alltid Philippa vara på den säkra sidan och därför brukar hon sova hos mig efter vi vart ute någonstans. 

"Jo, men jag vet inte vart hon är"

Dantes ögon blir dubbelt så stora som en fotboll och tittar oroligt på mig. "Vad menar du nu? Lämnade du festen utan henne?". Jag hör på hans röst att han nästan är irriterad. 

Jag nickar långsamt och ställer ner flaskan på diskbänken. Nu väntar jag på Dantes nästa fråga eller kommentar, han har nämligen alltid något att komma med när man sagt något. 

"Noel, hon kan råka illa ut! någon äldre kille kan ju typ få henne full för att sedan våldta henne?" skriker han nästan ut. 

Åter igen är mitt svar en kort axelryckning.

"Du är hennes pojkvän idiot, du borde bry dig" 

Jag skakar på huvudet. "Inte längre, jag gjorde slut med henne igårkväll". Axels popcorn trillar ur hans mun och Ludwig sätter sitt vatten i halsen. 

"Du gjorde VADÅ?" utbrister alla tre samtidigt och jag håller upp mina händer som försvar. "Chilla boys" säger jag och försöker klämma fram ett litet skratt för att lätta upp stämningen som nu är heldöd. 

"Varför ens?" frågar Dante och stönar irriterat. Det är en besviken Dante som står framför mig och det känns nästan lite jobbigt att se. Jag tittar ner mot marken och minnena från igår börjar komma tillbaka en efter en. Hela saken var väl egentligen ganska dum, men jag vill inte ha tillbaka henne. 

"Okej, snälla nu ber jag verkligen dig att du inte säger att anledningen är att du helt enkelt blev för kåt och hon inte ville, snälla Noel"

Jag står tyst utan att ens reagera på det Dante säger. "Hon är bara sexton herregud Noel" säger han och suckar. 

"Precis därför gjorde jag slut med henne.  Jag är trött på att agera som någon barnvakt när hennes föräldrar var idioter och hon kom gråtands till mig. Jag har slösat min bensin på henne alltför länge, jag var mer än redo för att göra mig av med henne" 

Axel tittar storögt på mig. Och jag vet exakt varför. Jag skyllde nyss Philippa för hur hennes föräldrar har betett sig. Axel har haft nära vänner som gått igenom exakt samma sak som hon har. 

"Det kallas att man är en pojkvän, eller en vän! Men du är en stor fet fucking idiot och bryr dig inte om någon mer än dig själv! Du borde skämmas Noel, du vet mycket väl att ingen kan kontrollera hennes föräldrars beteende" säger han ilsket mot mig. 

"Du är ett kukhuvud och du måste gå och snacka med Philippa" säger Dante innan alla tre lämnar mig ensam. 

Jag lämnar huset, det gör jag. Men jag struntar totalt i det Dante säger och går istället ut på en lång promenad, istället för att dra till Philippa. 

//
HEJ HEJ HEJ
bara för att ni är så underbara så tänkte jag ge er en sak ;) 
använder ni koden GRT15 hos https://www.rack.boutique/ så får ni 15% rabatt på allt!!!!!! 
kram

han i trean ➳ noel flikeWhere stories live. Discover now