-18-

632 19 6
                                    

Angela

Die avond had ik een date met Thijs. Toen ik thuis kwam had hij lekker gekookt en stonden er kaarsjes op tafel. Normaal gesproken zou ik daar enorm van genieten, maar deze keer deed het me niet zoveel. Thijs praatte honderduit over zijn zakenreis en vertelde over de volgende reis die morgen al weer gepland stond.

'Kun je niet wat langer blijven?' vroeg ik

Hij schudde zijn hoofd. 'Het betaalt goed lieverd. Deze zomer kunnen we eindelijk die lange reis maken die je zo graag wilde maken.'

De reis die hij graag wilde maken. Ik was helemaal niet zo reislustig, maar besloot mijn mond maar te houden. Ik wilde niet dat hij zo snel al weer weg zou gaan, maar het zou me wel de mogelijkheid geven om ongestoord uit te vinden wat ik met Victor wilde. Alles wat Thijs doet vergelijk ik nu met Victor. Zelfs die ene nacht dat we het bed samen deelden vergeleek ik met wat Thijs nu bij me deed. Het was zo perfect met Victor. Hij was lief en zacht maar had tegelijkertijd ook een ruige kant. 

'Angela?' 

Ik was enorm afgedwaald met mijn gedachte. 'Sorry wat zei je?'

'Werk jij niet veel te veel?' vroeg hij bezorgd

Ik schudde mijn hoofd. 'Nee, het was gewoon een intense dag' loog ik. Er zat momenteel maar één persoon in mijn hoofd en dat was niet Thijs. Na een tijdje viel ik met mijn hoofd op zijn borst in slaap.

De volgende ochtend werd ik vroeg wakker en merkte dat Thijs al weg was. Het verbaasde me dat hij me niet even wakker had gemaakt om afscheid te nemen. Ik rekte me uit en draaide me nog even om, maar zag tot mijn verbazing een briefje op het nachtkastje liggen.

Goedemorgen lieverd,

Ik heb je lekker laten slapen omdat je zo ontzettend moe was gisteren. 

Ik hou van je en ik zie je over twee weken.

Liefs, Thijs

Een glimlach verscheen op mijn gezicht. Hij was altijd zo lief en bezorgd. Ik stuurde hem een berichtje om hem te laten weten dat ik het briefje had gezien en wenste hem een fijne reis. Ik ging het bed uit en maakte me klaar voor de dag. Vanavond zou ik eindelijk op date gaan met Victor en ik keek er heel erg naar uit. We zijn al zo lang bevriend en kennen elkaar heel goed, maar we kunnen nog steeds eindeloos praten over van alles en nog wat. Ik koos een jurk uit voor vanavond en zocht naar een leuk paar hakken. Ik stopte ze in mijn tas en nog geen minuut later ging mijn deurbel waar Sergio en Jessica op me stonden te wachten. 

De dag ging zoals gewoonlijk tergend langzaam. Ik zag Victor niet vaak vandaag en dat maakte me stiekem wel een beetje nerveus. Onze blikken kruisten elkaar tijdens de lunch, maar hij besloot om bij de figuranten te gaan zitten. Het frustreerde me dat ik het er met niemand over kon hebben. 

Iets voor 7 uur waren we eindelijk klaar. Ik rende nog net niet naar mijn kleedkamer en kleedde me snel om. 'Ga je ergens heen?' vroeg Jessica toen ze mijn kleedkamer in liep om gedag te zeggen.

Ik knikte. 'Ik ga iets eten met...'  ik pauzeerde even.

'Met wie?'

'Met Victor' gaf ik toe.

Jessica lachte. 'Eindelijk. Veel plezier!' riep ze terwijl ze weg liep met Sergio.

'Dankje! Ik zie je morgen!' riep ik haar na. Ik deed snel mijn haar en make-up voordat ik de kleedkamer uit liep. Victor leunde tegen de muur en zag er heel mooi uit in zijn donkere jeans en zwarte overhemd. Mijn mond viel nog net niet open.

'Je ziet er...' hij pauzeerde even. '...oogverblindend uit' 

Ik glimlachte en staarde ongemakkelijk naar mijn voeten door dit lieve compliment. Toen we naar buiten liepen merkte ik dat het kouder was dan ik had verwacht. Hij merkte het meteen en sloeg zijn arm om me heen terwijl we naar zijn auto liepen.

'Waar gaan we heen?' vroeg hij terwijl hij instapte.

'Je favoriete restaurant'

Hij trok zijn wenkbrauw op. 'Mijn favoriete restaurant?'

'Kom op, Vic. Je gaat me niet vertellen dat ik beter weet wat je favoriete restaurant dan jij zelf.'

Hij lachte. 'Ik ben bang van wel. Ik heb geen idee.'

'Denk eens na' drong ik aan.

Hij dacht een paar seconden na. 'McDonalds?'

Ik rolde semi-geïrriteerd mijn ogen. 'Daar zijn we een beetje te netjes voor gekleed, denk je ook niet? We gaan eten in dat Ierse restaurant waar jij laatst zo enthousiast over was'

Hij begon nog harder te lachen. 'Een Iers restaurant? Je bedoelt een Irish Pub?' gierde hij uit.

'Je weet toch wat ik bedoel!' 

Hij startte lachend de auto. Ik sloeg geïrriteerd op zijn knie. 'Kappen!' 

'Soms heb je echt geen flauw benul hoe grappig je bent, Angela.'

Hij keek even in de achteruitkijkspiegel en richtte zijn blik weer op mij. 'Zullen we samen een keer naar Ierland gaan?' 

'Ik zou graag willen, maar...' begon ik.

'Thijs. Ik weet het'

Ik legde mijn hand op zijn hand die op de versnellingspook lag. 'Zullen we het niet over hem hebben vanavond?' 

Hij knikte. 'Voel je je niet schuldig?'

'Victor...' 

'Sorry. Ik kan het gewoon niet uit mijn hoofd zetten.' 

Ik begon met mijn vingers over zijn hand te strelen. 'Zullen we gewoon genieten van de avond?' 

Hij knikte instemmend. Na een paar minuten rijden parkeerde hij de auto voor de Irish pub. Hij draaide zich mijn richting op en streelde over mijn wang met zijn duim. Zijn voorhoofd rustte hij zachtjes tegen de mijne en onze neuzen raakten elkaar bijna. Ik voelde zijn warme adem over mijn gezicht. Zo zaten we een aantal minuten te genieten in stilte.

'Je moet echt uitstappen anders kan ik mezelf niet meer inhouden' kreunde hij.

Ik voelde zijn lippen dichterbij komen en drukte snel een kus op zijn wang. 'De desserts zijn voor na het eten, Vic'   

  

FLIKKEN MAASTRICHT ✰ ONGESCHREVENWhere stories live. Discover now