13.BÖLÜM:BİLİNMEYEN NUMARA

11.3K 799 42
                                    

Keyifli okumalar...

Esra tekli koltukta oturmuş dışarıyı izlerken Ayşende onu izliyordu.

-"Esra."dedi sonunda kendini tutamayarak ortamdaki sessizliği bozdu

-"hıı."

-"Şey tutamayacağım kendimi ."

-"Tutma ."dedi Esra Ayşene dönüp baktı ve ofladı

Ayşen bi anda gülmeye başlayınca Esrada ona baktı ve kahkahalarla gülmeye başladılar.Bir iki dakika güldükten sonra

-"Ayşen gülme ya."

-"Ayy dur dur karnım agrıdı herkese rezil olduu ."

Ayşen karnını tutarak gülmeye devam edince Esrada tekrar gülmeye başladı.

-"Kendime inanamıyorum ."

-"Bende inanamıyorum."

Esra elindeki pembe yastıgı Ayşenin kafasına fırlattmıştı yastık Ayşenin kafasına denk gelince

-"Bingo kendine gel canım yeter gülme bitti."dedi

-"Tamam sustum."

-"Bugün burda kalsana."

-"Kalmayı çok isterdim ama abim ike akşam dışarı çıkıcaz."

-"Yaa neyse."

-"Sende gelsene abimde sevinir."

-"Hayır ya olmaz siz gidin hem... bugün bana bu kadar dışarı gezmesi yeter."

Ayşen tekrar gülmeye başlayınca

Esra

-"Sabır yaa." dedi ve elindeki diger pembe yastıgı tuttugu gibi tekrar arkadaşının kafasına fırlattı.

Saatler birbirini kovalamıştı Ayşen gitmiş ve akşam ezanı okunmuş Esra namazını kılmıştı.

Akşam yemegi için kendine saglıklı bir sebze çorbası ve bezelye pişirmişti yaptıgı akdeniz salatasıyla yemegini yemek için masaya oturdugunda telefonunun sesiyle koltugun önündeki cam masadan telenunu aldı. Bilinmeyen bir numaraydı.Telefonu açtıgında

-"Alo." dedi ama ses gelmedi tekrar alo dediginde ses gelmemişti.Ses gelmeyince hemen telefonu kapatmıştı. Tekrar yemegine dönüp yemeye başlamıştı yemegi bitince masayı toplayıp bulaşıkları makineye yerleşirmişti.

Odasına ilerleyip çekmeceden çok degerli kutusunu çıkarmıştı.Bu kahverengi kutuda Anıları çocuklugu sırları hepsi bu kutudaydı.Bu kutudan ailesinin hiç kimsenin haberi yoktu.Bu kutuyu bi gün hayatını birleştirecegi adamla bakmak istemişti. O yüzden herkesten gizli tutardı. Anılar gözlerinde canlanınca kendi kendine gülümsemişti.Daha sonra kutuyu yerine koymuştu.

Ezanın okundugunu farkettiginde hala abdestli oldugundan ezan bitince başını güzelce kapatıp yatsı namazını kılmaya başladı.

Bir süre sonra namazı bitince tesbihini çekip duasını etti.Daha sonra seccadeyi kaldırmadan Dolaptan Kur'an-ı Kerimi aldı ve Yasin ve Fetih suresini bir süre okuyup bitirdikten sonra Kur'an-ı Kerimi yerine koyup seccadeyi topladı.

Odasından çıkıp mutfaga dogru ilerledi.Dolaptan turuncu kupa bardagını alarak kendisine sıcak çikolata yaptı.Bardagının yanında masanın üzerinde duran kurabiyelerden bir kaç tane tabaga koyarak alarak salana doğru ilerledi.

Elindekileri masaya koydugunda beyaz kitaplıgına doğru ilerledi. Kitaplarda elini gezdirdi parmakları bir kitapta durdugunda eline Çalıkuşu romanını aldı . Bu kitabı okumayı çok istemişti ama bir türlü okuyamamıştı kısmet bugüneymiş diye geçirdi içinden ve koltuguna yerleşerek okumaya başladı.

Bir süre sonra kitabın sayfalarını heyecanla okurken sıcak bardakta yarım kalmış sıcak çikolatasının yanında duran telefonunun sesiyle kitaptan kafasını kaldırdı.

Telefonu koltuktan dogrulup eline aldıgında yine bilinmeyen numara oldugunu gördü saate baktıgında on biri geçtigini farketti telefonu açtıgında.

-"Alo." dedi bekledi bir kaç saniye ama ses gelmedi.Tekrar hızlıca alo dedi ama yine ses gelmeyince hemen telefonu kapattı.

-"Kesin ergenlerdir aklı sıra işletiyorlardır." dedi kendi kendine

kitabına devam etmek istedi ama yarın iş günüydü bardakta kalmış sıcak çikolatayıda içtikten sonra bitmiş kurabiye tabagınıda alarak yerinden kalktı ve mutfaga ilerledi.

Bulaşıkları makineye koyduktan sonra odasına ilerledi.

Odasında geceliklerini giyip hemen yataga girdi.Gözlerini kapattıgında aklına bugün Keremin tabagı başından aşağı döktügünde kaşları çatılmış hali geldi.Oflayarak hemen arkasını dönüp gozlerini kapadı.

**

Kerem yatagının üzerinde ayaklarını uzatmış rahat bir şekilde otururken.Kafasında bir şeyler düşünüp telefonuylada ritim tutuyordu bir yandan da gülümsüyordu.

-"Bugün bana yaptıklarının hesabını vereceksin asabi taş kafalı."

Keremin aklındaki plan sizce ne?

Sizce hikayem nasıl gidiyor?

vuslatz...

vote ve hikayemle ilgili düşüncelerinizi bekliyorum:)

TAŞ VE ODUN KAFALILAR Where stories live. Discover now