39. Bölüm - Son Dokunuş

9.5K 487 779
                                    


39. Bölüm - Son Dokunuş

Lily masadan boş bardakları ve şişeleri toplayıp hepsini siyah çöp poşetine attı. Partilerden sonra her zaman etrafı muggle yöntemiyle temizlerdi. Partide olanları düşünmek için ona zaman veriyordu. Gülümsemesine engel olamadı. Harry partiden epey keyif almıştı. İlk başta ona aşağı gelmesi ve iç karartıcı incelemesinden uzaklaşması için şantaj yapmasından dolayı kızgın olduğunu biliyordu, ama sonlarına doğru neşelenmişti. Aslına bakılırsa, balkondan içeri Ginny'nin elini tutarak girdiğinde ruh halinde fark edilebilir bir değişiklik vardı.

Lily'nin gülümsemesi ikisinin birlikte ne kadar mutlu göründüklerini hatırlarken derinleşti. Harry'nin hala Ginny için hisleri olduğunu biliyordu ve sonunda problemlerini çözdükleri için içi rahatlamıştı. Molly'nin de Harry ve Ginny için mutlu olduğunu fark etmişti.

İç geçirdi. Yorucu bir gün olmuştu. Arka kapıdan çıkıp çöpü atmaya niyetlenerek siyah çöp poşetini mutfağa taşıdı. Damien etrafı toplamasına birazcık yardım etmişti ama saat geç olduğundan yatağına çekilmişti, on dört yaşındaki görünür şekilde yorgundu.

Mutfağa girer girmez James'i gördü. Sihirle bulaşıkları kaldırıyordu.

"Önemli değil, James. Ben yaparım." dedi.

James ona gülümsedi.

"Bitti hepsi." dedi, son tabak da içeri girdikten sonra asasının ufak bir hareketiyle dolabı kapatırken. Karısına yakından baktı. "Çok yorulmuş görünüyorsun." diye yorum yaptı.

"Öyleyim." Lily cevapladı, omuzlarını ve boynunu hafifçe sıkmak için geriye uzanarak. "Ufak bir parti olmasına rağmen, yapacak bir sürü şey vardı."

"Büyük partidense ufak bir toplanmaya karar verdiğimize memnunum. Bence Harry bundan daha çok keyif aldı." dedi James, yalnızca birkaç saat öncesinin hatırasına gülümseyerek.

Lily aynı fikirde olduğunu göstererek başını salladı.

"Evet ve ben Harry'i bir salona sürükleyebileceğimi zannetmiyorum. Sırf aşağı indirmesi bile zordu." dedi.

"Sana kızgın değil." James temin etti karısını.

"Bence Ginny'le arasını düzeltmemiş olsaydı, kızgın olurdu. Partiden en azından pozitif bir şey çıktığından, Harry bana sinirli değil." dedi Lily gülümseyerek.

"Şimdi nerede? Yattı mı?" James sordu.

Lily'nin yüzündeki gülümseme düştü.

"Çalışmasına geri döndü." dedi iç geçirerek.

"Harry'nin onu bulana kadar rahat edeceğini sanmıyorum. Bu adamı bulmak için ne kadar kararlı olduğunu görmek beni korkutuyor. Bütün gün odasındaydı." dedi James, başını sallayarak.

Lily dikkatlice James'e baktı, zümrüt bakışı onunkine kilitlendi.

"Sen de benim kadar iyi biliyorsun ki kendisini bütün gün odasına kilitlemesinin sebebi bu değil." dedi, sesi alçak ve ciddi. "Bugün bir yıl oldu. Sırf kimse onunla bunun hakkında konuşmasın diye herkesten uzak durdu, Damien da dahil." dedi gözlerini James'in yüzünden ayırmadan.

"Muhtemelen yalnız kalmak istedi. Bunu anlayabilirim." dedi James.

"Sorun da bu, James. Harry, Voldemort ve Bella öldüğünden beri yalnız. Kimse, sen ve ben de dahil, Harry'le bunun hakkında konuşmadı. Bütün çektiği acı ve kabuslarının sebebi bu!" sinirbozucu mevzu karşısında James'in yüzünde oluşan tanıdık rahatsızlık ifadesini gördü.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Where stories live. Discover now