28. Bölüm - Hatıralar

9.6K 481 1K
                                    


28. Bölüm - Hatıralar

Dört Slytherinle olan düellosundan sonraki sabah, Damien Büyük Salon'a kulakları sağır eden bir alkış eşliğinde girdi. Bütün Gryffindor masası ayağa kalkmış alkışlıyor ve gürültüyle ıslık çalıyordu. Ravenclaw ve Hufflepuff masaları da onlara katılıyordu. Slytherin masası sessizlik içinde oturuyor, diğerlerine buz gibi bakışlar atıp sessizce bunun intikamını alacaklarının sözünü veriyordu. Bir dördüncü sınıf tarafından pataklanan dört Slytherin ortalıklarda görünmüyordu.

Damien'ın ağzı kulaklarına vardı. Masasına yürüdü ve birçok Gryffindor tarafından sırtı patpatlandı. Övgü sözleri etrafında çınladı.

"Vay canına, Damien! Öyle şeyler yapabildiğini bilmezdim." dedi Dean bir yandan elini sıkarken.

"Dört Slytherin'i indirdin! Dört! İnanılmaz." Jason, dönem arkadaşı olan bir dördüncü sınıf söyledi, gözleri hayranlıkla kocamandı.

Damien onlara ne söyleyeceğini bilemedi. Aptal gibi sırıtmaya devam etti ve sonunda kalabalığın arasından kendi oturacağı yere ulaştı. Aynı şekilde deliler gibi sırıtan Ginny ve Ron'un yanına oturdu.

"Vay vay, yeni şöhretimize bakın bir!" dedi Ron sırtına bir şaplak indirerek. Damien kızardı ve başını eğdi, Ginny'nin ona gülmesine sebep oldu.

"Hey, Damien. O hareketleri bize de öğretmen lazım!" dedi Mark, bir beşinci sınıf.

"Ee, olur tabii." dedi Damien, başka nasıl cevap verebileceğinden emin olamayarak.

Bir kaç metre ötede oturan Harry gözüne ilişti. Herkesin Damien'a övgüler dizen manzarasını izlerken yüzünde ufak bir gülümseme vardı. Fazla belli etmeden Damien'a göz kırptıktan sonra başka tarafa baktı. Damien da öyle yaptı ve kahvaltısına odaklandı. Henüz daha diğerlerine Harry'le arasını düzelttiğini söyleyememişti. Söylemeyi hiç istemediği bir kişi vardı ki o da Ginny'di. Bu haberi nasıl karşılayacaktı?

Damien'ın diğer üçlüyü ancak yakalayabildiği zaman öğle yemeği oldu. Başka herhangi bir şey hakkında konuşmasına izin verilene kadar önce Slytherinlerle olan dövüşünün üzerinden geçmek zorunda kaldı. Hermione bile asa kullanımı ve düello kabiliyetlerinden etkilenmişti.

Ancak, Damien onlara sonrasında nasıl Harry'le konuştuğunu anlattığında, üçü de sustu ve bir kere olsun lafını bölmedi. Damien olayları tekrar anlatışı sırasında Ginny'e bakınmaktan kaçındı. Bitirdiğinde, ilk konuşan Hermione oldu.

"Bu harika, Damy! Harry'nin seni affettiğine çok mutluyum."

Damien yüzüne sıcak bastığını hissedebiliyordu. Tereddütle başını kaldırıp Ginny'e baktı. O da yüzünde bir gülümsemeyle ona bakıyordu.

"Ginny, üzgünüm. Ona senin bunun bir parçası olmak istemediğini anlatmaya çalıştım ama o, yani, o tartışmak istemedi. Hala cidden kızgın, bana bile." açıklamaya çalıştı.

"Önemli değil, Damien. Seninle arasını düzelttiğine memnunum. Siz ikinizin de birbirinize ne kadar yakın olduğunu biliyorum. Seni özlüyordu, o kadarı belliydi. Geri kalanımızın önemi yok. Sen ailesisin. Herhangi birimizdense seninle arasını düzelttmiş olması daha iyi." dedi ona güçlü bir sesle.

Damien başını salladı, Harry'nin besbelli ne kadar Ginny'i özlüyor olduğu hakkında herhangi bir şey söylemek istemedi. Neden bu kadar inatçıydı?

"Ee annen düellon yüzünden ceza verdi mi?" Hermione sordu.

"Ha? Oh, evet. İksir laboratuarındaki bütün yağlı kazanları bir hafta boyunca temizleme cezası." dedi Damien umursamazca. "Daha kötülerini yaptım"

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Where stories live. Discover now