7. chapter x

958 42 0
                                    

„Louisi?“

„Ano, jsem to já.“ Spěšně zavřel dveře od bytu a vydal se do obývacího pokoje, ze kterého uslyšel její hlas. Když ji uviděl, automaticky se k ní naklonil a políbil ji na tvář. Jen se usmála a opět své ruce schovala pod deku a ponořila se do papírů.

Měl obrovský hlad, proto se od Eleanor vzdálil do kuchyně, otevřel ledničku a vyndal z ní kousek mražené pizzy, kterou strčil do mikrovlnky a opřel se o stůl.

Pořád o ní musel přemýšlet. Viděl před sebou její dlouhé, hnědé vlasy a dokonalý úsměv. Jenže nevěděl, co k ní vlastně cítí. Už ani nevěděl, co cítí k Eleanor.

Když Eleanor potkal, myslel si, že právě ona je ta pravá, ale vždy, když ji políbil, si místo ní představit l tenkrát ještě krásnou blondýnku s neobyčejně hnědýma očima a dokonale měkkými rty.

Možná proto si vybral právě Eleanor. Byla jí neskutečně podobná jak povahově, stylem tak i svou krásou.

„Zlato?“ Vytrhla ho z myšlenek Eleanor a on pohlédl ke dveřím, ve kterých stála. Viděl v jejích očích unavenost, bylo mu jí líto. A to z důvodu, že se musí takto učit a taky z důvodu, že jí o Zoe nemůže říct pravdu.

„Ano El?“

„Kde si vlastně byl tak pozdě?“ A bylo to tady. Nevymyslel si žádnou pořádnou výmluvu, ale nechtěl jí lhát. Jenže pravda někdy bolí, proto tentokrát musel.

„Já .. byl jsem za Niallem. Měl něco s tabletem, tak jsme se na to podívali.“ Vyslovil první lež, která ho napadla, a podle výrazu Eleanor mu došlo, že na to skočila. Vydechl.

„Dobře. Už půjdu spát.“ Zívla a usmála se na něj. „Půjdeš taky?“

„Za chvíli přijdu.“ Nahodil falešný úsměv a vyndal z mikrovlnky hotovou pizzu.

„Tak teda dobrou.“ Zamávala mu ode dveří a po chvíli zmizela v ložnici. Právě teď mu došlo, že ho hlad přešel a zabořil ruce do svých vlasů. Co má udělat? Miluje Eleanor .. teda .. snad ji miluje .. ale co Zoe?

**

16. 07. 2012

Strašně se mi klepou ruce.

Nervozitou.

Ještě pár minut a budu sedět v Louiho dokonale vybaveném autě spolu s Harrym a .. Niallem? Jak jsem tak pochytila.

Oba dva jsem viděla asi dvakrát v životě, a proto jsme se s Louim takto domluvily. Abych je lépe poznala. Ale to mi starosti nedělá.

Jde o Louise a Eleanor.

Vlastně jen o ni. Co když se dozví, že jsem s klukama odjela do Doncasteru? A ona se to dozví, jestli si prohlíží časopisy, noviny nebo se dívá na televizi. Protože tohle se novinářům nevyhne.

Teď jsem si tak strašně přála, aby Eleanor neměla televizi, což je zrovna v této době už jaksi nemožné ji nemít. Tak snad se na ni alespoň nedívá.

Nebo si Louis vymyslí nějakou historku? Nechtěla jsem se ho na to ptát, ale hrozně mi to vrtalo hlavou. Nechci, aby mě taková super holka s dokonalým stylem (ano, včera jsem tak trochu projížděla její fotky na internetu) nenáviděla. Mrzelo by mě to.

Slyším z venku troubení, ale chci dopsat myšlenku. Prostě se modlím, aby ten týden v Doncasteru dopadl dobře. A když ne, pořád se můžu sbalit a odjet.

Jen doufám, že mě to s ním ještě více nesblíží, i když odpověď jsem znala zřejmě už teď.

Bože, já tak nerada někomu kazím život. To jsem opravdu taková mrcha?

Jakmile Zoe uslyšela zvonek u hlavních dveří a nedočkavé klepání na dveře, povzdechla, hodila deníček do kufru, který zavřela a vydala se ke dveřím, které otevřela dokořán.

Avšak stál tam někdo, koho nečekala. Usmívala se na ni vysoká bruneta s dokonalou postavou a její oči ji šťastně sjížděli postavu. Zoe se rozesmála a padla jí kolem krku.

„Danielle! Co ty tu?“

„No, vlastně jedu s Liamem do Doncasteru, jako správná přítelkyně.“ Mrkla na ni a zasmála se. „Těším se na naše prosmáté večery.“

„No to je úžasné!“ Rozesmála se Zoe, zabouchla dveře a zamkla je. Mezitím se otočila a sledovala svůj kufr, který mizel v Louiho autě a který se na ni sladce usmál a otevřel jí dveře do auta jako správný gentleman.

„Budu ti držet palce. Kdyby něco, pořád jsem v tom druhém autě.“ Zašeptala, mrkla na mě a rozběhla se Liamovi do náruče, který stál u svého auta a zamával Zoe, která mu zamávání se šťastným výrazem oplatila.

Nakonec to možná bude skvělý týden.

DIARY WITH SECRET MEMORIESWhere stories live. Discover now