7. Bölüm - Tepkiler

10K 529 534
                                    


7. Bölüm - Tepkiler

Damien uyumayı reddetti. Harry'i aramayı bırakıp yatağa gitmeyi reddettiğinde babası tarafından bağrılmıştı. O yüzden sinir olmuş genç, Gryffindor kulesine istemeye istemeye geri dönmüştü, ancak arayışını bırakmayacaktı. Şu anda, Damien, Ginny, Ron ve Hermione hariç herkes yatağa gitmişti. Dört Gryffindor, Hogwarts haritasının etrafına toplaşmış, Harry'nin adına dair herhangi bir izi görmek için yakından izliyorlardı.

Damien Harry'e hiç bu kadar kızmamıştı. Harry doğum gününden kaybolduğu için değildi, o düşünce on dört yaşındakinin aklından bile geçmemişti. Kızgın olduğu şey Harry'nin Hogwarts'ı ona söylemeden terk etmiş olduğu gerçeğiydi. Harry'nin Hogwarts'tan kendi rızasıyla ayrıldığından oldukça emindi. Güvenlik duvarlarının halen yerinde olması bunun şahidiydi. Damien Harry'nin Godric's Hollow'dan yürüyüp çıkarak Ginny ve Nigel'ı kurtarmak için Riddle Malikanesi'ne gittiği günü unutmamıştı. Bir daha asla o gün hissettiği gibi hissetmek istemiyordu. Harry'nin gidebileceği ve bir daha asla geri gelmeyebileceği düşünmek için bile fazla korkunçtu.

Ortak salondaki sessizlik sinir bozucuydu. Bu yerin bu kadar sessiz olabileceğinin mümkün olduğunu hiç düşünmemişti. Dördü de bütün dikkatlerini haritaya yoğunlaştırıyordu. Birdenbire Hermione bir 'oh!' sesi çıkardı ve Damien çabucak başını Hermione'nin baktığı yöne çevirdi. İki nokta belirmişti, Sirius Black ve Harry Potter. Damien aşağı koşup onlarla buluşmak için neredeyse sandalyesinden zıpladı ama Ron tarafından durduruldu.

Dörtlü izlerken, iki nokta James ve Lily'nin yaşadıkları odalara doğru yönelmeye başladı. Damien orada ufak bir grup insan olduğunu görebiliyordu. Kısa süre sonra odayı boşaltmaya başladılar, böylece geride bir tek Harry, Sirius, anne babası ve Remus kaldı. Damien da ortak salondan çıkıp onlara katılmak istedi. Aşağı inip abisinin ve Vaftiz babasının iyi olduğundan emin olmak istedi. Şu an her şeyden daha önemli olan buymuş gibi geliyordu. Bu geceki kutlamaları mahvettikleri için onlara daha sonra bağıracağını düşündü.

Damien bunun üzerine düşünürken Harry'i işaretleyen noktanın odalardan çıkıp tam ters yönde hareket ettiğini gördü. Harry merdivenlere doğru giderken izledi. Damien kendini hazırladı; ortak salona geldiğini biliyordu. Ancak, Harry Gryffindor kulesinin yönüne sapmadı, bunun yerine yedinci kata yöneldi ve dört Gryffindor kafaları karışarak izlerken Harry tekrar ortadan yok oldu.

"Ne ce..." Ron bağırdı haritanın üzerinden çekilirken.

"Nereye, nereye gitti?" Hermione sordu, kaşları ne olduğunu anlamayarak çatılırken.

"Hogwarts'tan cisimlenemezsin, güvenlik duvarları izin vermez! Ne oluyor?" devam etti paniklemiş bir sesle.

Ginny söyleyecek bir şey bulamadı ve yalnızca Harry'nin haritada daha birkaç saniye önce olduğu noktayı izledi.

Hermione Harry'nin görünürde ortadan yok olduğu noktaya gözlerini dikti ve birdenbire rahat bir nefes bıraktı.

"Ben ne olduğunu biliyorum! Hogwarts'tan ayrılmadı. İhtiyaç Odası'na girdi. Oda büyük olasılıkla haritada gözükmüyor çünkü bir sır olması gerekiyor!" açığa kavuşturdu, ne olduğunu çözdüğüne memnun olarak.

Damien yeteri kadar gördüğüne karar verdi. Birdenbire ayağa kalktı ve kapıya doğru gitti. Cübbelerinden görünmezlik pelerinini çekip çıkardı ve ortak salondan dışarı tırmanırken üzerine geçirdi. Merdivenlere doğru hızlanırken arkadaşlarının ona seslenişlerini duymazdan geldi. Harry'nin derdinin ne olduğunu öğrenecek bu işi bitirecekti.

Ancak yedinci kata doğru yönelemeden, Damien uzun bir figürün ana kapılara doğru gittiğini gördü. Figürü tanıyarak olduğu yerde durdu. Sirius Amcası'ydı.

Benim Bir Parçam / A Part of Me (2.Cilt)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin