8. Bölüm - Damien'ın Hediyesi

9.5K 524 457
                                    


8. Bölüm – Damien'ın Hediyesi

Lily, sınıfı yedinci sınıf öğrencileriyle dolarken izledi. Yeşil gözleri bir saniyeliğine Harry'nin üzerinde durduktan sonra oğlunun iki yanında oturan Ron ve Hermione'ye kaydı. O tekrar saklamadan önce, Harry'nin yüzünden nadir bir gülümsemenin geçtiğini görürken kalbinin bir atışı kaçırdığını hissetti. Öyle görünüyordu ki Ron, bir şey hakkında Harry'nin oldukça eğlenceli bulduğu bir yorum yapmıştı. Bella'nın ölümünden bu yana şimdi iki hafta geçmişti ve Harry iyileşme belirtileri gösteriyordu. Elbette, Lily Harry'nin bu belirgin olayı atlatmaktan çok uzak olduğunu biliyordu, ama en azından tekrar gülümsüyor ve arkadaşlarıyla konuşuyordu.

Lily Harry'i Bella hakkında konuşturmak için çok çalışmıştı. Onun ölümüne dair kendi duyguları hakkında konuşmaya ihtiyacı olduğunu biliyordu, ama Harry onun girişimlerine yenik düşmemişti. Gönülsüzce pes etmiş ama Damien'a Harry'i konuşturmaya çalışacağına dair söz verdirmişti. O girişimin ne kadar iyi gittiği hakkında, bir fikri yoktu. Damien'ın Harry'i konuşturabilmeyi o ve James'den daha iyi becereceği gerçeğine daha çok inancı vardı.

Lily sınıfının önünde durmak üzere hareket ederken, Harry'nin ne kadar yorgun göründüğünü fark etmeden edemedi. Daha önce de fark etmişti ama içinden geçtiklerine vermiş, Bella'nın ölümü üzerine içinde olduğu depresyonla başa çıkmaktan ileri geldiğini düşünmüştü. Şimdi ona iyi bir baktığında, ne kadar solgun olduğunu fark etti. Canlı yeşil gözlerinde her zamanki parıltıları eksikti. Dersin sonunda onu geride tutup iyi olduğundan emin olmaya karar verdi.

Dersi anlatmayı sürdürdü, bütün süre boyunca Harry'nin dikkat eksikliğinin farkında olarak. Gözlerini açık tutmak için savaşıyormuş gibi görünüyordu. Lily Harry'nin İksir dersini sevdiğini biliyordu. İksir karıştırmaya geldiğinde son derece yetenekliydi ve her zaman dersinden zevk alıyor görünürdü. Ancak bugün, ona en ufak dikkatini dahi vermiyordu. Sıkılmış değildi, Lily o kadarını söyleyebiliyordu. Yalnızca tamamen yorgun görünüyordu.

Sonraki birkaç hafta boyunca çalışacakları iksir listesinin üzerinden geçti. Ron'un sandalyesinde dimdik oturduğunu, Şifa'da en çok kullanılan iksirlerin üzerinden geçerken kesintisiz dikkatini ona verdiğini fark etti. Lily, Ron'un bir şifacı olmak istediğini biliyordu. Molly laf arasında ona söylemişti.

"Kullanılan birçok iksir var ama biz yalnızca en sık kullanılanların üzerinden geçeceğiz. Çoğu hasta üzerinde her gün kullanılan iksirler en iyi bilinenleridir, Rüyasız Uyku İksiri gibi, Kas Yenileyici İksir gibi, ve birçok çeşit acı dindirici iksir. Biz özellikle bunlarla ilgileneceğiz." Lily masasının arkasına geçti.

Arada Harry'e kısa bakışlar atarak dersine devam etti. Harry'nin İksir'den zevk aldığını biliyordu; iksir karıştırmada çok becerikliydi ve onun derslerine katılmaya başladığından beri ona dikkatini vermeye özen gösteriyordu, bu yüzden Harry'nin dersten bu kadar ilgisiz görünmesi garipti. Yakından bakıldığında sanki gözlerini açık tutmakta zorluk yaşıyormuş gibi görünüyordu.

Öte yandan Ron hiç bu kadar kendini derse kaptırmış görünmemişti. Gözleri Lily'den hiç ayrılmıyor ve hevesli bir gayretle not alıyordu.

"Şifada kullanılan birçok kuvvetli ve şöhreti kötü olan iksir vardır. Hatalum İksiri, Sedare İksiri ve Comae İksiri gibi iksirlerin hepsi şifada kullanılır ancak yalnızca aşırı ve alışılmadık vakalarda bunlarla müdehale edilir. Bu iksirler başka talihsiz tepkimeleri önlemek için temkinle ve yalnızca çok ufak dozlarda kullanılır. Biz bu ders kapsamında onların üzerinde çok kısaca duracağız ama bu kadarı bugünlük yeterli."

Lilyü, sınıf toplanır ve çıkmaya hazırlanırken izledi. O oturduğu yerden kalkarken Harry'i yanına çağırdı.

"Bu gece için herhangi bir planın var mı?" sordu elinden geldiğince sıradan bir şekilde.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant