12. Bölüm - Balo

11.6K 542 1.8K
                                    

Bölüm Notu: Ve plot'umuz kendini gösterir!

Bölümü beğenmeniz dileğiyle, iyi okumalar...

12. Bölüm - Balo

Damien inanamıyordu. Geçen yıl Noel balosuna yalnızca bir tane davet alırken bu sene altı tane almıştı. Altı davet! Bu inanılmazdı. Profesör Binns anlatmaya devam eder, sınıfının çoğunun bu sabah aldıkları davetlere çok daha fazla ilgi gösterdiklerinin farkında olmazken bütün davetlerini tekrar okuyarak oturdu.

Bu sabah Harry'nin verdiği tepkiyi hatırlarken yüksek sesle gülme dürtüsüne direnmek zorunda kaldı. Önce, kendi davetlerini ulaştırmak için kavga eden gerçek anlamda bir baykuş fırtınasına uğramıştı. Geçen yıl Harry yirmi davet civarında almıştı. Bunun kendisi zaten bir rekordu ama bu yıl, o kadar çok davet almıştı ki sayması imkansızdı! Oturur oturmaz, bir baykuş sürüsü uçarak içeri girmiş ve dosdoğru Harry'e gitmişlerdi. Ona ulaşmaya çalışan deli baykuşlarla sarılmaktan kendisini kurtarmak için hızlıca eğilmek zorunda kalmıştı. Büyük Salon altmıştan fazla baykuş ona ulaşmak için kavga ederken hayret içinde izlemişti.

Sonunda Harry baykuşlara bağırmış ve onlara hepsinin gitmesini, mektuplarının hiçbirini kabul etmeyeceğini söylemişti. Baykuşlar ona sinirle ötmüş ve salondan önce çıkmak için hala kavga ederek kalkış yapmışlardı.

Damien kendi kendine pis pis sırıttı. Harry'e bunu yakın sürede unutturmayacaktı. Ama Harry kötü bir moddaydı, Düello Kulübü'ne sonraki dört hafta boyunca yardım edeceğini fark etmişti. Cezası bir haftalığınaydı ancak Düello Kulübü yalnızca haftada bir toplanıyordu. Belki onu sinir etmek için pek de doğru bir zaman değildi.

Ders biter bitmez, Damien sınıftan çıktı. Hala kaç tane davet aldığı konusunda bir sersemlik içerisindeydi. Ela gözleri ve koyu renk dalgalarıyla iyi görünümlü bir çocuk olduğunu biliyordu ama öyle olsa bile, altı davet epey fazlaydı. Harry'le olan antrenmanları fiziğini geliştirmesine de yardım ettiği için her zamankinden daha fazla ilgi gördüğü çıkarımını yaptı. Hiçbir şekilde Harry kadar iyi gelişmiş bir vücudu yoktu ama o da o yolda ilerliyordu. Yine de, birçok kızın ona yalnızca Harry Potter'ın kardeşi olduğu için davet gönderdiğinin farkında değil, değildi. Harry Hogwarts'a geldiğinden beri kızlar için daha çekici hale gelmişti. Bitkibilim dersinde Emma Rose'un arkadaşına ciddi ciddi fısıldamasını duymuştu. 'Tanrım, çok Harry gibi görünmeye başladı, değil mi? 'Hiçbir-şey-umurumda-değil tavrı'nın onda olmaması çok yazık. Yine de, büyüyünce Harry gibi görünürse onunla olmak için asa tutan kolumu verirdim.' Bundan sonra kıkırdamaya başlamışlardı. Damien iki kıkırdayan kızdan elinden geldiği kadar çabuk uzaklaşmıştı.

Öğle yemeği için Büyük Salona girdiğinde Harry'nin, Ginny, Ron ve Hermione'yle oturduğunu gördü. Damien, Ron'un sonunda Hermione'ye çıkma teklifi etme cesareti bulup bulmadığını merak etti. İki salak hala birbirlerine açılmadılarsa, onlar yerine yapacağına yemin etti. İkilinin birbirleriyle duyguları hakkında konuşmayışları artık iyice sinirbozucu hale gelmeye başlıyordu.

Damien masada abisine katıldı. Oturur oturmaz Lavender ve Parvati ayağa kalkarak onlara doğru gelmeye başladı. Damien ne söyleyeceklerini onlar daha masaya varmadan dahi önce biliyordu. Harry'i Balo'ya davet edeceklerdi. Aynen o şekilde, iki kıkırdayan kız masaya yaklaşırken gözlerini Harry'nin üzerine koydular ve hemen hemen kalan herkesi bilmezden geldiler.

"Hey Harry!" dediler aynı anda.

Harry her zamanki gibi, onları bilmezden geldi. Bunun üzerine bile, iki kız sorularıyla devam etti.

"Noel Balosu'na kiminle gideceğine henüz karar verdin mi, Harry?"

Harry yemeğinden başını kaldırıp Lavender'a baktı. Zümrüt bakışı iki kızı inceledi.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Where stories live. Discover now