32

2.6K 76 42
                                    

Philippas perspektiv

Jag knackar på ytterdörren av Noels hus. Några sekunder senare öppnas den och hans mamma står och ler brett mot mig. 

"Philippa! Vilken överraskning! Noel har ej sagt något om att du skulle komma över" säger hon överraskat. Hon kramar om mig omgående och har samma breda leende som när hon först såg mig idag. "Jag har inte sagt åt honom att jag skulle komma, jag kände bara för att träffa honom, är det okej?" 

"Självklart! Han är på övervåningen" svarar hon och jag nickar. Hon släpper in mig i huset och jag börjar dra av mig mina ytterkläder. När hon har försvunnit in i huset någonstans tar jag mig upp för trappan med den lilla asken i min hand. Innan jag knackar på hans dörr hör jag hur han mumlar något ohörbart där inne. 

Men jag knackar ändå. "Noel?" 

"Ph-Philippa?" frågar han lite smått chockat och jag ler för mig själv. Några sekunder senare öppnas dörren. Hans kinder är smått rosa och han står utan tröja och endast i ett par mjukisbyxor. "Hej baby, jag visste inte att du skulle komma".

Han kramar om mig kärleksfullt och drar sedan in mig i rummet och stänger igen dörren efter oss. "Jag ville träffa dig".

Jag sätter mig ner på hans säng och lutar mig emot väggen, precis som jag brukar göra när jag är här. "Vad är det för ask?" frågar han och sätter sig bredvid mig. Han lägger sin ena hand på mitt ben.

Jag ler mot honom innan jag svarar.

"Din present, du ska ju iväg till London i helgen och dricka och ligga och är ju inte hemma när du fyller år" säger jag tyst och räcker sedan över asken mot honom. 

"Jag behöver inte åka om du inte vill Philippa" 

"Men jo, herregud, du har planerat detta länge! Det spelar ingen större roll för mig, bara jag får snacka med dig på lördag så är jag nöjd" 

Han fyller år på lördag, och han åker till London på fredag efter skolan. Innan han börjar prata igen flyttar han på sig och lägger sig med sitt huvud i mitt knä. Mina fingrar dras automatiskt mot hans lena hår. 

"Jag kommer inte ligga med någon Philippa, jag har en helt underbar flickvän som jag helst inte förlorar"

Jag ler. "Du är ju 18, till helgen, om det nu skulle hända något, så kommer det ändå funka mellan oss när du kommer hem" 

Jag lutar mig framåt och kysser honom lätt på hans rosa läppar. "Men ligg inte med varenda tjej du ser snälla" 

Han småskrattar lite och skakar därefter på huvudet. "Du kan vara lugn, jag kommer inte ligga med någon. Kan jag öppna denna nu?" 

Innan han hinner börjar dra upp inslagspappret rycker jag bort den från hans händer. "Jag är extremt dålig på att välja ut presenter och jag vill inte se hur besviken du blir så öppna den när jag har gått, okej?" 

"Men-" börjar han men jag lägger den lilla asken längre bort på sängen så att han inte ska nå den, och då slutar han prata. 

"Jag är så glad att jag har dig" säger han nästan direkt efter. 

En kall vind rör sig genom hela rummet och jag ryser till en smula. Det är väldigt kallt ute idag och denna idioten har fönstret öppet. Han reser sig upp från sängen för att gå bort och stänga fönstret. När han kommer tillbaka igen kramar han om mig hårt och vi ligger ner i hans säng, med hans armar om mig hela tiden, och pratar om allt mellan himmel och jord. Någon timme senare ropar hans mamma att maten är färdig och jag måste gå. 


//
det kommer ske lite tidshopp mellan detta och nästa kapitel bara så ni är förberedda ;) jag ha bestämt mig för att uppdatera ett kapitel på denna boken varje dag nu....FÖR ATT NI ÄR SÅ UNDERBARA!!!!!!!!!!!!! 

han i trean ➳ noel flikeWhere stories live. Discover now