Een gevaarlijke vriendschap - deel 12

22 0 0
                                    

De volgende dag om kwart over zeven gaat de wekker. Op zaterdagochtend gaat Anne normaal gesproken om 10.00 uur paardrijden. Vandaag gaat ze wat eerder, vanwege haar afspraakje om 11.00 uur met Remco. Voordat ze haar afspraakje heeft, wil ze nog de tijd nemen om uitgebreid te kunnen douchen. Ze heeft geen behoefte om naar paard te ruiken tijdens haar afspraakje. Tijdens het ontbijt vertelt ze haar ouders dat ze na het paardrijden heeft afgesproken met Fleur.

"Wat gezellig", roepen haar ouders. "Die heb je al een poosje niet gezien, vast fijn om dan even bij te praten?".

"Ja", mompelt Anne.

"Wat gaan jullie samen doen vandaag?"

"Nog geen idee, gewoon ergens chillen en een ijsje eten ofzo".

Haar ouders zouden vast en zeker flippen als Anne zou vertellen dat ze in werkelijkheid had afgesproken met een jongen die ze heeft leren kennen via internet. 'Een leugentje om bestwil moest in dit geval kunnen'. Ze vindt liegen tegen haar ouders één van de moeilijkste dingen ooit. Het voelt heel onprettig. Ze voelt hoe haar hartslag steeds harder en harder begint te kloppen wanneer ze haar ouders vertelt wat ze gaat doen. Ondertussen let ze heel erg op de uitdrukking in de gezichten van haar ouders. 'Zouden ze door hebben dat ik lieg?', denkt ze bij zichzelf. Ze hoopt van niet. Gelukkig lijkt het erop dat haar ouders niet opmerken dat Anne zich wat onprettig voelt deze ochtend.

Ook Joris heeft niks in de gaten. Blij toe, hij is zo'n typetje die alles nauwlettend in de gaten houdt. Wanneer hij de kans krijgt, kan hij zo'n ontzettende flapuit wezen. Ongetwijfeld dat hij het aan haar ouders zou vertellen als hij iets gemerkt zou hebben. Joris is veel te druk bezig met andere dingen. Hij zit geen seconde stil, waardoor er meer brood naast dan op zijn bord ligt. Hij kan niet opgemerkt hebben dat Anne een leugentje verteld heeft. Ze wil er verder ook geen aandacht meer aan geven. Ze pakt een boterham en smeert er zoals iedere ochtend weer een dikke laag boter op en kiept vervolgens zowat een heel pak hagelslag op haar brood. Vervolgens vouwt ze deze dubbel om hem daarna zo snel als mogelijk weg te werken. Met haar mond nog half vol vraagt ze: 'Mag ik van tafel?'. Haar ouders kijken haar beide aan en mompelen dan iets wat op een ja lijkt. Anne snelt van tafel, zodat ze zich klaar kan maken om te gaan paard rijden. 

Een gevaarlijke vriendschapWhere stories live. Discover now