5. Bölüm - Beklenmedik Haberler

11K 533 1.2K
                                    

5. Bölüm – Beklenmedik Haberler

Hogwarts'daki ilk ay çok çabuk geçti. Harry eğlenerek fark etti ki aldığı dersler hala onu hiç de zorlamıyordu. Kolaylıkla sınıfta oturabilir, ne söylendiğine dikkat etmeyebilir ve yine de herhangi verilen bir ödevi kısmen kolaylıkla bitirebilirdi. Bunun büyülerin ve tılsım işlerinin çoğunu yıllar önce öğrendiği için olduğunu biliyordu, bu yüzden yalnızca geriye yaslanıp Harry'nin çalışmaya o kadar az zaman harcayıp yine de neredeyse bütün derslerinde 'Olağanüstü' almayı beceriyor olmasını son derece sinir bozucu bulan Hermione gibilerini gıcık edebilirdi.

"En azından dinliyormuş gibi yapabilirsin!" burnundan soludu Hermione ona, günün son dersinden sonra ortak salonlarına girerken.

"Yapabilirim, ama o hiç eğlenceli değil." Harry cevap verdi arsızca.

Hermione hiçbir şey söylemedi ve çantasını kızlar yatakhanesine bırakmak için çıktı. Ron ve Harry akşam yemeği için Büyük Salon'a gitmeden önce onun geri dönmesini beklediler.

Harry Gryffindor masasına oturur oturmaz her zamanki Gryffindor grubunun yüzlerinde kocaman gülümsemelerle coşkuyla ona el salladığını gördü. Her zamanki gibi Harry onları bilmezden geldi ve tabağını yemekle doldurmaya başladı. Harry onlara ne kadar kaba olursa olsun, çoğu öğrenci yine de onunla arkadaş olmaya çalışıyordu. Öğretmenler masasına bakmak için başını kaldırdı ve iki ebeveyninin de orada olmadığını gördüğüne şaşırdı. Büyük olasılıkla hala son derslerinden sonra ortalığı topluyor oldukları çıkarımını yaptı. Harry Karanlık Sanatlara Karşı Savunma derslerini seviyordu. Yalnızca babası dersi öğrettiği için değil, aynı zamanda konu onun ilgisini en çok çeken bir tanesi de olduğundandı. Bütün hayatı boyunca yakın dövüşte Karanlık Sanatların Kullanımı'nı öğrenmişti, bu yüzden onun için karşı tarafı öğrenmek çok ilginçti. James Savunma Profesörlüğünü iyi götürüyordu. Adları çıkmış Çapulcular'dan biri olduğu için zaten Hogwarts'da iyi biliniyordu, ama şimdi öğrenciler arasında öğretim kabiliyetleri sebebiyle de popüler olmaya başlıyordu.

Harry'nin dikkati karşısında oturan kardeşine odaklandı. Damien çoktan yemeğini bitiriyor ve tatlısına doğru acele ediyordu.

"Açsın galiba Damien?" Harry sordu sırıtarak, kardeşinin oldukça inceliksiz yiyişini görürken.

"Ödev...çok fazla...bitirmek zorundayım" dedi Damien ona elmalı pay ve krema lokmaları arasında.

Hızlıca yemeğini bitirdi ve kütüphaneye gitmek üzere ayrıldı.

"Bu onun dördüncü yılı. Büyük olasılıkla bütün çalışmalarına yetişmeye çalışıyor." dedi Hermione, Damien'ın ilerleyen formuna gurur dolu bir bakış atarak.

Harry Ron'la kuru bir ifadeyi paylaştı. Hermione'nin cidden okul çalışmalarına karşı sağlıksız bir saplantısı vardı. Tam Harry ve kalanı ayrılmak için kalkıyorken, Harry kapıda babasını gördü. Dikkatini yakalamak için Harry'e elini salladı ve ona yanına gelmesi için işaret etti. Harry, Ron ve Hermione ona doğru yöneldiler. James hızlıca onları selamladı sonra Harry'le konuşmak için döndü.

"Büyük olasılıkla bunu bilmiyorsun, ama gelecek Pazar Damien'ın doğum günü. Annen ve ben Cuma günü ona bir şeyler almak için Hogsmeade'e gideceğiz. Sen de bizimle gelmek ister misin?" James sordu.

Harry çabucak anlaştı, kardeşine herhangi bir şey alma fırsatı bulamamıştı. Anne babasıyla Cuma akşam yemeğinden sonra buluşmayı ayarladı. Plan hepsinin Damien'ın on dördüncü doğum gününü Pazar geç bir saatte Astronomi kulesinde buluşup kutlayacağı şeklindeydi. Burası Damien'ın Hogwarts'daki en sevdiği yerdi.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Where stories live. Discover now