Een gevaarlijke vriendschap - deel 10

29 1 0
                                    

Ietwat geïrriteerd zit Anne vervolgens aan het avondeten. Als haar ouders vragen wat er aan de hand is, antwoordt ze met een korte en narrige toon. Ze is helemaal niet in de stemming om nu te vertellen wat er aan de hand is.

Nu haar planning anders gaat dan gehoopt, wil ze slechts één ding. Ervoor zorgen dat ze alsnog een geweldige invulling heeft van haar zomervakantie. Na het avondeten, gaat Anne op internet op zoek naar leuke dingen die ze zou kunnen doen. Ze besluit om eerst te kijken naar dingen om alleen te doen en wat weinig geld kost, dat levert echter weinig op. Bovendien wil ze eigenlijk niet iets in haar eentje ondernemen. Moet ze dan toch kijken of ze leuke dingen kan vinden om samen met anderen te doen? Op Google voert Anne verschillende zoektermen zoals 'leuke dingen doen met vrienden en vriendinnen', 'dagjes weg' en 'maatjes gezocht'. Er blijken veel meer hits te zijn op deze zoektermen dan ze in eerste instantie had verwacht!

Alleen de meeste hits spreken hits Anne totaal niet aan. Totdat ineens haar aandacht getrokken wordt naar een wel zeer opvallende advertentie. Deze staat op een site voor maatjes gezocht. Tal van oproepen staan erop, maar deze ene springt er wel heel erg uit. Het is een advertentie van een knappe jongen, die op zoek is naar vriendschap. In zijn berichtje schrijft hij op zoek te zijn naar een maatje om leuke dingen mee te doen tijdens de vakantieperiode. Anne bekijkt zijn foto en schat dat hij ongeveer haar leeftijd is, maar zeker niet ouder dan zestien. Hij heeft donkerbruin haar, groene ogen en een onwijs mooie en lieve lach. Hij woont redelijk in de buurt van haar, helemaal fijn. Wat een leuke jongen! Van hem wil Anne zeker meer weten. Maar wat zullen haar ouders hiervan vinden? 

Een gevaarlijke vriendschapWhere stories live. Discover now