16.bölüm | Yardım Çığlığı

12.7K 832 119
                                    

Medya; Raena

"Raena?"

Raena Adela'ya öfkeyle bakıyordu. Adela'yı Rodrigo'yla dans ederken görmüş ve deliye dönmüştü. Adela da aynı kendisi gibi farklı bir yöneticiydi ama bu Rodrigo'yu durdurmamıştı. Raena ise bu sebepten onunla beraber gözükmekten bile kaçınıyordu. Çünkü başka yöneticilerin ilişkisi olması yasaktı ve bu öğrenilirse cezası ölümdü. Raena her ne kadar Rodrigo'nun yakınında olmak istese de Rodrigo ve kendisinin hayatını hiç riske atmamıştı. Adela'nın ise düşüncesiz ve aptal olduğunu düşünüyordu.

Raena senelerce Rodrigo'yu sevmiş olmasına rağmen daha yeni gelen bir kız onun aklına girmeyi başarmıştı. Kendisinin yıllarca yapamadığını o birkaç ayda başarmıştı.

Raena'nın öfkesi büyürken Adela'yı kolundan tutup sürüklemeye başladı.

"Ob Raena ne yapıyorsunuz? Ayağım acıyor. Bırakın beni!"

Raena Adela'yı dinlemiyordu. Sürüklemeye devam etti. Adela'nın canı acıyordu. Yürüdükçe sanki atılan ok tekrar tekrar ayağına saplanıyordu. Raena'nın ise umrunda değildi. Adela'nın canının yanması ona verilen bir ödül gibiydi.

Raena Adela'yı sarayın hiç girilmeyen bir yerine doğru sürükledi ve alt kata inen bir merdivenden indirdi. Adela karşı çıkamıyordu. Ayağı buna izin vermiyordu. Alt kata indiğinde yere doğru fırlatıldı. Bunu beklemediği için karşı koyamamış ve kendisini yerde bulmuştu. Şaşkınca yerde yatıyordu. Raena'nın böyle bir şey yapacağını tahmin bile etmemişti. Sinirliydi, öfkeliydi... Adela hızla Raena'ya döndü. "Beni ne hakla itersin?"

"Baban kral olunca her şeyi yaparsın. Burada seni öldürmek dahil."

"Ben sana bir şey yapmadım."

"Bak aptal kız. Rodrigo'yu zaten kıskanıyordum ama bu sadece kıskançlık değil. Bu onun ve kendi hayatını riske atmak demek. Sen onla tüm o insanlar içinde samimi bir şekilde dans edemezsin!"

"Biz sadece dans ettik. Bunda bir sakınca yok."

"Tabii ki var! Eğer hakkınızda konuşmaya başlarlar ve aranızda bir şey olduğu ortaya çıkarsa ikinizi de öldürürler!"

"Aramızda bir şey yok."

Adela derin derin nefes aldı. Sinirliydi ama Raena haklıydı. Rodrigo ile o kadar yakın olmamalıydı. Bu hem onun hem de kendi hayatını umursamamak demekti. Zaten olamayacak bir şey için hayatını tehlikeye atmanın saçma olduğunu düşündü. Rodrigo'ya alışmamalıydı. Bakışlarını yere indirdi. Diyecek bir şeyi yoktu.

"Ondan uzak dur." Raena hızlı ve sert adımlarla yukarı çıkmaya başladı. Adela ise öylece kaldı. Ayağa kalkmadı. Zaten ayağı buna izin vermezdi.

∆∆∆

Lia Adela'yı Rodrigo ile dans ettiğini görmüş ve gülmeye başlamıştı. Birbirlerinden nefret ettikleri kadar birbirleri için var olduklarını düşünüyordu. Her ne kadar imkansız bir ilişki olsa da birbirlerine çok yakıştıklarını da düşünüyordu.

Adela'yı salondan ayrıldığını ve peşinden Raena'nın gittiğini görünce gözleri büyümüş ve dans ettiği kişiden ayrılıp onları takip etmişti. Kalabalık insan topluluğundan kurtulup kapıya ulaşmak zor olmuştu.

Kapıyı açıp uzun koridora çıktığında hangi yöne gittiklerini tahmin etmeye çalıştı. Bir tahmini olmadığı için dinlemeye karar kıldı. İnsanların gülüşleri, dans ederken ayaklarının zeminde ki baskısı, tüm o konuşmalar, cam bardakların tokuşturulduğunda çıkan o tiz ses, çeşitli enstrümanların farklı ve kulağı rahatlatan sesi... Tüm bunların içerisinde Lia, Adela'nın sesini ayırt edemiyordu. Çok fazla ses vardı birbirine benzeyen.

GİRİFT : YöneticilerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin