13.bölüm | Uyku

13K 956 81
                                    

Rodrigo etrafta koşuyordu. Oradan oraya koşuyor, gidebileceği her yere bakıyordu. Hiçbir yerde yoktu. Deliye dönmek üzereydi. Hislerini kullanması ve odaklanması gerekiyordu ama aklını bir türlü toparlayamıyordu. Zihnini boşaltamıyordu. Atını almalıydı ama geri dönmek sadece zaman kaybıydı. Koşmaya devam etti. Onu bulmalıydı. Geç olmadan onu bulmalıydı.

"Adela!"

Rodrigo koşarken karşısına Loras çıktı. Rodrigo hızla Loras'ın yanına gitti. "Loras. Etrafını dinle. Adela'nın yerini bulmam lazım."

"Neden?"

"Dediğimi yap!"

Loras Rodrigo'nun dediğini yaptı. Rodrigo'yu tanıyordu. Kolay kolay endişelenmezdi. O umursamaz biriydi fakat hali onu da endişelendirmişti. Etrafını dinliyordu ama Adela'nın sesini duymuyordu. "Neler oluyor Rodrigo? Başı dertte mi?" O sırada kulağına aniden Adela'nın bağırışı ulaştı ve sorusu yanıtlanmış oldu. Loras hızla sese doğru koşmaya başladı. Rodrigo da onu takip etti. Kısa süre sonra bir uçurumun kenarına geldiler. Biraz ileride yine bir uçurum vardı. Uçurumun bir ucunda onlar diğer ucunda da Adela ve büyücü vardı.

Kadın Adela'nın göğsüne ayağını koyduğunda Loras hızla denize atlarken Rodrigo büyücüye doğru koşmaya başladı. Yolun yarısına geldiğinde Rodrigo her ne kadar hızlı koşsa da büyücü Adela'yı aşağıya doğru itti.

Rodrigo koşmayı bıraktı. Aldığı nefesi kesilirken yerinde kalakaldı. Adela aşağıya düşecekken Loras hızla sudan çıktı ve Taşlara ulaşmadan onu tuttu. Rodrigo nefesini rahatlıkla verirken endişesi öfkeye dönüşmüştü. Kılıcını çıkarıp büyücüye doğru koşmaya başladı.

Büyücü olanları gördüğünde sinirle kaşlarını çattı ve başka biri var mı diye etrafına baktı. Rodrigo'yu gördüğünde kılıcını çıkaramadan Rodrigo kılıcını büyücünün karnına geçirdi. Büyücünün nefesi kesilirken öylece kaldı.

"Boğazını keserek sana kolay bir ölüm vermeyeceğim."

Rodrigo büyücünün karnında ki kılıcı döndürdüğünde büyücünün ağzından kan geldi. Rodrigo tatmin olmamıştı. Onu büyük bir acıyla öldürmek istiyordu. Karnında ki kılıcını yukarıya doğru kaldırdığında büyücünün ağzından çıkan kanlar Rodrigo'nun suratına fışkırmıştı. Yüzü gözleri gibi kırmızıya bulandı. Kemikli yüzünden damla damla aktı. Gözleri bir katilin hırsıyla parlıyordu. Rodrigo kılıcını çektiğinde büyücü kanlar içinde yere düştü.

O sırada Loras Adela'yı kucağında yukarıya çıkardı. Adela korkudan ve acıdan gözlerini sımsıkı yummuştu. Loras her ne kadar ona geçtiğini söylese de Adela gözlerini açmamış Loras'ın yakasında ki elini sıkmaya devam etmişti. Loras onu yere yatırdığında ancak açabilmişti. Boşluğa bakıyor gibiydi. Tepki veremeyecek kadar şoktaydı.

"Adela beni dinle. Oku ayağından çıkaracağım. Derin derin nefes al."

Loras üstündeki kıyafetten bir parça kopardı ve Adela'nın ayağındaki oku çekti. Adela anın acısıyla bağırmaya ve ağlamaya başlamıştı. Loras elinde tuttuğu parçayı Adela'nın hızla ayağına sardı ve sıkıca bağladı.

Adela hıçkırarak ağlıyordu. Ellerini suratına kapadı. Canı yanıyordu ama sadece bu yüzden ağlamıyordu. Tüm yaşadıklarının acısını çıkarırcasına ağlıyordu. Ölümün korkunçluğunu yaşadığı için ağlıyordu. Hiçbir şey yapmadığı halde ölümü ona layık gördükleri için ağlıyordu. Birini suçsuz yere öldürmenin ne olduğunu anlamıştı. Ölüm oyununda suçsuz birini öldüremeyeceği için ağlıyordu.

Adela ellerini yüzünden çekti. Oradan gitmek istiyordu. Yalnız kalmak ve acısını yalnız yaşamak istiyordu. Yavaşça doğrulurken Loras Adela'ya yardım etti.

GİRİFT : YöneticilerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin