2. Bölüm - Davetler

12.2K 601 1.6K
                                    

2. Bölüm – Davetler

"Neden ben size her maç için geldiğimde yağmur yağmaya başlıyor?" diye sordu Ron, koltuğa yığılırken.

"Belki de Merlin'in senin onurunu kurtarma yöntemidir, hani büyük olasılıkla sana gününü göstereceğim için!" Damien cevapladı, beş şişe kaymakbirasını taşır ve diğerlerine dağıtırken.

Ron ona sinir olmuş bir bakış attı.

"Gerçekten de çok kendini beğenmişsin." dedi yanıt olarak. Damien şişesinden bir yudum aldı ve arkadaşına pis pis sırıttı.

Hermione ve Ginny ateşin yanında otururken Harry, Ron ve Damien ana oturma odasındaki koltuklarda rahatça uzanıyordu.

Birkaç oda uzakta bir Yoldaşlık toplantısı oluyordu o yüzden Harry ve kalanı kendilerini yapacak bir şeylerle meşgul tutmaya çalışıyordu. Ne yazık ki hava onların aleyhineydi ve sağanak yağmur onları içeride kalmak ve Potter Malikanesi'nde yayılıp oturmak dışında hiçbir şey yapmamak zorunda bırakıyordu.

Harry Yoldaşlığın neden hala düzenli toplantılar yaptığını bile bilmiyordu. Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Voldemort'a karşı savaşmak için kurulmuş gizli bir topluluktu. Ortalıkta artık Voldemort yoksa, o zaman neden Yoldaşlık varlığını sürdürüyordu? Harry sorularını kendisine sakladı. Yoldaşlığa ilişkin hiçbir tartışmaya girmek istemiyordu. Hala onlara karşı oldukça kin barındıyordu.

"Bu sene bütün yetişmemiz gereken derslere inanabiliyor musunuz? Demek istediğim FYBS'ler zaten zor, ama bizim bir de geçen senenin konularına yetişmemiz gerek." Hermione Ginny'le konuşuyordu ama odadaki herkes onun endişelerini duydu.

Harry bakışını onlardan başka tarafa kaçırdı. Hogwarts'ın sene içinde erken kapanışından büyük miktarda onun sorumlu olduğunu biliyordu. Hogwarts'ın 'güvenli değil' addedilmesi ve kapanmak zorunda kalması onun suçuydu. Ölüm Yiyenler Hogwarts arazilerine Harry'i almak için gelmişlerdi, bu da birçok ebeveynin çocuklarını okuldan almasına sebep olmuştu. Ve sanki bu yetmiyormuş gibi, Harry sonrasında Hogwarts Ekspresi üzerine bir saldırı organize etmişti. Önceki davranışlarının hatıraları ona geri gelirken midesinde rahatsızlık verici bir dönme hissetti. Gerçekten de çok fazla kargaşaya sebep olmuştu.

Damien da başka tarafa bakmaya çalışıyordu. Gözlerini Harry'e çevirmemeye uğraşıyordu. Daha o sabah hepsi Hogwarts mektuplarını almışlardı, hepsi, Harry hariç elbette. Damien düşünmüştü ki Harry'nin yaptığı her şeyden sonra, Hogwarts'a geri gelmesi istenirdi. Bu yalnızca adil olurdu. Ama sabah Hogwarts armasını taşıyan yalnızca bir mektup getirilmişti.

Damien Harry'nin Hogwarts'a dönmemek konusunda fazla rahatsız değilmiş gibi davranmaya çalıştığını görebiliyordu, ama aynı zamanda maskesinin ardını da görebiliyordu. Herkes Hogwarts'ı severdi, Voldemort bile Hogwarts'ı hayatında yüksek bir mevkiiye koymuştu. Oraya evi demişti. Damien Harry'nin Hogwarts'a gelmemenin pişmanlığını duyacağını biliyordu. O ve kalanı uzakta olduğunda Harry'nin ne kadar yalnız ve sıkılmış olacağının sözünü dahi etmiyordu.

"Mektupları bugün gönderdiklerine inanamıyorum. Dönemin başlamasına sadece bir hafta var. Onları haftalar önce göndermeleri gerekiyordu!" dedi Hermione, yüzünde hayal kırıklığını gösteren bir ifade ile.

"Yani, meşguldüler...biliyorsun, başka şeylerle." dedi Ginny hafiften tereddütle. Büyücülük dünyasındaki herkes günlük yaşamlarına ve işlerine geri dönmek için kutlamalarla ve Voldemort'un düşüşünün altını çizmekle fazla meşguldü.

Hermione ve Ginny odada yarattığı gerilimden bihaber, Hogwarts hakkında konuşmaya devam ettiler. Harry konuşacak bir şeyler için etrafına bakındı ki bütün bu okul konuşmasını dinlemek zorunda kalmasın. Dışarıdaki holü sesler doldurur, Yoldaşlık toplantısının bittiğine işaret ederken bu dertten kurtuldu.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Where stories live. Discover now