-27-

747 17 4
                                    

Victor

Ik kon haar deze kerst niet alleen laten. Haar familie had al plannen gemaakt en na dit alles kon ze gewoon niet alleen zijn. Ik ben überhaupt van mening dat niemand met Kerstmis alleen mag zijn, maar helaas gebeurt het te vaak. Mijn ouders reageerden heel enthousiast toen ik zei dat Angela mee zou gaan. Mijn ouders zijn in ieder geval de meest gastvrije mensen die je je kunt voorstellen, maar met de feestdagen vinden ze het nog leuker. Ik heb ze niet verteld wat er tussen mij en Angela aan de hand is. We hebben het nog niet officieel gemaakt, maar ik denk ook dat dat te vroeg is voor haar.

Er stonden nog twee weken aan scènes op het programma. Na de opnames zouden we naar Ierland vertrekken om daar vervolgens twee weken te verblijven. Ik had de luxe om daar mijn eigen vakantiehuis te hebben. Als ik in Nederland ben dan verhuur ik het en zodra ik naar Ierland ga heb ik mijn eigen vertrouwde plek. Dublin was als een tweede thuis en elke keer miste ik het. Ik keek er al naar uit om daar weer te zijn.

Angela had ingestemd om kerstinkopen te doen. In deze tijd van het jaar verwende ik mijn familie altijd graag een beetje extra. We liepen samen door de stad. Ze leek veel gelukkiger dan vanmorgen. Ik wist ook dat ze van Kerstmis hield. Natuurlijk zat er dit jaar een smet op door de dood van Thijs, maar ik wilde haar weer zien lachen. Iets wat ze de laatste tijd zelden deed.

Ik keek haar aan en glimlachte. Elke keer als ik naar haar keek, voelde ik een kriebel in mijn lichaam. Het soort kriebel dat je hebt als je verliefd bent, maar toch was dit net iets anders. Veel intenser. Als ik naar haar kijk dan zie ik nog een hele toekomst voor ons. Het is natuurlijk niet heel mannelijk om het toe te geven, maar ik wilde de rest van mijn leven bij haar zijn. Ik wist alleen niet of ze hetzelfde voor mij voelde. We liepen langs een juwelier. Ze trok me mee naar de etalage en liet me enthousiast een ketting zien waarvan ze zei dat ze die zo ontzettend mooi vond. Ik schrok enorm toen ik de prijs zag.

'Ik ben dat echt niet waard' zuchtte ze.

Ik sloeg mijn arm om haar heen. 'Ach, jezelf een beetje verwennen op zijn tijd moet kunnen toch?'

'Je bent gek!' zei ze lachend.

Ik haalde nonchalant mijn schouders op. 'Ze zeggen het, maar ik denk dat het wel meevalt'

Ze duwde me lachend weg. Angela koopt eigenlijk nooit iets voor zichzelf, tenzij je de boeken die ze leest meetelt. We vervolgden onze weg in de stad. We gingen bijna elke winkel binnen en aan het einde van de middag hadden we een tas vol cadeautjes. Ze zou die avond met haar beste vriendin gaan eten, dus helaas moesten we om 17:00u afscheid nemen.

Ze drukte een kus op mijn wang. 'Ik zie je vanavond' fluisterde ze.

Ik glimlachte. 'Tot vanavond'

Ze giechelde even toen ze bij me wegliep. Alles aan ons schreeuwde dat we een relatie hadden of dat we in ieder geval het bed met elkaar delen. Ik kan je vertellen dat het beide niet het geval is. Het is al meer dan 6 weken geleden dat we voor het laatst seks hadden, maar ze vroeg me om geduld te hebben dus dat had ik dan ook.

Ik liep terug naar de auto en passeerde de juwelier waar ze eerder vandaag zo enthousiast van werd. Ik staarde naar de sieraden in de etalage en naar de ketting die ze zo graag wilde. Ik zag hem al helemaal voor me om haar nek. Ik besloot dat ze het wel verdiende en ging de winkel binnen. Ik keek nog even rond en mijn blik viel op de verlovingsringen. Gezien onze leeftijden was het niet eens vreemd om daarover na te denken, maar haar laatste aanzoek was nu niet bepaald een succes. Ik wilde haar wel vragen om met me te trouwen, maar dit zou veel te vroeg zijn. Ik zuchtte en liep naar de kassa waar ik om de ketting in de etalage vroeg.

'Ze moet wel heel bijzonder zijn' zei het meisje achter de toonbank.

Ik glimlachte verliefd. 'Dat is ze zeker'

Ze knipoogde. 'Ze heeft geluk met een man als jij'

Ik voelde mijn wangen rood kleuren. Ik wilde niets liever dan haar man zijn, maar ik had geen idee wat ze nu wilde. Het ene moment was ze heel aanhankelijk en het andere moment leek ze me totaal niet nodig te hebben.

'Is het een kerstcadeau?' vroeg ze.

Ik knikte. Ik wilde eigenlijk helemaal niet wachten tot kerst. Mijn familie zou meteen merken dat ik meer voor haar voelde en dat ze niet zomaar een vriendin was. Mijn moeder zou dat sowieso wel merken. Daarnaast was ik ook gewoon erg ongeduldig. Als ik een cadeau voor iemand kocht dan gaf ik het liever direct.

Ik rekende af en verliet de winkel. Voordat ik naar de auto ging, stopte ik nog bij een paar winkels om wat extra cadeautjes voor haar te halen. Vervolgens reed ik snel naar huis, waar ik besloot dat ik wat te eten zou laten bezorgen. Sinds ik meer met Angela ben, heb ik geen afhaalmaaltijden meer gehad. Voorheen at ik dat bijna dagelijks, dus op dat vlak boekte ik al vooruitgang. De rest van de avond keek ik Netflix op de bank. De afgelopen weken hebben we alleen samen gekeken, dus ik had er veel minder plezier in nu. Halverwege de film was een intense seksscène en ik werd er opgewonden van. Normaal gesproken had ik daar geen problemen mee, maar het was alweer enige tijd geleden. Ik pakte mijn telefoon en besloot haar een bericht te sturen.

'Ik wil je nu echt dolgraag zoenen', verstuurde ik met een glimlach.

Nog geen minuut later ontving ik haar bericht al.

'Bedankt dat je me eraan herinnert hoe het voelt om verliefd te zijn. Ik wil jou ook zoenen.'

Ze zorgde er zo alleen maar voor dat ik haar nog meer wilde.

'Ik beloof je dat ik altijd aan je zijde zal staan. Of onder je... of misschien wel bovenop? ;)'

'Daag me niet uit, Reinier'

'Want anders?'

'Anders gaan we niet naakt knuffelen als ik thuis ben ;)'

Lachend legde ik mijn telefoon weg. Ik kon niet wachten tot ze thuis was.

FLIKKEN MAASTRICHT ✰ ONGESCHREVENWhere stories live. Discover now