19. Bölüm - Sağlık Sorunları

8.7K 463 621
                                    


19. Bölüm – Sağlık Sorunları

Poppy ofisinde gözlerini kan testinin sonuçlarına dikmiş, duruyordu. Bu doğru olamazdı! Sonuçları kabul etmeyi redderek testin üzerinden çoktan üç defa geçmişti. Aşırı derecede sıkıntılı olduğunda her zaman yaptığı gibi alt dudağını ısırdı. Eli o kadar titriyordu ki şişeyi masaya bırakmak zorunda kalmıştı. Sandalyesine yığıldı ve başını ellerine alçalttı.

Bu nasıl olabilirdi? Harry dikkatsiz değildi. Bunun gibi bir şeyin başına gelmesine izin verecek biri değildi. Poppy titrek bacaklar üzerine kalktı ve ofisinden çıktı. Harry'nin yatakta, derin uykuda olduğunu gördü. Ziyaretçilerinin hepsi ayrılmıştı. Alt dudağını tekrar ısırdı ve gözyaşlarını gitmeye zorladı. Yanına yürüdü ve hızlı bir kontrol yaptı. Tahmin edildiği gibi ateş hala düşmemişti ve büyük olasılıkla düşmesi sabahı bulacaktı. Duygularını yutkunarak, Harry'i ateşli durumunda bıraktı. Ne de olsa onun için yapabileceği hiçbir şey yoktu.

Sabah olur olmaz, Poppy Harry'i görmek için acele etti. Onunla mümkün olduğu kadar çabuk test sonuçları hakkında konuşmak istiyordu. İçeri girer girmez, şaşırarak gördü ki Harry yalnız değildi. Harry'nin yatağında tamamen uyanık ve James'in yanında oturuyor olduğunu gördü. İkili sessizce muhabbet ediyordu. Poppy, Harry'nin şimdi babası yanındayken ne kadar daha rahatlamış göründüğünü fark etti. Harry, James her ne yorumu yaptıysa ona gülerken izledi.

Poppy yanına yürüdü, Harry'nin yüzünde onu gördüğünde yorgun bir gülümseme belirirken izledi.

"Madam Pomfrey, Harry'nin neden hasta olduğuna dair hiçbir fikriniz var mı?" James sordu sakince, okul hemşiresi onlara yaklaşırken.

Poppy Seherbaza baktı ve kalbinin düşünceye zıpladığını hissetti. Nasıl tepki verecekti? Ne kadar istiyor olsa da, James'e ya da Lily'e, önce Harry'e söyleyene dek hiçbir şey söyleyemezdi. Birkaç ay önce Lily'le ettiği tartışmadan sonra, ona söylemeyi dört gözle beklediği söylenemezdi.

Cevap vermek yerine, Poppy tekrar Harry'i kontrol etmeye karar verdi. Ateşini ölçtü ve rahat bir nefes bıraktı. Korkulu ateş sonunda düşmüştü. Asası Harry'nin vücudunu baştan ayağa dolandı, daha fazla acı içinde olmadığını görerek rahatladı.

"Ateş gitmiş. Sadece birkaç başka şeyi daha kontrol etmem gerek sonra ayrılabilirsin." Poppy söyledi ona elinden geldiği kadar sakinlikle.

"Harika" Harry cevap verdi.

"Peki, ben gitsem iyi olur. Sınıfımın dünkü gibi beklemesini istemiyorum." dedi James ayağa kalkarken.

"Evet, bayağı bir hayalkırıklığına uğrarlar." Harry dalga geçti.

James'in kapıya yönelmeden önceki tek tepkisi ona şakadan dik dik bakmak oldu.

Poppy kalbi göğsünde şiddetle atarak Harry'nin yanına gitti.

"Nasıl hissediyorsun?" sordu, zaman çalarak.

"İyi hissediyorum." Harry cevap verdi, sesindeki gerginliği fark etmedi.

Poppy konuşmayı başlatmanın doğru yolunu bulamadı. Kızgınlığını bastırmak için çok çabalıyordu. Bu Harry'nin suçu değildi. Bunu kasıtlı olarak yapmamıştı. Ama öte yandan, Harry kadar yetenekli ve sihir hakkında bu kadar çok şey bilen biri daha dikkatli olmuş olmalıydı.

"Poppy?"

Hemşire başını kaldırıp baktığında Harry'nin gözlerini dikmiş ona bakıyor olduğunu gördü.

"İyi misin?" sordu.

'Hayır' iç sesi çığlık attı. Sakinleşmek için derin bir nefes aldıktan sonra yatağın kenarına oturdu.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن