38.bölüm | Korns Kanı

9.1K 706 15
                                    

Albina odada dönüp duruyordu. Gece olmuş herkes uyumuştu ama o uyuyamamıştı. Gözleri hala beyazdı. Odadan da çıkamıyordu. Loras'ın gelip onu o halde görmesi an meselesiydi. Odada dönüp dururken kafasında tonlarca soru vardı. Odanın kapısı aniden açılınca Albina kapıya arkasını döndü ve gözlerini gizlemeye çalışırcasına yumdu ve gelen kişinin konuşmasını bekledi.

"Benim." Albina Rodrigo'nun sesini duymasıyla duyduğu güven hissi onu paramparça etmişti. Her kötü anında ona yardım eden kişi o olmuştu ama düşününce kötü anlarının çoğunun mimarı da oydu. Arkasını döndü ve kaçtığı gerçeğine baktı; her şeye rağmen sevdiği adama, aynı zamanda nefret ettiği adama. "Yaptın mı?" Rodrigo Albina'nın sorusuyla elindeki küçük şişeyi gösterdi. "Bir şey hariç her şey hazır." Albina kaşlarını çattı. "Nedir?"

"Korns kanı."

Albina düşünmeye başladı. Korns kanını kimden bulabileceğini düşündü. Rodrigo ise cevabı ona söyledi. "Loras'dan almalısın." Albina sinirle Rodrigo'ya döndü. "Kesinlikle olmaz! Bu işe onu karıştırmayacağım!" Rodrigo sinirle soludu. "Başka kimden alabilirsin ki? Küçük bir çizikle bir kaç damla kan alacaksın! Ne kadar değerli biri olmuş gözünde Loras!"

"Beni seven adamın bir damla bile kanını dökemem!"

Rodrigo Albina'nın dediği şeyle sustu. Bir süre sadece Albina'nın gözlerinin içine baktı. Beyaz gözlerinden anlam çıkarmaya çalıştı. "Peki ya sen onu seviyor musun?"

Albina hiç düşünmeden cevap verdi. "Evet! Evet onu seviyorum." İçindeki gerçeği yalanlıyordu. Onu hala hangi yüzle sevdiğini bilmiyordu ve bunu dile getirmek utanç vericiydi. Loras ise onun eşiydi ve ona bağlı kalmalıydı. Gerçeği değil olması gerekeni söylemişti.

Rodrigo bir şey demeden elinde tuttuğu şişe ile birlikte odadan dışarıya çıktı. Albina ne yapacağını merak ederken cama doğru yöneldi ve Rodrigo'nun kaleden çıkmasını bekledi. Çıktığında oldukça hızlı ilerlediğini gördü. Hırs dolu gözüküyordu. Sahip olduğunu düşündüğü ne varsa belki de elinden gitmesini hazmedemiyordu. Onu sinirlendirdiyse bunu keyifle izleyecekti. İlerlediği yere baktığında Loras'ı gördüğünde ise yüzü bir anda değişti. Vücuduna panik dalgası yayılıp kendisini uyuşturmuştu sanki. Rodrigo öfkesine kurban seçmişti ve keyifle izleyeceği görüntüyü bir kâbusa çevirmişti. Rodrigo böyle biriydi. Kaybedişi yaşarsa yaşattırır, intikam alırdı.

Rodrigo Loras'a ulaşmadan önce şişeyi beline bağlı çantaya koydu. Ardından Loras'a güçlü bir yumruk attı. Albina gördükleriyle ağzını hızla kapadı. Onların yanına gitmeliydi ama yapamazdı. Gözleri hala beyazdı. Ne yapacağını düşünürken aklına gelen ilk kişi Hena olmuştu ama onu nasıl çağıracağını bilmiyordu. Rodrigo ve Loras çoktan kılıçları çekmişlerdi. Albina Rodrigo'nun amacını biliyordu. Loras'ın kanını akıtacaktı. Albina tüm dikkatini Rodrigo'ya verirken zihnine ulaşmaya çalıştı. "Sakın ona zarar verme!"

Rodrigo kılıcıyla Loras'ın koluna bir kesik attığında ancak Albina'nın dedikleri zihnine süzülmüştü. Bu onda ne kadar etki etmişti bilmiyordu ama Rodrigo kılıcını geri çekmiş ve yere atmıştı. Loras'ın yakasına tekrar yapıştığında bir eli yarasını sıkıyordu. Loras'ın yüz ifadesinde acı değil, öfke vardı. Kılıcı ile Rodrigo'nun ayağına derin bir kesik attı. Rodrigo'nun yüzü kasılırken bir herhangi bir şey yapmadı. Elini Loras'ın kolundan çekti. Albina dikkat kesildi ve dediği şeyi dinledi; "Kılıcını indirmiş birine güzel hamle." Rodrigo arkasını dönüp yaralı ayağı ile hiçbir şey olmamışcasına hızlı adımlarla kaleye girdi.

Albina tüm yaşananları nefesini tutarak izlemekten başka bir şey yapamamıştı. Bir yere tutunma ihtiyacı hissedip eliyle etrafı yokladı. Odanın kapısı açıldığında güçlü kalabilmek için derin bir nefes aldı. Rodrigo'nun canını yakmasına izin veremezdi. Güçlü kalmalıydı. Arkasını döndü ve Rodrigo'ya baktı. Yüzü buz kesmişti. Kanlı elini Albina'ya doğru uzattı. "Loras'ın kanı: bir Korns kanı." Diğer eli ile belindeki şişeyi çıkardı ve elinin altına tuttu. Bir süre sonra elindeki kan şişeye damladığında şişenin kapağını kapadı ve Albina'ya uzattı.

GİRİFT : YöneticilerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin