F E M T I O F E M

1.2K 37 32
                                    

" Eh hej? " Sa jag nästan lite osäkert. Vad vill dom mig nu?

" Ja detta gäller angående Dante Lindhe. "

" Okej? Vadå? "

Jag blev lite osäker och kände hur paniken drog i magen. Jag tittade på Ida och märkte hur hon satt sig upp och tittade med ögon lika stora som golfbollar på mig. Samma blick gav jag tillbaka och började fokusera på det denna läkare sagt.

" Kom hit. " Yttrade den kvinnliga läkaren på andra sidan luren.

" Va? "

" Kom hit. "

" Varför? "

" Men kom hit, nu. "

" Men varför? Vad har jag där att göra när Dante ändå är död? " Sa jag nästan lite irriterat. " Klockan är typ tre på natten och jag sover så säg bara vad det gäller. " Fortsatte jag lika irriterat.

" Men herregud sluta käfta och gör som hon säger. Hon hade ju aldrig kallat dit dig om det inte var något viktigt. " Sa Ida irriterat och tillbaka gav jag bara en sur blick men valde att lyssna på henne.

" Okej, ja, jag kommer. "

" Bra, jag möter dig vid entrén. " Sa hon snabbt och klickade samtalet.

" Vad sa hon? " Frågade Ida nyfiket men jag kunde se på henne att hon var hur trött som helst, vilket jag också var.

" Att jag skulle komma dit och att hon skulle möta mig vid entren. " svarade jag lätt och upprepade bara det hon sagt i telefonen.

Hon blev tyst ett tag innan hon öppnade munnen.

" Tror du det gäller Dante? " Frågade hon lite osäkert, precis som hon skämts över frågan.

" Vad finns det att säga då? Han är ju för fan död. " Sa jag. " Vem bör jag ringa? "

" Vet inte, Noel, Ludwig, Axel eller Gustav. "

Jag gick in på kontakter och letade upp  N och tryckte in mig på Noel Flike. Signal efter signal gick igenom innan det sprakade till lätt och Noels stämma hördes.

" Aa? " Svarade han lika trött som oss.

" Noel kan du komma hit? "

" Varför? Klockan är ju fan kvart över tre. "

" Sjukhuset ringde och bad mig komma in och hon vägrade säga vad det gällde. Jag vet inte om det gäller Dante men vad fan skulle det göra det för liksom? "

" Va?! Wtf jag kommer direkt. "

" Tack. "

Noel klickade samtalet och jag gick upp för att tända lampan. Ljuset i lampan lyste direkt vilket fick både mig och Ida att kisa till. Jag gick fram till garderoben och slängde på mig ett par grå mjukisbyxor och en vit collage tröja. Jag tog fram ett par svarta mjukis och en svart hoodie och vände mig om för att kasta det till Ida.

" Vill du att jag ska följa med? " Frågade hon nästan lite chockat.

" Ja vad fan tror du? "

" Näe... asså.. jag vet inte.. "

" Nej jag tänkte att du skulle ta på dig det där för att du sedan ska gå och sova igen. Klart som fan du ska med pucko, jag vill inte följa med utan dig. "

Hon log bara tillbaka och jag fortsatte med att ta på mig kläderna. Klockan slog halv fyra när vi trippade tyst ner och gick ut. Vi båda hörde en bil bromsa till och inte långt därefter stannade Noel  till framför oss. Vi hoppade in i bilen, jag fram och Ida bak.

" Hej. " Sa jag snabbt och satte på mig bältet.

" Hejhej. " Svarade han och började köra mot sjukhuset.

" Har du pratat med Tess? " Frågade Noel rätt snabbt inpå.

" Nej inte än. "

" Gör det, skriv ett sms eller nått. " Sa han och tittade på mig med ett svagt leende.

Jag gjorde som han sa och gick in på mobilen för att söka upp Tess på sms.

Jag, kl 03:35
Hej!
Här sitter jag mitt i natten i Noels bil på väg mot sjukhuset. De ringde mig runt tio över tre och bad mig komma in direkt och det sa aldrig vad det handlade om. Jag vet inte om det gäller honom men jag ville ändå berätta för dig. Hon jag pratade med skulle möta mig nere vid entren och hon lät väldigt allvarlig. Jag hör av mig om det är han eller vad det är❤️

Jag stängde av mobilen och tittade ut genom bilrutan. Noel la sin hand på mitt lår och smekte det fram och tillbaka ett par gånger innan han hastigt tog bot den för att växla. Bilresan kändes som evigheter men tillslut så kom vi fram och Noel parkerade på den närmaste han kunde hitta. Han stängde av motorn och vi gick tillsammans alla tre mot entren. Noel sammanflätade han och Idas händer och jag såg hur Ida log till vid hans beröring. Jag gav ifrån ett svagt leende över att se dom två så lyckliga av varandra. Blicken sökte sig fram och mycket riktigt stod det en kvinna i vita jobbkläder precis innanför med blicken fäst på något annat. Skjutdörrarna öppnades långsamt när vi började röra oss närmare. Kvinnan reagerade på dörrarna och mötte min blick samtidigt som hon började gå emot oss.

" Ebba Nordin? " Frågade hon och sträckte fram handen.

" Ja. " Var mitt enkla svar och skakade om våra händer.

" Margareta Lindholm. "

Hon fick syn på Noel och Ida och gick fram och hälsade.

" Noel Flike, bästavän till Ebba och Dante. " Log han artigt och skakade om deras händer precis som jag nyss hade gjort.

" Margareta. "

När hon hörde Noel säga Dante reagerade hon men jag vet inte om det var bra eller dåligt.

" Ida Jolin, bästavän till Ebba. "

" Margareta. " Sa hon kort. " Följ med här. " Sade hon sedan och började gå därifrån.

Vi följde efter henne hack i häl bortåt. Korridorer genom korridorer, vänster, höger, höger, upp för en trappa, vänster, korridor, upp för nästa trappa. Jag vet inte om vi gick i cirklar för det kändes som att vi aldrig kom fram. Jag tittade gång på gång bak på Noel med en osäker blick men tillbaka fick jag ett lugnande leende. Vi kom tillslut fram till en dörr och Margareta stannade tvärt.

" Här, gå in Ebba. " Sa hon och tittade bak på mig.

Hon tittade allvarligt på mig och jag förstod att det var på riktigt. Noel och Ida tittade fundersamt på mig men vad hade jag att säga till om? Osäkert gick jag fram och passerade Margareta när jag sakta öppnade dörren och stängde den tyst bakom mig. Jag svepte blicken snabbt över rummet för att kunna få en förståelse om varför jag blev beordrad att gå in hit.

" Hej hjärtat. "

———————————————————————————
Puss❤️

Förälskad i dig // Dante Lindhe Where stories live. Discover now