ALTINCI BÖLÜM

3.5K 491 175
                                    

"Yani işi burada, başlangıçta sonlandıralım diyorsun, doğru mu anlamışım?"

Ağır ağır konuşan Renal'e başımı salladım.

"Evet, aynen öyle diyorum. Düşünsenize, henüz işin başındalar. Daha insanlara tehdit oluşturacak kadar Tasarım üretmiş olamazlar. Zaten şu an sınırlı sayıda olanların hepsi de Rhilin soyuna mensup kişiler. Ailelerine hastalıklarında yardımcı olmak için seçilmiş olan bireyler.

Vhalax ırkının düşüncesi bile henüz oluşmamıştır. Sizce bunu değerlendirmek gerekmez mi?"

"Doğru. Doğru söylüyorsun. Eğer dikkatli davranırsak ve kendisini gizlemekte epey başarılı olmuş o bilim adamına ulaşırsak, belki onu bu fikrinden vazgeçirebiliriz.

Ayak direyecek olursa da, ona engel olmak için elimizden geleni yaparız."

"Yani onu öldürebileceğimizi mi kastediyorsun?"

Jasen ayağa kalkıp yanımıza geldi. Herkes birden bire Renal'in vereceği cevaba odaklanmıştı.

"Durduk yere insanları öldürmek bizim tarzımız değil. Lâkin eğer gelecekte olacak olan o kötü anlara müdahale etme şansımız varsa, bir kez olsun böyle bir şey yapmaya hakkımız yok mu? Birçok insanın iyiliği için, böyle bir şey göze alınabilir bence."

"Haklısın," Gaton yavaşça oturduğu yerden kalktı. "Tek bir insan bunca zalimliğin nedenini oluşturuyorsa, bence de şimdiden bunun için bir önlem almak gerekir.

Fakat gözden kaçırdığınız çok önemli bir nokta var."

Kalabalığın arasından zikzaklar çizerek bize ulaşan Gaton bakışlarını bana yöneltti.

"Eğer o bilim adamını ortadan kaldırırsak, Vhalax soyu hiçbir zaman var olmayacak. Tasarımlar sadece bugünkü dünyada üretilen, insanlara sağlık konusunda yardımcı olmak için dünyaya getirilen kişiler olarak kalacaklar. Bir Rhilin ve Lymn kavramı bile olmayacak," derin bir nefes alıp gözlerini yumdu. "Daha açık konuşmak gerekirse; bunu yaptığımız takdirde Cyra, ben, Kaia ve buradaki diğer Lymnler, hepimiz yok olacağız."

"Ne?"

Jasen sanki ben o anda buharlaşıp uçacakmışım gibi ellerimden sıkıca tuttu.

"Ne yazık ki durum böyle. Büyükbaba Paradoksu'na göre; bir kişi geçmişe dönüp kendi dedesini öldürürse, kendi varlığı da tehlikeye girer ve hiç doğmamış olur.

Ama aynı zamanda şu da söylenebilir; eğer doğmazsam, asla geçmişe dönüp dedemi öldüremem. Hâl böyleyken, dedem ölmeyeceği için, ben de ölmem ve doğmuş olurum.

Bunun kesin bir cevabı yok. İki farklı çözüm yolu önerilmiş ama hangisi doğru, bilemiyorum."

"Peki nedir onlar?"

Kalabalıktan bir adamın sorduğu soruyu bir süre düşünen Gaton adımlamaya başladı.

"Alternatif Evren Teorisi ve İç Tutarlılık Prensibi...

İlk teoriye göre; şu anda bulunduğumuz yer, bizim Yeniden Doğuş dünyamızın geçmişteki hâli değil, sadece alternatif olan başka bir evren.

Yani bu da demek oluyor ki, o bilim adamını öldürsek bile, bizler yaşamaya devam edeceğiz, gerçekliğimiz değişmeyecek.

Ne var ki bu noktada aklıma şu soru takılıyor: paralel evrenler teorisi kabul edilirse, bu evrenlerde bizden bir başkasının daha olması olasılığı da oldukça yüksek. Bir değil, belki de beş tane Gaton olabilir ve hepsi de birbirinden habersiz.

KUSURSUZ #2- Eski DünyaWhere stories live. Discover now