9. Bölüm - Güven

11.1K 530 1K
                                    

9. Bölüm - Güven

Lily kahvaltı için Büyük Salon'a doğru koyulan öğrenci grupları boyunca yürüyüp geçti. Kalede yaşayanların birçoğunun aksi yönünde yürüdüğü için öğrenciler ona garip bakışlar attılar. Lily emin adımlarla Gryffindor kulesine gidiyordu. Harry'i görebilmek için sabahı iple çekmişti. Damien önceki gece tek başına gelmiş, Harry'nin fikrini değiştirdiğini ve yatağa gittiğini söylemişti.

Lily o akşam iki oğluyla birden zaman geçirmek için planlar yaptığından hayal kırıklığına uğramıştı. Damien'ın yüzünde alışıldık olmayan sıkıntılı ifadeyi fark etmişti. Ama ne kadar denerse denesin küçük oğlunu bu konu hakkında konuşturamamıştı. O gece iki kardeş arasında bir şey olduğu açıktı. Damien yorgun olduğunu söyleyip yatakhanesine dönmek için aceleyle çıkmadan önce Lily ve James'le yalnızca bir saat geçirmişti.

Lily o gece yatağa erken gitmiş ama çok iyi uyuyamamıştı. Sabah ilk iş Harry'le konuşacağına dair kendine söz vermişti. Damien bir şey hakkında üzgünse bunun Harry'nin de öyle olduğu anlamına geldiğini biliyordu.

Basamaklara yaklaşırken hızını artırdı. O derslere kaybolmadan önce Harry'le konuşmak istiyordu.

xxx

Ginny diğerleri kahvaltıya inmek için çıkana kadar bekledikten sonra erkekler yatakhanesine yöneldi. Erkeklerin kızlar yatakhanesine girememesine rağmen kızların erkeklerinkine hiç uğraşmadan girebiliyor olması anlamına gelen eski moda kurallara teşekkür etti.

Ron Harry'nin hala yatakta ve sözümona hala uyuyor olduğunu söylemişti. Ginny Harry'nin dün gece olan yüzünden rahatsız olacağını biliyordu. O ve Damien arasındaki konuşma garip bir yöne girmişti. Ginny bunu kabul etmekten nefret ediyordu ama Harry'nin söylediğinden kendi de birazcık korkmuştu.

Dün gece, Damien anne babasını görmek için ayrıldıktan sonra, üç genç ne olduğuna dair konuşmak için ayakta kalmışlardı. Harry'le çok fazla zaman geçirmişler gibi hissediyorlardı ama hala onu hiç tanımıyorlardı. Damien anne babasını görmekten döndükten sonra yorgunlukla onlara katılmıştı. İşte o zaman sakinleşmişler ve bir şey fark etmişlerdi. Harry'nin yanında şimdi o kadar uzun zamandır bulunmuşlardı ki neredeyse kendilerini Harry'nin normal bir büyücü olduğuna inandırmışlardı. Üzücü gerçek şuydu ki, Harry normal değildi ve herkes ne kadar çok çalışırsa çalışsın, Harry hiçbir zaman normal olmayacaktı.

Dün gece onlara Harry'nin nasıl büyütüldüğüne dair bir hatırlatma olmuştu. Hayatta kalmak için öldürme sezgisi yetiştirilişinin normal bir parçasıydı. Dört genç çocuk yataklarına çekildiklerinde, hepsi de Harry'nin yetiştirilişi hakkında derin derin düşünüyorlardı. Hiçbiri de Harry'nin nasıl yetiştirildiğini gerçekten bilmiyordu. Geçmişinin içeriğinde neler olduğuna dair yalnızca temel şeyleri biliyorlardı; Voldemort'a sadakat, tamamladığı görevler ve 'Karanlık Prens' adını almak için yapmış olması gereken şeyler. Ama dördü de Harry'nin diğer tarafını görmüşlerdi, onları ve diğerlerini kötülükten koruyan tarafı. Yetiştiriliş şekline karşı isyan eden ve masumu koruyan tarafı. İşte bu taraf yüzündendi ki dört genç çocuk da sessizce kendilerine Harry'i yargılamayacaklarına dair söz vermişlerdi. Gelecekte onun hakkında ne öğrenebilecek olurlarsa olsunlar her zaman onun yanında olacaklardı.

Kimse bunun hakkında Ginny'den daha fazla kararlı değildi. Diğerleri kahvaltı için ayrılırken onun geride kalmış olmasının sebebi buydu. Harry'i görmek ve diğerleri bir fırsat bulmadan önce onunla konuşmak istiyordu. Aralarında hiçbir şeyin değişmediğini Harry bilmek zorundaydı.

Bir saniyeliğine kapısının önünde durduktan sonra iki kere tıklattı. Yanıt gelmediğinde sessizce kapıyı açtı ve içeri adımını attı. Ron, Dean, Seamus ve Neville kahvaltı için çıktıklarından dört yatak boştu. Perdeleri hala etrafına çekili olan yalnızca bir yatak vardı. Ginny yatağa yürüdü ve perdeleri usulca açtı. Harry hala uyuyordu. Ginny onun şimdiye uyanık olmasını beklemişti. Perdeleri kapayıp çıkabileceğini tahmin etti ama her nedense kendini uyuyan çocuktan çekip uzaklaştıramadı. Harry böyle uyurken çok şirin görünüyordu, karnının üstünde yatıyordu, saçı her zaman olduğundan da dağınıktı. O kadar...masum görünüyordu ki. Ginny ona doğru çekildiğini hissetti.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Where stories live. Discover now