14.bölüm | Düğün

13.4K 933 46
                                    

Adela rüyasından sıyrılıp gözlerini açtığında buğulu görüşü yavaşça netleşti ve Rodrigo'yu gördü. Kafasını yatağa yaslamıştı. Ellerinin arasında Adela'nın eliyle oynuyordu. Adela bir süre fark etmeden onu izledi. Siyah saçları camdan vuran güneş ışıklarıyla dans ediyor gibiydi. Nefes aldıkça saçları hareket ediyordu. Bu kadar koyu olması çok dikkat çekiyordu. Adela Rodrigo'nun saçlarına dokunmak istedi ama olanları tam anlamıyla kavradığında Rodrigo'nun ellerinin içindeki elini hızla çekti. Rodrigo yatağa koyduğu başını hızla kaldırdı. Adela yavaşça yataktan doğruldu. "Ne işin var senin burada?"

Rodrigo konuşmadı. Konuşmak istiyordu ama yapamıyordu. Sadece Adela'ya bakıyordu. Saatlerce ona ne söylemesi gerektiğine karar vermeye çalışmıştı. Olanlar bir nevi onun suçuydu ama hiçbir şey söyleyemiyordu. Ona bakınca konuşmaktan vazgeçmiş ve ertelemişti. "Yarın düğün var. Dinlen sen." Rodrigo ayağa kalktı ve kapıya yöneldi.

"Dur."

Rodrigo Adela'nın sesini duyduğunda durdu ve Adela'ya döndü. Adela yavaşça ayağa kalktı. "Sana sormak istediğim bir şey var."

Rodrigo sorarcasına Adela'ya baktı. Adela Rodrigo'nun yanına tek ayağına yüklenerek gitti. "Kimim ben? Sakın bana bilmediğini söyleme. Benim peşimde olmalarının bir nedeni var ve sen bunu biliyorsun."

"Sonra."

"Yani ben öldükten sonra?"

"Sana bir şey olmasına izin vermem." Rodrigo arkasını döndü ve odadan çıktı. Adela sinirle yumruğunu sıktı. Ondan her şeyi saklıyordu. Bu durumun neden olduğunu biliyordu. Adela pes edip yatağına yöneldi. Uyuyacaktı fakat kapı hızla açıldığında hevesi kursağında kalmıştı. Dimitri Adela'nın yanına geldi ve omuzlarından tuttu. "Şimdi ben soracağım sende cevaplayacaksın."

Dimitri ne sakin, ne de sinirli duruyordu. Olanları Hena ona anlatmıştı. Dimitri olanlardan haberi olmadığı için deliye dönmüştü.

"Dün neler oldu?"

Adela Dimitri'ye olanları anlatıp anlatmama konusunda emin olamadı ama ona güveniyordu. Ona bu zamana kadar her konuda yardım etmişti.

"Bundan yaklaşık bir ay önce bir büyücü tarafından işaretlenmişim. Yani Rodrigo öyle dedi."

"İşaretlendin mi? Bunu bana nasıl söylemezsin? Bunun anlamını biliyor musun? Nasıl bir tehlikede olduğundan haberin var mı?"

"Dün bir büyücü az kalsın beni öldürecekti."

Dimitri'nin gözleri büyüdü. Tüm bunlar olurken kendisinin nasıl haberi olmadığını merak etti. Adela'yı koruması gerekiyordu ama onun hiçbir şeyden haberi yoktu. "Bunu neden bana söylemedin?"

"Gerek duymadım. Durumun bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum. Daha önemli olan bunların sebebini bile bilmiyorum!"

"Tamam. Sakin olalım. Sarayın içinde güvendesin. Burada bir sürü muhafız var. Buraya giremezler."

"Umarım dediğiniz gibi olur."

"Bundan kimseye söz etme ve küçücük bir şeyde bana gel."

"Tamam."

Dimitri kalkıp gittiğinde Adela yatağına geri yattı. Uykusu kaçmıştı. Düşününce çok bile uyumuştu. Güneş batmaya yakındı. Adela nasıl zaman geçireceğini düşünürken Mega bir elinde elbiseler bir elinde yemekle içeriye daldı. "Duydum ki kaza geçirmişsin. Ben de moralini düzeltmek için bunları getirdim!"

Adela'nın gözleri ışıldamıştı. Mega'nın elinde ki kıyafetler bir harikaydı. Hepsi birbirinden güzeldi ve sadece kıyafet yoktu. Kollarına taktığı renk renk takılar ve taçlar Adela'yı büyülemişti.

GİRİFT : YöneticilerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin