-15-

799 16 3
                                    

Angela

'Angela, ik ben thuis!' hoorde ik ergens vaag in de verte. Ik opende mijn ogen en zag dat Victor al wakker was.

'Wie is dat?' vroeg hij.

Ik voelde mijn wangen rood worden. 'Vertel het me, Angela!' 

Ik hoorde voetstappen de trap op komen. 'Later. Verstop jezelf in de kast. Alsjeblieft.' smeekte ik bijna wanhopig.

Hij gaf me een woeste blik waarna hij zijn spullen bij elkaar raapte. Hij haastte zich naar de inloopkast en trok net op tijd de deur achter zich dicht. Ik zuchtte van opluchting.

'Hey knapperd!' zei Thijs toen hij mijn slaapkamer in kwam. Een grijns verscheen op zijn gezicht toen hij zich leek te realiseren dat ik naakt in bed lag. 'Was je op me aan het wachten schat?' 

Ik glimlachte. 'Ik wist niet dat je al thuis zou komen' gaf ik toe. Thijs liep richting het bed en ik voelde mijn hartslag stijgen. Hij kwam naast me zitten en kuste me.

'Waarom ben je nu al terug?'

'Ben je niet blij me te zien?' vroeg hij zichtbaar teleurgested.

'Natuurlijk wel. Ik had je gewoon nog niet verwacht, dat is alles.' 

Hij knikte. 'Ik wilde je gewoon nog even snel zien voordat ik naar mijn ouders zou gaan'

'Maar je bent er net...'

'Ik weet het lieverd, maar mijn moeder heeft me nodig. Zie ik je vanavond?' 

Ik knikte. Hij drukte een kus op mijn voorhoofd en liep weer naar beneden. Voordat ik het door had hoorde ik de voordeur weer in het slot vallen. Zo snel als hij gekomen was, was hij ook weer vertrokken. Victor kwam de inloopkast uit en vermeed elk oogcontact. Hij gooide zijn kleding op bed en begon zichzelf aan te kleden. 

'Vic...' begon ik.

'Nee. Ik ben er klaar mee. Ik dacht echt dat dit wat kon worden. Dat wij iets konden worden samen...' zei hij. Aan zijn stem kon ik horen dat ik hem pijn had gedaan.

'Dat kunnen we ook...' probeerde ik nog.

Hij grinnikte. 'Denk je dat? Je hebt me niet eens vertelt dat je een vriend hebt. We hebben seks gehad. Twee keer zelf!' riep hij boos. Ik had hem nooit eerder zo gezien. 

'Vic...' zei ik nogmaals.

'Wat? Wat wil je dat ik doe of zeg? Oh Ang, het geeft helemaal niks dat je me niet hebt vertelt over je vriend. Geen enkel probleem!' zei hij sarcastisch. 

Ik voelde de tranen in mijn ogen branden. 'Ik weet dat ik fout zat, maar ik wilde je niet weer wegduwen. Ik vind je echt heel leuk...'

Hij schudde zijn hoofd. 'Dus liegen leek je beter?'

'Ik weet gewoon niet wat ik wil.' Ik voelde een traan over mijn wang rollen.

Hij rolde met zijn ogen, maar zijn stem leek zachter. 'Weet je... Ik weet wat ik wil en na vannacht dacht ik echt dat we op één lijn zaten. Mijn hart is te vaak gebroken en ik ben er klaar mee. Jij bent gelukkig met hem dus wie ben ik om dat geluk te verstoren?'

Ik gooide de dekens van me af en stond op. Zijn ogen gleden over mijn naakte lichaam toen ik naar hem toe liep. 

'Angela...'

'Wil je me?' vroeg ik uitdagend.

Hij sloot zijn ogen en knikte. 'Ja...' fluisterde hij bijna onhoorbaar.

'Ik ben helemaal van jou'. Ik pakte zijn hand en legde die op mijn borst. Even leek hij er van te genieten, maar hij trok uiteindelijk toch zijn hand weg. 'Niet doen. Je bent niet helemaal van mij en dat heb je me laten voelen ook' 

'Maar ik wil wel helemaal van jou zijn'

Hij schudde zijn hoofd. 'Ik kan dit niet. Ik ben geen tweede keus en ik wil dat ook niet zijn. Ik heb iemand nodig die mij echt wil en niet alleen voor een avontuurtje'. Hij pakte de rest van zijn spullen bij elkaar en liep richting de deur.

'Vic?'

Hij draaide zich om en keek me twijfelend aan.

'Kunnen we nog vrienden zijn?'

Hij haalde zijn schouders op en vertrok. 


--

Korte uitleg: Thijs is de vriend van Angela aan het begin van dit verhaal. Ze ziet hem niet vaak omdat hij veel moet reizen voor zijn werk. De rest wordt later in het verhaal duidelijk :)

FLIKKEN MAASTRICHT ✰ ONGESCHREVENWhere stories live. Discover now