36. Bölüm - Harry'nin İlk Yoldaşlık Toplantısı

10.2K 460 1K
                                    


36. Bölüm - Harry'nin İlk Yoldaşlık Toplantısı

Harry on iki numara Grimmauld Meydanı'na vardı ve yüzünü buruşturmaya engel olamadı. Burada korkunç anıları vardı. Yoldaşlık tarafından yakalandığında, tam olarak bu evde esir tutulmuştu. Kendi özgür iradesiyle buraya geri dönmek garip geliyordu.

Arkasındaki şömine bir kez daha yeşil alevler içinde kaldı ve Harry döndüğünde alevlerden babasının çıktığını gördü. Onun yanına geldi, omzuna bir elini koydu.

"Hadi ama, Harry. O kadar da kötü olamaz." dedi James sessizce, yüzünde bir gülümsemeyle.

"Sadece bu toplantı bitsin gitsin istiyorum ki ben de buradan gidebileyim." Harry karşılık verdi ve diğer uçtaki kapıya doğru yürüdü.

Toplantının çok daha erken olması gerekiyordu ama Harry'nin sağlığı sebebiyle tekrar programlanmak zorunda kalmıştı. Bakanlıktaki o korkunç Ruh Emici saldırısından iyileşmesi Harry'nin neredeyse bir haftasını almıştı. Dumbledore, Karanlık Prens taklitçisi odaklı olacağı için bu toplantıya katılmasının önemli olduğunu söylemişti.

Harry'nin ilk başta düşündüğünün aksine, James Seherbazlık görevini bırakma kararından pişmanlık duymamıştı. Planlarının ne olduğunu paylaşmıyordu ama Harry, Fudge ve Blake'le ödeşmek için bir şey planladığını biliyordu. Harry ona Ruh Emicilere Öpücüğü uygulama emrini verenin Blake olduğunu söylemişti. Bu James'in Fudge'a kızgınlığını azaltmamıştı, yalnızca Blake'e olan kızgınlığını artırmıştı. Şimdi iki adam da listesindeydi.

Harry annesinden hemen önce Damien'ın belirmesini bekledi. Damien toplantıya katılmasına izin verilmediği için tavır yapıyordu.

"Harry bana ne konuştuğunuzu anlatacak zaten! Niye ben de gelemiyorum?" tekrar denedi.

"Çünkü, reşit değilsin ve reşit olana dek Yoldaşlığın bir üyesi olamazsın. Toplantı yalnızca Yoldaşlık üyeleri için." Lily açıkladı.

"Harry bir üye değil ve yine de katılabiliyor." dedi Damien, hemen bu noktaya dikkat çekerek.

Lily, Damien'ın gözlemini beklemiyormuş gibi göründü. İç geçirdi ve ona döndü.

"Harry burada çünkü Dumbledore burada olmasını istedi. Toplantının konusu Harry'i doğrudan etkiliyor o yüzden onun da katılıyor olması gayet mantıklı." açıkladı.

Harry verdiği karşılığa kaşlarını çattı ama bir şey demedi. Damien'a baktı.

"Sonra ben sana her şeyi anlatırım." fısıldadı, Lily Damien'ı yukarı kata çıkarırken. Damien cevap olarak ona gülümsedi.

James, Harry'i öbür uçtaki bir odaya yönlendirdi. Harry orta boyutlu bir salona girip ahşap masanın etrafında oturan birkaç kişi gördüğünde şaşırdı. Sirius, Remus, Tonks ve Dumbledore başlarını kaldırarak ona baktılar ve gülümsediler. Harry, Bakanlıktan ayrılışından beri hiçkimseyi görmemişti. Hepsine de sinirli bir Poppy tarafından Harry'nin tam bir istirahata ihtiyacı olduğu ve kimsenin onu rahatsız etmemesi söylenmişti, bu da herkesin Potter Malikanesi'nden uzak durması ve Harry'nin ailesiyle birlikte iyileşmesine izin vermesi demek oluyordu.

"Ne oluyor?" Harry sordu, neden burada oturduklarına kafası karışarak. Elbette Yoldaşlık toplantısı bütün üyeleri kapsıyordu, yalnızca bir avuç kadarını değil, değil mi?

"Ne gibi görünüyor? Büyük olandan önce kendi aramızda küçük bir toplantı yapıyoruz." Sirius cevapladı.

Harry babasına baktığında gülümsüyor olduğunu gördü.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin