Een gevaarlijke vriendschap - deel 19

8 0 0
                                    

De volgende dag staat Anne vroeg op. Ze heeft een onrustig nachtje gehad. De hele nacht heeft ze last gehad van een vreemd gefladder in haar buik, waar dit vandaan komt kan ze alleen niet goed thuisbrengen. Ze heeft ontzettend veel zin in haar tweede date met Remco. Vandaag hebben ze wederom afgesproken in het Vondelpark. Net als gisteren staat Remco haar vandaag op dezelfde plek op te wachten. Ondanks dat Anne al een eerste date gehad heeft, voelt ze toch opnieuw hoe de zenuwen haar lichaam de baas worden. Haar hartslag gaat als een gek tekeer in haar keel en haar handen lijken nog klammer dan de dag ervoor als ze richting Remco loopt.

Tijdens de wandeling door het park, voelt ze weer dat rare fladderende gevoel in haar buik. Zouden dit vlinders kunnen zijn? Nee, vast niet, verliefd is ze niet. Ze legt haar handen op haar buik en gniffelt zachtjes in zichzelf. Heel voorzichtig kijkt ze zo nu en dan even zijn kant op. 'Zou hij het merken?'. Terwijl die gedachte door haar heen gaat, kijkt ineens Remco haar kant op. Verlegen glimlacht ze naar hem.

Na een poosje wandelen, stelt Remco voor om rustig op een bankje te gaan zitten. Anne vind het wat onwennig om naast hem te gaan zitten. Naast hem lopen is toch anders vind ze. Ineens voelt ze hoe er een arm om haar schouders heen gelegd wordt. Anne voelt een soort van spanning en tegelijkertijd nog meer gefladder in haar buik. Of zijn dit toch de vlinders? 'Ben ik dan toch verliefd?, denkt Anne bij zichzelf. 'Vind je het goed als ik mijn arm om je heen sla?', vraagt Remco. Ze kijkt hem wat aarzelend aan en knikt vervolgens. 'Zou Remco mij net zo leuk vinden als ik hem?', vraagt ze zich af. Hij vertelt haar wel steeds dat ze zo ontzettend mooi is, maar zou hij dit wel echt menen? Nooit eerder waren er jongens geweest die haar dit hadden verteld. Het voelt onwennig en ongemakkelijk. Anne weet niet goed wat ze ervan denken moet. Ook weet ze niet goed wat ze tegen Remco moet zeggen of hoe ze zich naar hem toe gedragen moet. Vind ze de arm om haar heen eigenlijk wel fijn voelen? 

Een gevaarlijke vriendschapWhere stories live. Discover now