9.bölüm | Hançer

13.3K 1K 172
                                    

Rodrigo oku atan kıza döndü. Her zaman olduğu gibi soğuk bakışları gözlerindeydi. "Buraya gel."

Kız Rodrigo'yu dinleyip yanına geldi. Adela'ya öldürecekmiş gibi bakıyordu. Gözlerinde saf öfke vardı. Yanlarına geldiğinde Adela'ya elini uzattı. "Ben Raena. Jeamar ve Riga'nın kardeşi."

Adela, Raena'nın uzattığı elini tuttu. "Duymuştum. Ben de Adela."

"Duymaman mümkün değil zaten."

Raena yapmacık bir gülümseme ile Adela'ya baktı ve tuttuğu elini daha çok sıktı. Adela'nın canı yanmaya başlamıştı. Rodrigo bunu fark ettiğinde Raena'nın zihnine girdi. Bırak kızı dedi.

Raena derinlerde Rodrigo'nun sesini duyduğunda Adela'nın elini bıraktı. Raena Rodrigo'ya sinirlenmişti. Zihnini okuduğu düşünerek içinden konuştu. Bu kız kim? dedi içinden, sesini duymasını umarak.

Rodrigo da sinirlenmeye başladı. Bu seni ilgilendirmez Raena dedi Rodrigo, yine Raena'nın zihnine girerek.
Artık beni de rahat bırak.

Raena'nın zihninde ulaşan kelimeler her zaman olduğu gibi canını yaktı. Küçük yaşından itibaren Rodrigo'yu seviyordu ama hiç karşılık bulamamıştı. Zaten sevgisi istese de karşılık bulamazdı. Varyeteleri farklıydı. İmkansız aşk dese aşk iki taraflı olurdu. Bunları düşündükçe deliriyordu. Etrafında bir kız gördüğünde kıskanıyordu. Elinde değildi. Seviyordu onu.

Adela, Rodrigo ve Raena'nın arasında geçen bakışmadan bir anlam çıkaramamıştı. Raena sinirle Rodrigo'ya bakıyor, Rodrigo ise umursamaz bir tavır sergiliyordu. Kısa süre sonra Adela arkasından bir ses duydu; "Abi!" Adela arkasına döndüğünde Rodrigo'nun kardeşi Mega'yı gördü. Mega kısa sürede yanlarına geldiğinde Adela'ya döndü. "Seni tanımıyorum."

"Ben Adela."

"Ben de Mega. Rodrigo'nun kardeşi."

Mega, Rodrigo ve Raena arasında bakıştan ortamın gergin olduğunu anladı. Neşeyle güldü. "Adela sen benimle gelsene. Seninle tanışmak isterim."

"Tabii."

Adela, Mega'nın peşinden gitmeye başladı. Adela giderken arkasına baktığında Rodrigo ile göz göze geldi. Raena da Adela'ya bakıyordu, öfkeyle. Adela önüne döndü ve Mega'yı takip etti.

Mega, Adela'yı kraliyet kalesinde bulunan odasına götürdü. Mega'nın odası çok büyük ve güzeldi. Büyük bir yatağı ve tavandan yatağına uzanan bir tüller vardı. Yatağın karşı duvarında bulunan büyük camın yanında şömine ve karşılıklı iki koltuk vardı. Büyük bir dolabı, masası, duvarlarında çeşitli silahları vardı.

"Otursana."

Mega camın önünde bulunan koltuğa oturdu ve Adela'yı karşısına oturtturdu. "Raena küçüklüğünden bu yana her zaman Rodrigo'yu sevdi ama hiç karşılığını alamadı. Zaten alması imkansız."

"Anlıyorum."

"Sen anlat. Yeni olmalısın. Seni daha önce Rodrigo ile savaşırken gördüm ama ondan önce görmedim. Görseydim bu güzelliği unutmazdım."

"Ah... Teşekkürler. Evet, yeni sayılırım."

"Sana bir şey vermek istiyorum."

Mega kalkıp duvarından çift hançeri aldı. Bu hançerlerin kabzası siyahtı. Namlusu bir süre sonra ikiye ayrılıyordu. Adela hançerleri çok beğenmişti.

"Bu hançerleri al. Ben zaten bunları kullanmıyorum ama sen çok iyi kullanıyorsun."

"Bunları alamam."

GİRİFT : YöneticilerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin