34. Bölüm - Bakanlıkta

9K 448 1.5K
                                    

Bölüm Yorumu: Fudge'ın canına bir güzel okuyacaklar ya bu daha başlangıç. O adam oradan gidecek arkadaş...

Bölümü beğenmeniz dileğiyle, iyi okumalar!

34. Bölüm - Bakanlıkta

Kovuk'daki şömine yeşil alevler içinde kaldı ve içeriden apar topar Damien çıktı. Elleriyle dizleri üzerine iniş yaptı. O an mutfakta bulunan tek kişi Molly Weasley'di. Hemen yanına konuşturdu.

"Oh, Damien canım, ne kadar güzel bir sürp-" Damien başını kaldırıp ona bakarken lafı kesildi. Yaşlar içinde kalmış yüzünü gördü ve kalbinin bir atışı kaçırdığını hissetti. Şimdi ne olmuştu?

"Mrs Weasley!" Damien'ın sesi korkunç bir şekilde boğuk çıkıyordu.

"Damien! Sorun nedir?" sordu çocuğu yerden kaldırırken. "Her şey iyi mi? Annen ve baban iyi mi? Harry iyi mi?" Molly sordu çocuğun neden bu kadar sıkıntılı olduğunu öğrenmeye çalışarak.

Harry'nin adı üzerine, Damien gerildi ve kelimeler diline gelmek bilmedi. Sanki bir şeyler söylemek için fazla dolmuş gibi başını salladı.

"Şimdi ne yaptı?" sordu Mrs Weasley, büyük ihtimalle yine kaçıp gittiğini düşünerek.

"Bakanlık tarafından tutuklanıp götürüldü!" Damien boğazındaki düğümü geçip de söylemeyi becerebildi.

Molly bunu beklemiyordu. Nutku tutularak kalakaldı. Çabucak onu bir sandalyeye oturttu.

"Ne oldu?" sordu endişeyle.

"Kingsley! O ve onun Seherbaz takımı gelip Harry'i Nott'un cinayetinden suçladılar. Onu götürdüler! Ama Harry masum! O hiçbir şey yapmadı." Damien söyledi ona.

Damien'ın sesini duyarak, Ron ve Ginny de mutfağa geldiler. Ne olduğunu duydular ve ikisi de anında Damien'ın yanındaydılar.

"Nott öldü mü! Öldürülmüş mü?!" Ron sordu çok solgun görünerek. Bir Slytherin ve Harry'nin ızdırabından sorumlu olan olabilirdi, ama hala yalnızca on yedi yaşındaki bir çocuktu. On yedi ölmek için bir yaş değildi.

Damien başını salladı.

"Bakanlık onu öldürenin Harry olduğunu düşünüyor ama Harry yapmadı! Ben yapmadığını biliyorum, bütün süre boyunca evdeydi. Bakanlık bunu Harry'nin üzerine bir tek başka şüphelileri yok diye yüklüyor!" dedi Damien duygusallıkla.

"Anne baban nerede?" Molly sordu endişe içinde.

"Annem babama ulaşmaya çalışıyor. Çağrılarına cevap vermiyor. Annem onun nerede olduğunu bilmiyor! Harry'i görmeyi denemek için Bakanlığa gitti." Damien cevapladı, kalbi endişeyle deliler gibi atarken.

"Neden babana ulaşmaya çalışıyor? Baban nereye gitti?" Ron sordu.

"Dün gece çağrılıp işe erken gelmesi gerektiği söylendi. Fudge sırf Harry'i almaya geldiklerinde evde olmasın diye yaptı." Damien söyledi onlara. Onlarla böylesi pis bir oyun oynadığı için Bakan'a çok öfkeliydi.

"Harry niye gitti Seherbazlarla?" Ron sordu, Harry'nin neden Seherbazların onu tutuklamasına izin verdiğine kafası karışarak. Onları kolaylıkla altedebilirdi.

"Annem Seherbazları Harry'i tutuklamaktan alıkoymaya çalışıyordu, onu da tutuklayacaklardı o yüzden Harry, o...o izin verdi...o..." Damien devam edemedi. Başını ellerine koydu ve boş yere sakinleşmeye çalıştı.

"Harry'nin onlarla mücadele etmediği iyi olmuş. İşleri yalnızca kötüleştirirdi. Tutuklanmaya direndiği için Harry'nin kesinlikle suçlu olduğu çıkarımını yaparlardı." dedi Molly, bir yandan onu sakinleştirmek adına Damien'ın sırtını sıvazlarken.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Where stories live. Discover now