T J U G O S J U

2.5K 48 42
                                    

30 APRIL 2019  - TISDAG
Jag vaknar segt och tittar på klockan. 09:52. Helveteeee jag började 09:30. Hade fått runt 20 sms från Ida om vart jag var och minst 10 missade samtal. Jag svarar ett hahah försov mig ju fan, kommer så fort jag kan innan jag slänger på mig kläder. På min kropp slängde jag på ett par ljusblå boyfriend jeans och en helvit hoodie, hinner inget annat. Sket i frukosten utan tog mina skor, nycklar och sprang till bussen. Självklart ska den vara sen.
När bussen väl måste vara i tid, kommer den sent.
När bussen väl kan vara sen, kommer den i tid. Alltid. Jävla skitbussar.

När klockan slår 10:26 kommer den, 8 min sen. Jag blippar kortet mot kortläsaren och går längst bak i bussen. Airpodsen pluggar jag i och lyssnar på Dante och killarnas första album. De har sagt att det ska släppa ett tredje under namn Våning 11 men några hela låtar är inte klara. Bussen stannar till för att plocka upp någon och jag skymtar en tjej, blont hår och i min ålder. Bussen är heltom men ändå kommer hon emot mig. Jag känner igen henne, men från vart vet jag inte.
Olivia.
Klart som fan det är Olivia, vem annars?

Den heltomma bussen börjar rulla och Olivia sätter sig bredvid mig. Av ALLA platser i bussen väljer hon sitta på stolen bredvid mig.

" Det är du som är Dantes brud alltså. " Säger hon och granskar min kropp.

Jag himlar med ögonen och svarar inte.

" Du vet väll att han bara utnyttjar dig? " Börjar hon efter jag inte svarat. " Nu när jag är tillbaka kommer han att ta tillbaka mig igen. "

" Å det vill du att jag ska tro på? " Jag fnyser och tittar ut genom bussrutan. Nån sekund efter vänder jag mig till Olivia igen. " Varför kommer du ens tillbaka och vart var du? "

" Jag var i Stockholm ett år och jag kom tillbaka för att ta tillbaks Dante. "

" Ta tillbaka nått du aldrig kommer få, hmm det blir svårt de. "

" Lilla gumman, jag vet inte ens vad du heter men jag vet att Dante skulle valt mig. " Säger hon med en äckligt dryg ton.

" Då verkar du inte känna honom om du nu vet det. "

" Fuck you, jag och Dante va tillsammans i år, hur länge har du känt honom? En vecka? Tro mig, jag känner honom bättre än någon annan. " Fnös hon tillbaka.

" Men ändå är det mig han gillar, och inte dig. " Och med det sagt trycker jag på stoppknappen och går ut från bussen.

Skolan syns framför mig och jag hörde hur Olivia också hoppade av.

" Jag går på denna skola så tro inte du slipper undan mig. " Ropar hon bakom min rygg.

Jag vänder mig om.

" Vadå inte slipper undan mig? "

" Ja, jag ger mig inte förens det är jag och Dante igen. "

" Ajdå, då får du nog kämpa tills du tar ditt sista andetag. Han vill inte ha dig Olivia, fatta bara. " Säger jag jävligt irriterat och vänder mig om.

Jag hör hur hon ropar något tillbaka men jag trängde bort det och lyssnade inte. När skoldörrarna slås upp möts jag av Dante, Noel, Axel och Ludwig. De alla fyra spricker upp i ett leende när de får syn på mig. Mest Dante då, han ser så glad ut att det ser ut som om han kommer spricka. Någon sekund efter kommer Olivia.

Förälskad i dig // Dante Lindhe Where stories live. Discover now